ALBANIJA PRIČA O SRBIJI, A MISLI NA SEBE: Srbi patološki mrze

ALBANIJA PRIČA O SRBIJI, A MISLI NA SEBE: Srbi patološki mrze

19 oktobra 2014

Kosovo_AlbanijaAlbansko ministarstvo spoljnih poslova snažno je osudilo paljenje albanske zastave na utakmici Partizan-Crvena zvezda, prenela je albanska televizija ABC news.

U saopštenju albanskog ministarstva se navodi da je sinoć ponovo izražena „patološka mržnja“ na utakmici koja nije imala nikakve veza s Albanijom ili Albancima.

Albansko mistarstvo pozvalo je srpske vlasti da pronadju odgovorne, a srpske političare da se jasno distanciraju od takvih stvari kako bi se izbegle teške posledice za budućnost i stabilnost Balkana.

Do zatezanja odnosa Srbije i Albanije došlo je na fudbalskoj utakmici reprezentacija dve zemlje, koja je prekinuta nakon što se u Beogradu,iznad stadiona u Humskoj pojavio dron sa zastavom koja veliča tzv. Veliku Albaniju.

Osumnjičeni za organizaciju prekida utakmice bio je brat premijera Albanije Olsi Rama, koji je bio priveden, ali je kasnije negirao sve optužbe.

Pravi ispit odnosa dve zemlje najavljen je za sredu, kada bi u Beogradu trebalo da se pojavi premijer Edi Rama. On je izrazio želju da dođe u Beograd, iako je „razočaran“, ali državni vrh Srbije još nije doneo konačnu odluku o Raminom dolasku.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *