АЛБАНСКИ ИСТОРИЧАР: Немањићи су илирског порекла, српска нација настала у 19. веку

АЛБАНСКИ ИСТОРИЧАР: Немањићи су илирског порекла, српска нација настала у 19. веку

19 новембра 2020

Албански историчар Јусуф Буџови изјавио је да је династија Немањића била илирског порекла, а да је српска нација формирана у 19. веку, преноси Газета Експрес.

„Немањићи су хришћанско-дарданско племе, илирског порекла“, истакао је Буџови у емисији „Пресинг“ на приштинској телевизији Т7.„Српска нација је формирана у 19. веку, након што су формирали језик. Срби немају историју“, навео је Буџови.

Такође је говорио о династији Немањића „која је владала Дарданијом током средњег века“, у периоду од 1166. до 1371.

Буџови је поручио да је дошло време за суочавање са великом српском пропагандном идеологијом.

Нагласио је и да су Срби уплашени јер је његова књига „Косово“ преведена на енглески језик.

„Србија се први пут суочава са мишљењем албанског историчара који руши те оквире великосрпске мисли. Они реагују, али то су чињенице које су фалсификовали и плаше се њиховог јавног изласка. Уплашени су јер је књига ‘Косово’ преведена на енглески језик“, истакао је Буџови.

Навео је да се битка са великим српским лажима, иза којих стоји Српска православна црква, и даље наставља.

„Такође сам чуо изговоре од косовских академика, то су ненаучне ствари, јер то нису само емисије. Српска историја је у последњих 100 година, поред геноцидних пројеката, објавила и 24 књиге које су такође продате у САД“, додао је Буџови.

Према његовим речима, морају да имају научне компетенције и да се не боје.

„Оно што је урадила српска историографија, дуго смо живели са тим значењима као да, на пример, Бизмарк не познаје албанску стварност. Увођење Косова као алтернативне историје довело је до одласка четири српске академске књиге. На пример, Новаковић који говори о историји“, истакао је Буџови, преноси Косово онлајн.

KOMENTARI53 коментара

 1. milos says:

  ocito prelezao covid-19 koji mu ostetio mozak.

 2. Ivke says:

  Ma moze budala da prica sta hoce ali na nasim politicarim i akademijijama da to ne dozvoli da uzme maha

  • jovan says:

   Vec sam napisao u mom komentaru da ce ta knjiga biti OBAVEZNA literatura na nasim fakultetima i skolama. Nasi istoricari i akademici se sve vreme bore protiv "velikosrspskog nacionalizma i Milosevica koji je kriv jer su istase, muslimani i siptari hteli rat"; a od 5.X 2000. to je i zvanicna naucna cinjenica na nasim fakultetima i skolama.

 3. Velika Metla says:

  Прво су настале шлихтарчине, па тек онда амеба !

 4. šiško says:

  Prilično mi je nerazumljivo ovo pseudonaučno trabunjanje. Poslednji pasus mi je potpuno nerazumljiv. Pominje nekog Novakovića koji piše o istoriji. Ako misli na Relju Novakovića, on nije pisao o istoriji, nego je pravi istoričar koji je proupavao istoriju i pisao istorijske knjige i udžbenike. Zatim kaže da je Novakovićeva knjiga "otišča". Kuda otišla, kako knjiga može da ode? Neka knjiga ili neka tvrdnja iz neke knjige bi mogla biti osporena, ali knjige u principu ostaju. Verovatno Novakovićevi nalazi izazivaju kod šiptara bol, ali moraće da se naviknu na njega, jer će morati da pročitaju još mnogo sličnih knjiga, sve ih je više takvih ili vrlo sličnih, da bi dorasli istorijskim temama. Ovo je očigledno propagandni pamflet na koji se ne treba previše osvrtati. Samo nogom u zube i "do vidjenja".

 5. Karital says:

  Pa mi to znamo prije tebe Budžovi!

  • Portopranco says:

   Ko su MORLACI?Alberto Fortis je tri puta obišao čitavu Dalmaciju i napisao u knjizi "Put po Dalmaciji" da tamo žive MORLACI.Ne spominje nikakve hrvate.Niko,ni jedan jedini čovjek mu u Dalmaciji nije rekao da je hrvatske nacionalnosti.Niko,apsolutno niko mu u Dalmaciji nije rekao da govori hrvatskim jezikom.To nekakvo hrvatstvo tada u Dalmaciji nije ni postojalo.

   • Veliki brat says:

    A je li spomenuo kakve Srbe?

    • jovan says:

     Naravno. Dalmacija, Dubrovnik, iskljucivo Srbi, Popisi stanovnistva Dubronika i drugih prostora od Trsta do Soluna, od pre Jugoslavije to potvrdjuju. I na kraju jedno retoricko. Pa kada su Hrvati imali "Hajduke"??!! A tek shiptari su dosljaci koji su uz pomoc Turaka proganjali Srbe sa teritorije danasnje Albanije, i Kosova, najveci pogron se desio u vreme patrijarha Carnojevica, i u XX veku, tj.danas.

   • Karital says:

    Morlaci i šiptari to je sve isto samo taj Fortis nema pojma.Eto, Morlaci-šiptari se predomislili i postali Hrvati.

   • Uča says:

    Komentare zaslužuju ozbiljni ljudi od nauke a ne ovakvi s t v o r o v i.

 6. milorad3 says:

  Vidite kada neka očikledno suluda stoka objavi nešto ovakvo, to znači da oni koji ga podržavaju i plaćaju ne samo što hoće da nas pobiju nego hoće i IME da nam zatru.Golema je to prevara pritv nas već jako dugo, i golema mržnja ali mislim da njen zavičaj nije u albaniji,neko drugi gura taj projekat, neko koga odavno dobro znamo kao zlu paru.Sreća, NA UMORU SU i raspadaju se brže nego što su mislili,a ovaj psihopata može da piše šta hoće jer nema nikave čak ni najmanje mogućnoti da ovio bude makar ISTORIJSKA TEORIJA.Albanci toliko DUGO NE POSTOJE NA BALKANU i on upravo ustvari kroz ove laži reciklira ALBANSKU istoriju jer oni su se prvi put pojavili u 19 veku kao nacioja i to kao austrougarski projekat sprečavanja objedinjenja srpskog pokatoličenog i islamiziranog stanovništva sa srbijom.OBE prizrenske lige su finansisrane nemačkim parama i dan danas je finansijer ISTI,jedino što ustaše doturaju lovu kao kuriri i norm.ćapaju za sebe deo.Čitava ta nadgradnja oko ustaškog i "ilirskog" pokreta je plaćena i živi od mržnje prema nama i to im je jedini izvor prihoda i verovatno će uskoro da ostanu bez posla jer nema klijentele koja bi da prekraja ponovo balkan ili srbiju, oni nisu shvatili da smo im uništili poslodavce, i ovak njiga je možda jedan od poslednjih prdeža plaćenih lažova sa lažnim diplomama i praznom glavom.O je ovaj "istoričar",mogu da se kladima da ni na fakultetu gde je "diplomirao" nisu čuli a njega:)Sa ovakvim protuvama mi moramo početi LIČNO i organizovano da se obračunavamo na nivou države ,pošto je akademski nemoguće to uraditi jer je besmisleno ovakve gluposti komentarisati,ali moramo konačno da uzvrtimo PESNICOM svakoj vaški u lice koja je rešila da za neki honorarčić pljune u lice srbiji javno.Sledeći pacov će možda da razmisli šta piše i koga blati i jer za male pare može glavu da izgubi:)

  • Kosmos says:

   Prava albanija nalazize na Kavkazu, tačnije "Kavkaska Albanija", to je njihova prava teritorija a ne ova koju danas nazivaju Albanijom i nije njihova tertitorija..

 7. Ilija Cvorovic says:

  Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača, Na poljima rodnim, braneći ih časno Kitio si cvećem svakog osvajača. Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno. Slobodu si večno, zakržljala raso, Ček’o da donesu tuđi bajoneti, Po gorama svojim tuđa stada pas’o, Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti. Pokaži mi redom Viteze tvog roda, Što balčakom s ruku slomiše ti lance, Gde je Karađorđe tvojega naroda, Pokaži mi tvoje termopilske klance.... Ova Duciceva pesma opisuje rvate ali jednako tako i vas siptare,jer ste jako slican mentalni sklop,sluganski.

  • Istina says:

   I jedni I drugi poticu sa is te teritorije.

 8. Dušan says:

  Još da saopšte da je Atila iz Drača a Džingis kan iz Tirane, pa da bude vrh

 9. jovan says:

  Pa niko zdrave pameti i ciste svesti nece negirati da su Nemanjici Iliri, tj.Srbi!!!  Zna se da su Iliri, Srbi davnih vremena, a imamo i u XIX taj naziv kod Ilirski pokret juznih slovena,  pa recnik srpski zvani ilirski.. Doduse taj pokret je iskoriscen od strane Vatikana (da od katolickih SRBA Dubrovnika i Dalmacije, i sire..) za STVARANJE NOVE NACIJE -HRVATI!!! To sto dosljaci, Arnautska plemena, uz pomoc Zapada, pokusavaju da pisu NOVOKOMPONOVANU istoriju, pa je cak prevode na engleski i uz vec poznatu satanizaciju Srba, to ce im prolaziti. Koriste slicnu metodologiju kao Hrvati da, PRISVAJAJUCI  SVE SRPSKO, od jezika, istorije i teritorije izgrade naciju na temelju srpskom. Prolazice ta lazna istorija jer u Beogradu imamo istoricare koji su doktorirali na Zapadu tu laznu pa sad truju studente i narod. Srbi bi pobedili i u ratovima 90-ih da "elita" u BG i NS nije bila na strani Tudjmana, Alije i Arnauta, i to traje i danas. Ne bi me iznenadilo da na BG i NS univerzitetima tta knjiga ne bude obavezna za srpske studente istorije, USKORO.

  • Veliki brat says:

   @Jovan Sve su nacije nastale u 19. stoljeću. Tu nisu ni Srbi iznimka i stoga je točna tvrdnja dotičnog albanskog povjesničara da je srpska nacija nastala u 19. stoljeću. No, isto je i s albanskom nacijom. I ona je nastala u 19. stoljeću, kao i talijanska, njemačka, mađarska i slično.

    • Veliki brat says:

     @Velika šteta Što te muči?

   • Kosmos says:

    Kakvo neznanje, totalno na nivou neandertalaca...Kako se onda odigrao boj na Kosovu ?? Znaš li kad je bio ? Ovo je tvoje totalno lupanje i prosipanje gluposti...

   • momir says:

    Srbi su jedini od Balkanski naroda imali jako sećanje na svoje carstvo ,Kraljeve i Raško poreklo. Mnogo pre 17. stoleća, širom Hasburške monarhije znali su tko su i kome pripadaju,,,, U vreme uspona Osmanlija na Mađarsku i Austriju, Srbi Morlaci su bili na toj granici kao granična vojska Osmanskog carstva sa vlastitim Vojvodama. Austrijska Vojna krajina je posle formirana od tih isti Srba Morlaka samo što Vojvode prelaze na katoličku veru radi grofovski titula i tako dobivamo dosta zvučni Hrvatski grofova , Jankoviće , Draškoviće, Babiće, Plemenite Borkoviće i druge, Dok Šubić -Zrinski nose gene Nemanjića.

 10. Kostakos says:

  Nesto poznato. I Atinoturci, Vulgari i Srbi kazu da Makedonci su izmisljena nacija, bez svoje istorije. Lopov najglasnije vice "drste lopova". Izgleda oni koji su sami ismisljena nacija kazu tako nesto. Do godina vo Solun. Pa i u Prizren.

 11. М says:

  Под изговором да су они наводно Илири, Албанци настоје да докажу како Косово и други делови Хелма (Балкана) припадају првенствено њима. Још кад би доказали да и Немањићи су ето Илири тојест Албанци, тиме би примитивни отимачи себе приказали староседоцима, а онда по тој логици све припада њима.

  • Kosmos says:

   Iliri nisu albanci, Albanci tada nisu ni postojali..

 12. Archelay says:

  Koji Iliri?Pa to je endemsko pleme naselijeno teritorijama Balkana.A vi ste se pojavili tacno okobra meseca 1689 god.nakon krvavog ugusivanja Karposovog ustanka Makedonaca od strane odmorene mnogoljudske vojske sa istoka.Kvotom od 30 do 35 hiljada Arbanasa iz Anadolije od strane Osmanlije na teritorije Makedonije dovedeni su da bi pljackali,silovali i ubijali hriscanski zivalj.250 godina kasnije na teritoriju makedonske provincije Mijatije(gde je pre toga vladao Makedonski dostojanstvenik Georgija Kastriot,danasnji Skenderbeg)Austrija je skovala Albaniju.

  • Косовац says:

   @ Archelay, …..Бог с тобом, Скендербег није био Македонац, он је био Бугарин. Као Гоце Делчев.

   • Archelay says:

    Jeli Kosovac,pomesao si periode jer kada je Makedonac Georgija Kastriot vladao makedonskom provioncijom Mijatijom od 14o2 do 1434(danasnjom Albanijom)Bugari nisu ni postojali a javljaju se kao narod 1857 na temelju tataskom poglavicom Asparuha.A to,dali je Goce Delcev Bugarin ili Makedonac otvori bilo koju bibliju pa videces koga tamo ima,a koga nema.Makedonci,Jevreji,Palestinci,Persijanci.Egipcani i,tacka.

    • Косовац says:

     @ Archelay, …..Пошто су Македонци српска браћа, потекли од Срба, у некој шали може и да се каже да је Искендербеу био и Македонац. И Гоце Делчев је био Србин, ја само мало да те нервирам, зато што примећујем да су Бугари ево решили и да вам узму душу. Језик, Гоцета, Цркву. Сећаш ли се када су Бугари у своје окриље примили „Македонску Православну Цркву“ – фол рекли да је то сестра БПЦ. Мислим да је татко те сестре Ватикан, можда му се случајно омакло. ……….А заборавио си Црног Бугарина из циклуса песама о Марку Краљевићу? ……………Бугари имају дугорочну и добру пропаганду, латинску премудрост, нападају Србе (Македонце) коџа одавно. На пример, још у 19. веку, жалио се Браниславу Нушићу један угледни Приштевац, Србин само такав, да му из Бугарске нуде 3.000 гроша ако се буде представљао као Бугарин. …………… Аутентичан пример конверзије Срба, још у 19. веку: Српски велики дипломата краљевски српски генерални конзул Тодор Станковић написао је дело „Путне белешке по Старој Србији 1871-1898“. Тада је Стара Србија (и Северна Македонија) била под Турском влашћу, а белешке су веома драгоцене јер дају комплетну слику једног простора у том времену. Турци су тада у неком смислу били доста коректни према Србима, па су 1871. почели да издају новине „Призрен“, штампане тако да све што је писало на турском језику било је преведено на српском. Тиме је руководио неки Сафет паша који је обилазио вилајет и проверавао како су новине примљене код Срба. Тако је једном приликом у Скопљу, примио неку рају на разговор, ту се десио неки Тодорче ћурћија, за њега је паша имао информацију да је конвертовао у Бугаре и било му за то исплаћено 150 турских лира. У разговору, Тодорче је рекао да је лепо што се новине штампају и на српском језику, али замера што нема и за њих Бугаре нешто тако. Сафет паша се досетио, па је из торбе извадио примерак неких новина штампаних у Бугарској, и дао Тодорчету да му преведе шта ту пише. Тодорче туц, муц, није ни бекнуо. Турчин лако доказао да је Тодорче Бугарин који не зна Бугарски. Српче Тодорче конвертит. ….. Ту цаку би могли применити када бисмо написали два идентична текста на Хрватској латиници, па позвали неког Бошњака да нам покаже који текст је написан Српски, а који Бошњачки. Могли бисмо и ту да убацимо неког Црногорчета Монтенегрина па да реалити буде комплетан. ..........Иначе, што се тиче македонске ћирилице, скидам капу, она је коректно направљена. Али мораш да признаш да је опет то на бази Српске ћирилице, не Бугарске. Такође иначе, ја нисам никада учио Македонски језик, само сам често слушао радио Скопље – поздрави и честитке слушалаца. Често је неком честитана „свршувачката на школата“, углавном са лепом народном македонском песмом. „Зајко кукурајко“, па оно „Љиљана кучка не дојде….“. „Го пратиле дедо во планина, мечките да го изеду…..“. И са тако скромним знањем македонског језика, једном сам превео целу страницу куцану А4 формата, само сам две речи потражио у речнику. А да сам преводио са бошњачког језика, све бих могао глатко да преведем напамет, без речника. Није да сам паметан, него ето, језици са простора Велике Србије ми иду од руке.

   • Archelay says:

    Kosovac,bog je samnom.Gorgio Kastriot je bio Makedonac jer u to vreme nisu Avari stigli u danasnjoj Bugarsku da bi Bugari postojali.Prema tome,okanise poslu za koga ne znas o cemu se radi.

  • Kosmos says:

   Niti je Makedonac niti Bugarin, nego je Srbin.. Otac mu se zvao Ivan a majka Bojislava..

   • Archelay says:

    Kosmos,pomesao si loncice.O Gorgiom Kastriotu se radi o XIV veku a sto se Srba tice,radi se o XIX veku ili tacnije Beogradskom Pasaluku 1815.

 13. Kulak says:

  Stvarno su šiptari šaka jada.Niko su i ništa.

 14. Gagi says:

  Doslo je vreme akcije i napada na SPC, znaju dusmani ko vekovima stojicki cuva istoriju i kulturu ovog naroda. Slutim i pretpostavljam da ce u ovoj nasoj instituciji uslediti opsti haos, civilni sektor drustva su u velikoj meri "obradili" po svojim planovima, sada sledi duhovni. Potrebno je samo eliminisati aktuelnog patrijarha i vrata za akciju su sirom otvorena.....

 15. Gagi says:

  Siptarcine se bave starom i podmuklom u praksi vec davno dokazanom metodom. To je, protivnika uniziti, oljagati i obezvrediti. Kada se to ostvari, otvoren je put za slobodnu eliminaciju protivnika jer on vise nema nikakvu istorijsku vrednost i tezinu. Nije tu bitno sto imamo Hilandar i toliko vekovnih istorijskih dokaza o nasem postojanju na ovom prostoru. Bitno je sta oni izmisle i ko ih u tome podrzava, jos bitnije je "nase" cutanje na sve to. Uvek je cutanje bio znak odobravanja, ova "nasa" drzava bas mnogo i napadno cuti na sve ove ekscese.

 16. Milutin says:

  Kakvi iliri. Srpska istorija, srpskp postojanje seže duboko, duboko u prošlost. Potiskivanje, sakrivanje te istine je jednako dugotrajano. Protiv svih slovena i ako je srpsko ime starije od imena sloveni. Koliko veliki mora da su bili Srbi kad ni dan danas ne prestaju pokušaji uspostavljanja zaborava na postojanje Srba. Ali ko zna, možda će neki od belosvetskih "mudraca" ustanoviti da mi Srbi tek treba dođemo. A možda budu i u pravu. Ali teško li se onda njima.

 17. šiško says:

  Jeste, Nemanjići (kako Srbi nazivaju plavušane), a i ostali srpski kraljevi i plemići, svi od reda bili su šiptari. Zato su se zvali Dušan, Milutin, Dragutin, Sretimir, Prvoslav, Tihomil i sl. Sve sama šiptarska imena.

 18. padre says:

  Otkad Albanija ima istoričare, pa oni se bave uglavnom stočarstvom i sitnim lopovlukom po belom svetu!

 19. petrovgrad says:

  Šiptari su trubili na sva vrata kako ih ima dva miliona na KiM, te im po tome pripada pravo na državu. Sada kada je svima jasno da ih nema ni pola miliona, dohvatili se nove priče da negiraju istoriju Srba. Izgubili su konpas. Zapad im je nametnuo novi koncep i razbucao rodovsko plemenski oblik organizovanja.

  • Velika Metla says:

   У Приштини има око 250 хиљада становника, Митровица сва око 50 хиљада, Пећ око 25 хиљада, Призрен око 25 хиљада, сва остала места и градићи немају ни 100 хиљада. 2 милиона има само ако рачунају и Албанију. Иначе, да се неби открила превара шлихтари и неће да направе попис становништва на Косову и Метохији. А иначе има неких 80 хиљада шлихтара који имају личне карте Црне Горе, Албаније, Македоније, Србије па гласају по "потреби" и где их наруче. Па то је познато деценијама.

 20. petrovgrad says:

  Broj stanovnika se može utvrditi i uporednim metodama sa malim odstupanjem skoro sa 90% tačnih podataka. Prvi i najosnovniji metod je broj novorođenih u nekoj godini ili broj upisanih prvaka, sve jedno ili kombinovano i pomnoži se sa 70 ili 75 koliki je prosek života i dobije se ukupan broj stanovnika. Dosta precizan metod za utvrdjivanje broja stanovnika. Stvar je kod nas, a ne kod Šiptara. Prvi preduslov u pregovorima je da se utvrdi koja delegacija koji broj predstavlja. Mi smo 15 puta brojniji od njih, time i naše pravo je jače za toliko.

 21. srpkinja says:

  jadni albanci I njih je stvorio srbin idiot...jos malo sve ce izgubiti mozes da radis koliko hoces ali nemozes doklen hoces..jos malo pa ce biti bezanija .Voda ce sve odneti I albanija njihova nece biti.Otici ce odakle su I dosli iz azabadzana I kod irana odatle poticete.I engleska koja vas je stvorila I Austrougarska nek vam oni daju zemlju.Bili ste cep da srbija I rusija neizadju na more.Dzaba vam siptari jos koja godina I srbiju ce gospod zastititi od demonskih naroda.Gospod je na visini ane u albaniji.... Sad ce prvo Amerika pa engleska I sve ce potonuti pa onda albanija.Ha ha ha ha jos malo I sa vama je gotovo

 22. Morlak says:

  Dobro je šiptar rekao Nemanjići i svi Srbi j e s u Iliri. Iliri su samo jedan od bezbroj naziva koje su komšije ili dušmani davali Srbima. Dokaza ima bezbroj>Nemci su u 18. veku sačinili Nemačko Ilirski rečnik koji je u stvari Nemačko Srbski rečnik. Ko ne veruje nek pročita ( u Nemačkoj, jer su kod nas "nestali").U putopisu" Kroz Dalmaciju" Venecijanski putopisac opisuje posetu Iliru,u okolini Splita, ili Zadra, po imenu npr Radovan ili sl. Najbolji poznavalac istorije Istočnog Rimskog carstva , Laonik Halkokondil , istoričar , napisao je u 15. veku da je "car Dušan nameravao da stvori evropsko carstvo naroda Ilirskog-".Kao što znamo, Dušanov zakonik je napisan na čistom "ilirskom" jeziku, da ga s vaki Srbin razume.Iliri Sarmati, Traćani, Rašani, Tiraseni, Dačani, Skordisci,Veneti, Vendi, Lužičani, Ljutići, Obodrići, Bohemi, Dalmati, Mezi, Frigicci, Etrašani, Kelti... svi su govorili istim jezikom.I svi antički letopisci su to zapisali.Samo su Albani dovedeni iz Bele Albanije sa obale Kaspikskog mora. Govore kao i Azerbedžanci , koji sada žive na tom prostoru.

  • Karital says:

   Posjetivši Dalmaciju, Venecijanski putopisac, koji nije tada ni čuo za Italiju,u Dalmaciji je otkrio Radovana koji je po nacionalnosti Srbin. U Dalmaciji su živjeli morlaci, a ti morlaci su svi od reda Serbi?To je tvoja procijena "Morlak" ne i Fortisova?Nije ti loša procijena ni za Albance.Govore istim jezikom kao i Azerbedžanci...ne budi smešan!Jeste li već jednom odlučili kakav naziv će te imati?Serbule,Servi,Rašani,Vlasi,Srbi,Morlaci,Iliri..itd,itd!

   • jovan says:

    Covek ti lepo objasnio, ali ti NE RAZUMES da u ranijim vekovima nije bilo JEDNE drzave u danasnjem smislu, vec mogo manjih. Od Gdanjska do Soluna i Crnog mora, ziveo je jedan narod- SRPSKI! I dan danas zive enklave koje sebe, svoj jezik, a i toponime nazivaju srpskim imenima. Oni su bili rascepkani u mnogo malih drzavica-feuda, pa su se prema GEOGRAFSKIM pojmovima i nazivali. Drugi narodi su nas zvali ILIRIMA, i dr. Ako to ne razumes dacu ti primer Nemacke, mi tu drzavu ne zovemo Dojcland, dok ih drugi zovu Germanima, i sve dok Bizmark nije 25 nemackih drzavica ujedinio u jednu, oni su se zvali samo Prusi, Saksonci, Bavarci,... Problem Srba je sto nismo imali Bizmarka koji bi srpski korpus ujedinio u jednu drzavu, vec se cepamo na "novokomponovane narode" i DANAS! I to ce se nastaviti. Normalno neprijatelji Srba to podrzavaju RATOM I PROPAGANDOM.

    • Archelay says:

     Pazi bogati,nisam znao ovakve stvari o Srbima.Ali,kada neko nesto trazi objasnenje u vezi sa nekom terminologijom uvek naletim na"to su upotrebljavali stari Grci".Ili,"to dolazi od grckog lezika...".Ili,"Grci su lokomotiva svetske kulture i civilizacije",i td,i td.Ali,eto.Englezi to stave na vagu i,gotovo je.A to sto je istorija nauka,mozemo samo da okacimo macku o repu.

 23. momir says:

  Da lepo Albanci ne poznaju mora niti imaju pojam o brodogradnji, Iliri visoki i snažne građe bili su posle sukoba sa Rimskim legijama, Udarna i noseća snaga tih isti Legija. Neretljani i Dinarci su naj direktniji Potomci Ilira. Tko su Iliri preostala plemena sa Helma koja ostaju posle provala Rima. Druga se povlače prema Rusiji i od tih plemena pomešanih sa narodima stepe i lutajućim Vikinzima nastaju današnji Rusi. Jedna korpus se vraća posle propasti Zapadnog Rima i proganja ostatke Legija ali čuda stanovništvo zatečeno se brzo i lako uklapa u došljake i za kratko vreme nestaje!!! razlog došla su im nekad davno prognana braća, nije trebao prevodioc i tu nastaje naš problem što nećemo shvatiti da smo preklom sa Helma a ne nekog Sibira. Albanci da su Iliri zar ne bi oni plovili i danas na svim prekookeanskim brodovima. Plove Balkanci Srbi , Hrvati Bosanci jer imaju gene Ilira pripadnika slični plemena koji su rođeni na reci, na moru, dok je Fruška gora bila Otok.....

  • Karital says:

   Mora da si se makao Momo?Najjaču ribarsku flotu su stvorili ti ljubitelji koza i ovaca.Radi njihove flote Italija i Hrvatska morale su proglasiti gospodarski pojas.Nisu ti poznati Ulcinjski gusari i njihovo pljačkanje?

 24. Mile says:

  Ja nisam pročitao do kraja. Nije vredno čitanja a ni rasprave. Bolje bi mu bilo da izbroi ovce da mu koja ne fali.

 25. padre says:

  Znači, nismo bili 500 godina pod osmanlijama, barem to!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u