АЛБАНЦИ ЗАТЕЧЕНИ НАЈНОВИЈОМ СИТУАЦИЈОМ – ХАОС И ПАНИКА У ПРИШТИНИ: „Односи са САД нису добри, ми за Трампа нисмо посебни“

ALBANCI ZATEČENI NAJNOVIJOM SITUACIJOM – HAOS I PANIKA U PRIŠTINI: „Odnosi sa SAD nisu dobri, mi za Trampa nismo posebni“

9 marta 2019

Učestale izjave političara u Prištini da se, uprkos upozorenjima SAD da se ukinu takse na robu iz Srbije iz BiH, i odbijanja vlade u Prištini da to uradi, odnosi između „velikih prijatelja“ nisu promenili, nisu tačne, tvrdi poslanik opozicione Alternative, Iljir Deda.

Govoreći o najavljenim posetama američkih i nemačkih zvaničnika, Deda navodi da će se od kosovskih zvaničnika koji će dobiti „ozbiljan ukor“ tražiti i „hitno“ ukidanje ove mere.Deda je za kablovsku televiziju TV T7 nedavno izjavio da će savetnici nemačke kancelarke Angele Merkel, Matias Lutenberg i Jan Heker, na sastancima sa najvišim zvaničnicima Prištine zatražiti hitno ukidanje takse, prenose albanski mediji na Kosovu.

Pored toga, Deda navodi da je „administracija američkog predsednika Donalda Trampa nepredvidiva“, kao i da on ima „sasvim drugačiju spoljnu politiku i da se neće pozivati na prošlost“.

„Mi za njega nismo posebni“, kaže Deda i naglašava da Tramp „gleda sadašnjost i budućnost, dok uopšte neće da se osvrće na prošlost“.

Hodžaj nije iznenađen reakcijom Beograda na Platformu

Zamenik kosovskog premijera i šef Komisije za Platformu za dijalog Enver Hodžaj izjavio je da nije iznenađen reakcijom Srbije na Platformu koju su usvojile prištinske vlasti.

„Razočaran sam, ali nisam iznenađen“, poručio je Hodžaj na svom Tviter nalogu.

On tvrdi da bi ta Platforma trebalo da predstavlja „transparentan dokument mira“ koji je „u skladu sa ustavnim poretkom“ i sa „međunarodnom praksom mirnog rešavanja sporova“, prenosi RTK.

„Srbija ne igra igru. Nema platformu“, kaže Hodžaj.

KOMENTARI3 komentara

 1. samostalan says:

  Niste posebni za Trampa, ali jeste za Vucka.

  • Ivana says:

   Malo laži za domaću upotrebu i naivan, lakoveran narod.

 2. Cetnik says:

  Kad vidi Tramp ko su, bice posebni kao sto i jesu. Degenerisani mutirani siptarski pacovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *