АЛБАНСKИ ЛОБИСТА И СРБОМРЗАЦ ПРЕД РАЗГОВОРЕ У БЕЛОЈ KУЋИ ИЗНЕО СРАМНЕ ТВРДЊЕ И ОПТУЖБЕ!

ALBANSKI LOBISTA I SRBOMRZAC PRED RAZGOVORE U BELOJ KUĆI IZNEO SRAMNE TVRDNJE I OPTUŽBE!

3 septembra 2020

Najuticajniji albanski lobista u SAD, demokratski kongresmen Eliot Engel, dao sramnu, beskrupuloznu izjavu pred razgovore u Beloj kući – da je konačno rešenje sukoba između Beogarda i Prištine, kao i za mir u regionu, potrebno uzjamno priznanje lažne države Kosovo.Albanski lobisti pokušavaju svim silama da izvrše pritisak na predsednika Srbije pred same razgovore u Vašingtonu kako bi se na stolu našao papir o priznavanju lažne države Kosovo!

Engel je juče istakao da je obnavljanje dijaloga između Beograda i Prištine predugo trajalo, da je to zadržavalo razvoj regiona, ali i da je konačno rešenje sukoba samo uzajamno priznanje samoproglašene države Kosovo.

„Obnavljanje dijaloga između Kosova i Srbije ove nedelje u Vašingtonu predstavlja pozitivan razvoj događaja. Sukob između dve zemlje predugo je trajao i previše je naštetio životima. Zadržao je razvoj regiona i zaustavio njegovu punu integraciju u Evropu. Davno je prošlo vreme da se spor okonča jednom zauvek. Konačno rešenje sukoba mora obuhvatiti nekoliko ključnih principa: ono mora dovesti do uzajamnog priznavanja od strane Kosova i Srbije. Ona mora da otvori put Kosovu i Srbiji za ulazak u sve severnoatlantske strukture, uključujući Evropsku uniju i NATO. I, ona mora Kosovu odobriti punopravno članstvo u Ujedinjenim nacijama i drugim važnim međunarodnim organizacijama, kako bi moglo da napreduje kao i svaka druga zemlja“, rekao je Eliot.

Ipak, kako i sam Engel kaže, Vučić se jasno usprotivio razgovoru o priznanju nezavisnosti tzv. Kosova, već se srpska delegacija otišla u SAD kako bi razgovarala isključivo o ekonomskim pitanjima.

„Ali, sporazum o okončanju sukoba je malo verovatan. Predsednik Srbije Vučić, koji udaljava svoju zemlju od severnoatlantske zajednice i ppribližava je Rusiji, usprotivio se stavljanju uzajamnog priznanja na sto. U stvari, srpska delegacija kaže da na razgovore dolazi samo da bi razgovarala o ekonomskim pitanjima. Iako nema ništa negativno u povećanom trgovinskom i ekonomskom razvoju, ovo je politički sukob koji zahteva političko rešenje.“Eliot, kao najuticajniji albanski lobista u SAD, očigledno je prigrlio Hotijev cilj pregovora – postizanje sporazuma o uzajamnom priznavanju.

„Podržavam što je Avdulah Hoti postavio jasan i izvodljiv cilj pregovora: „postizanje sporazuma o uzajamnom priznavanju, bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta Kosova“. Kosovo zaslužuje normalnu budućnost u kojoj njegovi ljudi mogu slobodno putovati i stajati rame uz rame sa onima iz svetskih demokratija, uključujući Sjedinjene Države.“

„Posle više od dve decenije neprijateljstva, nadam se da će se obe strane konstruktivno međusobno povezati i da će Sjedinjene Države delovati kao pošten i pošten posrednik koji će državama pomoći da prihvate dijalog i postignu mir.“, završio je Engel.

KOMENTARI12 komentara

 1. milos says:

  Engela je odavno trebalo osuditi, ali ovde od ulizica nema ko..

  • Ivana says:

   Albanski lobist samo radi svoj posao, zapitajmo se Srbi koliko mi imamo naših Srba širim sveta na položajima, poznatih ili bogatih? Šta svi oni rade za Srbiju ništa samo trpaju u sebe i svoje đepove. Srbi općenito jedno ili bez dece nasledstvo komunizma koji je uništio Srbiju. Onda se čudimo gubitku srpskih zemalja Krajine, Srpske Crne Gore, Stare Južne Srbije ( Makedonije) u pripremi Raška oblast i Sever Srbije gde vatikan i Evropa stvaraju novu naciju vojvođane a već ima dosta budalastih Srba kao uvek da se odreknu srpstva. Nije ni čudo da danas imamo Srbe Kovačeviće, Petroviće, Popoviće, Musiće itd. ali u isto vreme od njih nastale hrvate i bošnjake pokatoličavanjem i primanjem islama. Srbi upametimo se već jednnom jer je već sad dockan.

   • Rodoljub Mitrovica says:

    Bravo Ivana!!!

 2. Za Srbiju says:

  Južna pokrajina je okupirana (to treba javno govoriti i u Skupštini doneti zvanični stav o situaciji) i moramo otpočeti reintegraciju naše teritorije prema Rezoluciji 1244 i prema našem Ustavu. A ovi korumpirani zapadni pregovarači će nastavljati da nas napadaju optužbama, ne bi li svoje zločine opravdali legalizovanjem otete teritorije. Tako bi svu krivicu rata svalili na nas za sva vremena, a mi krivicu priznali. To je to priznanje. Priznanje krivice za sve naše buduće generacije. Svako će imati pravo da nas lupa po ušima i da nam otima šta god hoće, jer ćemo biti krivi za sve, unapred. Priznanje je naša smrtna presuda.

  • Velika Metla says:

   Za Srbiju,nisu Srbiji problem zapadni korumpirani politikanti,nego su Srbiji problem "srPski" korumpirani politikanti. Da ne nalaze izdajnike i fukaru korumpiranu od politikanata u Srbiji sve bi zapadnim politikantima bilo uzaludu. Ovako.....!

 3. Mirko says:

  Neka Eliot pojede jedan veliki tanjir g....!

 4. Velika Metla says:

  Ovaj s "kapicom" pozadi sluša da li će ovaj satanista Engel reći ono šta mu je naredio. Inače "kapice" su svuda gde je zlo umešane.

  • Jedan tamo says:

   S kapicom ili bez nje, uvek ista govna. >>His grandparents, of Ukrainian Jewish background, were immigrants from the Russian Empire.<<

 5. električar says:

  A šta da radimo sa Rezolucijom 1244 UN ? Da je bacimo ? Ili nešto drugo ? Neće da može !!!

  • Ilija Cvorovic says:

   "Konačno rešenje sukoba mora obuhvatiti nekoliko ključnih principa: ono mora dovesti do uzajamnog priznavanja od strane Kosova i Srbije." Halo,el vama nitko nije rekao da se MORA jedino umreti i nista drugo

 6. persida says:

  Pogledajte bolje fotografiju, iza njega je covek sa jevrejskom kapicom.

 7. Gagi says:

  Aman ljudi, nemojmo da se verbalno rasipamo i da kidamo zivce uzalud. Sve je odavno jasno, NATO je rimska legija i ta organizacija ratovima po svetu stvara dohodak multinacionalnim kompanijama, te kompanije su u vlasnistvu latina. Nastoje da kroz te kompanije porobe ceo svet sto im u velikoj meri uspeva. Nas problem je sto smo morali da dobijemo batine da bi oni na nasem KiM stacionirali njihov rimski logor, nismo to hteli da damo dobrovoljno vec su nas silom prinudili. Najveci problem nastaje kasnije, kada "nasi" svesni i savesni politicari pristaju na taj ustupak a usput im daju i kancelarije u Nemanjinoj da mogu lakse da kordinisu rad tog njihovog logora zajedno sa chipetarima. Sada nesto kao pregovaramo i trosimo grdne drzavne pare na jalova putovanja, neka pridruzivanja i svakakve politicke burgije. Beznadezno se vrtimo kao na ringispilu, neko drugi pojacava brzinu tog ringispila. Na momenat se vrtimo sporije a onda nam povecaju brzinu i samo gledamo kada izlecemo iz korpe. Igraju se sa nama kao sa nesvesnim i nedoraslim licnostima, za sve to su krivi nasi narcisoidni i alavi politicari, nisu dorasli ovom vaznom istorijskom momentu. Blazenopocivseg Patrijarha Pavla niko nije hvalio na sva usta, svi su ga bezrezervno postovali cuteci. Nasem Pavlu nisu trebale pare da bi bio veliki, ovi rade suprotno, ojadise i pokradose drzavu a onda je nesto kao spasavaju i brinu o njoj i narodu. Vreme je apsurda i totalne degradacije svakog moralnog nacela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *