АЛБАНСКА „МУЗА“: Хилари Клинтон добила споменик у Албанији

ALBANSKA „MUZA“: Hilari Klinton dobila spomenik u Albaniji

2 jula 2016

spomenik-hilari-klinton-albanija-foto-ap-14941163U albanskom primorskom gradu Sarandi prekjuče je otkriven spomenik bivšoj američkoj državnoj sekretarki i demokratskom kandidatu za predsednika SAD-a, Hilari Klinton.

Spomenik je, prema rečima lokalnih čelnika, postavljen u znak zahvalnosti za doprinos koji je dala „za Albaniju na međunarodnoj sceni, za Albance u značajnim istorijskim trenucima i, uopšte, za albansko pitanje.

Odluka za postavljanje spomenika Hilari Klinton jednoglasno je donesena od strane opštinskog saveta sredinom prošlog meseca.

– Otkrivanje spomenika nema nikakve veze sa predsedničkim izborima (u SAD), izjavio je autor, poznati albanski skulptor Idriz Balani.

Na svečanosti su prisustvovali lokalni žitelji, građani samoproglašene „Republike Kosovo“, gradonačelnik Sarande, Florjana Koka, kao i guverner Diplomatske misije za mir i napredak, Šefki Hisa.

Spomenik je postavljen u gradskom parku.

Inače, ovo je drugi spomenik posvećen članovima porodice Klinton na ovim prostorima, od kako je u Prištini 2009. postavljen spomenik bivšem američkom predsedniku i suprugu Hilari, Bilu Klintonu, za „njegov doprinos oslobađanju Kosova“.

U Albaniji je poslednjih godina spomenike već dobio američki predsednici Vudro Vilson u Tirani i Džordž Buš u Fuš Kruji, kao i Ričard Holbruk u Fieru.

KOMENTARIJedan komentar

  1. srbija says:

    vidis sad da su albanci katulici koliko je daleko ivica dacic od toga zna ce se brzo albanska nacija se navija de kisa pada takvi su oni albanci su cuvali goveda i stoku dok je car lazar se borijo sa naj jacom vojskom turaka tri puta su bili brojni od srbske vojske sad hoce kosovo uz pomoc tita iz ustava 1974 godine i stranih sila zato svi vuku srbiju da se odmakne sto dalje rusije zbog kosova ali ali

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *