АЛБАНЦИ ТВРДЕ: Србија спрема војну инвазију на Косово!

ALBANCI TVRDE: Srbija sprema vojnu invaziju na Kosovo!

11 juna 2015

Albania 4554U albanskim medijima osvanuli su skandalozni napisi u kojima se tvrdi da prema “pouzdanim podacima Srbija nadgleda teritoriju Kosova bespilotnim letelicama, akumulira oružje u Nišu, dok povećava prisustvo vojske i policije na granici sa Kosovom”!

Prema pisanju veriu.info i tesheshi.com, navodna vojna intervencija Srbije na severu Kosova, prema planu, biće izvršena u trajanju od dva-tri sata, a zatim će sever Kosova biti pod kontrolom srpskih snaga.

Međunarodni neimenovani izvor rekao je redakciji portala “tesheshi.com” da je “pripremljen zlokoban scenario vojnih i obaveštajnih šefova srpske države kako bi se postigao sličan projekat invazije i aneksije severa Kosova, kao što je to uradila Rusija na Krimu”.

Prema ovom izvoru, nedavni događaji koji su se desili u Kumanovu, olakšali su realizaciju projekata srpskih vojnih i policijskih snaga da sada postave svoje pojačanje duž granice sa Kosovom, uz veliku količinu oružja, takođe.

Evo nekih od navodnih dokaza koje navodi ovaj izvor:

– Od borbi u Kumanovu, srpski mediji nisu prestali sa propagandom da se isti scenario očekuje da se dogodi na severu Kosova.

– Ova zlonamerna propaganda radi se uz blagoslov Vlade Srbije i pod vođstvom vojnog šefa srpske obaveštajne službe BIA – da će bezbednosna situacija u ovom delu Kosova biti veoma napeta.

– Srbi čekaju dane da bi “dobro” vojno intervenisali na severu Kosova.

Ovaj izvor je rekao i da je, “srpska državna vojna invazija na sever Kosova”, objašnjena i ostalim informacijama o događajima koji se odvijaju u Srbiji i oko Kosova:

– Zajednički vojni manevri između Srbije i Rusije koji su održani prošle godine, a zatim slanje srpskih vojnika na paradu u Moskvi povodom 70. godišnjice pobede nad nacistima u Drugom svetskom ratu, kao i upozorenje da će Srbija držati zajedničke vojne manevre sa Rusijom u Srbiji – prema ovom izvoru su među glavnim činjenicama za tvrdnju da Srbija priprema brzu invaziju na severu, do mosta na reci Ibar.

Izvor dalje navodi:

– Postoji osnovana sumnja obaveštajnih službi zemalja članica NATO-a, da su na aerodromu u gradu Nišu u Srbiji, ruske vojne snage ostavile prilično veliku količinu svoje opreme posle treninga, oružje. Veruje se da je ono moderno – navodi se.

Izvor je dodao i da su “akcije srpske države kršenje vazdušnog prostora na Kosovu veoma zabrinjavajuće, jer se, 24 sata dnevno, teritorija Kosova i kretanje snaga KFOR-a, BSK-a i Kosovske policije, prati bespilotnom letelicom Vojske Srbije koja navodno uzleće sa niškog aerodroma.

S druge strane, zvaničnici KFOR-a iz pres-centra za medije na Kosovu rekli su portalu “tesheshi.com”:

– NATO je odgovoran za vazdušni prostor Kosova, u koji, od prošle godine nije došlo ni do kakve akcije- rekli su iz KFOR-a.

Što se tiče prikupljanja oružja Vojske Srbije na niškom aerodromu i toga da li KFOR ima tu informaciju, oni su naglasili da KFOR nema aktivnosti van teritorije Kosova.

U međuvremenu, međunarodni izvor rekao je poverljivu informaciju da je ispisivanje grafita OVK na stambenim zgradama u centru grada Niša, upozorenja na oružane napade Albanaca u Preševskoj dolini i u severnoj Mitrovici, kao i povratak Albanaca na teritoriju Niša, samo srpska propaganda i ništa više.

Krajnji cilj ove propagande prema izvoru je vojna intervencija Srbije na severu Kosova i obavljanje ove intervencije završiće se za 2-3 sata, kako bi se kasnije Sever Kosova stavio pod kontrolu srpskih snaga.

(Telegraf.rs, veriu.info)

KOMENTARI8 komentara

 1. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  KAMO LEPE SREĆE DA SRBIJA PLANIRA VOJNU INTERVENCIJU U CILJU OSLOBOĐENJA KOSOVA I METOHIJE. DA LI ĆEMO DOŽIVETI DAN DA ZGAZIMO TU GAMAD DOLE?

 2. Svetislav says:

  Iz vasih usta u usi Boga i vlasti u Srbiji! Bog vec zna da je Kosmet srpski, ali politicari su zaboravili tako da arnauti nemaju sta da brinu.

 3. Lady Gaga........spremte se,spremte....... says:

  Ženturače u crnom, ili ti Balijske dr@@olje nameravaju da ceo mesec jul provedu u obeležavanju nekakvog nepostojeleg genocida u Srebrenici, a nad nekakvim bošnjacima,šta god to bilo, i to javnim manifestacijama srbomrziteljstva i vređanjem srpskih žrtava. Pozivam Srbe da to spreče, svuda i na svakom mestu, kad već vlast neće. Živela Srbija, pod kojom podrazumevam i Republiku Srpsku i Crnu Goru.

 4. crvjezik says:

  Istina samo ne planira to vlast Srbije već narod i ne sever već celo Kosovo kako i pripada mu. I ko jebe te žene

 5. darko says:

  SVETISLAVE OSTAVI BOGA TERITORIJ JE TVOJ PRVO AKO IMAS VECINSKI NAROD STO NEMAS DRUGO AKO IMAS VOJSKU NA NJEMU POLICIJU I FINANCIJE SVOJE BANKE NE TUDE.POGLEDAJMO MALO DUBLJE KOSVO IMA 1,500 000 SIPTAR SIPTARSKA EMIGRACIJA SIGURNO JE KOSOOVO NAORUZALA S 200000 AUTOMATSKIH PUSAKA DA BIH OSVOJIO KOSVO DOSLOVCE MORAS PROTERATI 1,500 000 NEMOGUCE KAKO BIH PRISTINU OSVOJIO OD 500 000 LJUD NIKAKO TU BI RAT P O CETVRTIMA TRAJAO 15 GODINA JER BI OVI IMALI POMOC IZ ALBANIJE TAKODER BI RATOVALO TK O ZNA KOLIKO 10 000 ISILA KOJE PLACA AMERIKA I SAUDIJSKA ARABIJA.TRECE ALBANIJA JE SPOJENA S KOSOVOM TO KOSOVO JE MASKA USTVARI VEC STVORNE VELIKE ALBANIJE JER CESTA PRISTINA DRAC JE SKORO NAPRAVLJENA TE BI IMAO PROTIV SEBE 5 MILIONA L JUDI U RATU NE 1,500 000. JER ALBANSKA VOJSKA OD NATO-A OPSKRBLJUJE VOJSKU TZV KOSOVA .CETVRTO DOLE JE NATO BAZA IAKO TOBOZE KOSOVO NIJE U NATO A UCI CE I SPOJENO JE KAKAO KAZEM S ALBANIJOM.KOSOVO JE IZGUBLJENO ZAUVEK DAJE MILOSEVIC IZDRZAO POBEGLI BI SVI SIPTARI OVAKO JE GOTOVO.KOSOVO CE OSTATI U SECANJU DELA SRBA KAO I KRAJINA A OD TOGA NEMA NISTA.SRBI SU TOG SVESNI ZATO KAD JE VUCIC PREDAO 80 000 TOJ DRZAV I NIKOG U SRBIJ I NIJE BILO BRIGA.GOTOVA PRICA ZAUVEK

 6. darko says:

  JA MORAM LICNO RECI KAD JE PALA KRAJINA I OTISLO KOSOVO DVIJE SUZE SU KANILE I Z JEDNOG I DRUGOG OKA ALI TO JE GOTOVO.SRBI SU GUBITNICI

 7. Dusan says:

  Mislim da se sipcima blizi kraj,naravno da ce Srbija intervenisati, jer njihova obecanja ne traju ni 5 minuta, e zato ce Srbija to podrucje poklopiti, a Sipci ce za jedan dan ili dva, biti pobijeni ili proterani za Albaniju jer je ona i njihova maticna drzava, a ako se i ona umesa onda ce biti balkanski rat, to i zapad trazi a mi nemozemo stajati skrstenih ruku.

 8. Dusan says:

  Nece Srbija nikada dozvoliti niti priznati Kosovo kao nezavisnu drzavu, niti neko moze u Srbiji da tako nesto pomisli, pa zato je rat neizbezan, sa sipcima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *