АЛБАНСКИ МЕДИЈИ НАЈАВИЛИ СВЕ ШТО СЕ ДУГО СПРЕМА НА КОСОВУ!

ALBANSKI MEDIJI NAJAVILI SVE ŠTO SE DUGO SPREMA NA KOSOVU!

3 avgusta 2018

Albanski sajt „Veriju“ objavio je vest da će Policija Kosova izvesti „rizičnu akciju“ na severu Kosova u subotu i da bi zato mogli da budu „organizovani neredi“.

Poslanik u skupštini iz redova Samoopredeljenja Dželal Svečla u emisiji KTV-a naveo je da se boji „eskalacije situacije na Severu“, podsećajući na to da je policija Kosova prekinula odmor svojim uniformisanim pripadnicima, prenosi portal „Kossev“.Da je operativnim nalogom kosovska policija prekinula odmor svojim uniformisanim članovima tvrdi i portal „Kallxo“. Taj portal došao je u posed sadržaja pisma koje je svojim podređenima poslao direktor operative Rašit Ćaljaj.

„Zbog operativnih angažmana do daljnjeg se suspenduju odobrenja za odmore za uniformisano osoblje sve do donošenja druge odluke“, navodi se u mejlu koji je uputio Ćaljaj.

Istovremeno, beogradski list „Kurir“ objavio je da ima saznanja da se kosovski Albanci spremaju da u subotu ujutru zauzmu Gazivode!

„Kosovski Albanci pripremaju upad na sever Kosova i zauzimanje akumulacije Gazivode kako bi onemogućili da Srbi dobiju bilo šta na Kosovu. Tokom dana kosovske bezbednosne službe organizovaće sastanak sa vrhom tamošnje vlasti kako bi dogovorili detalje tog scenarija koji je već danima medijski pripreman.“

„Kurir“ saznaje da su danima planski puštane dezinformacije o izmišljenom dogovorenom sukobu kako bi pripremili teren za sutrašnju akciju.

Upad na sever Kosova ima za cilj da onemogući formiranje Zajednice srpskih opština za šta rok ističe sutra, 4. avgusta, i srpsku pregovaračku poziciju u Briselu učini nepovoljnijom.

KOMENTARI8 komentara

 1. vuk says:

  eee koji bednik sto nenapisa da ces njihove zivotr braniti svim raspolozivim sredstvima

 2. Dane Radakovic says:

  DE VULIN I NJEGOVA VOJSKA STA CE ONI ZA UZETI NA KOSOVU jebo te koliko pricajuda putin oruzija poslo u srbiju vucicu albanci bi pobegli sa kosova a nebi isli na gazivode da piju srbsku vodu

 3. MiLICA says:

  Više izgeda da samo je propagandna vest da će Policija Kosova izvesti navodno „rizičnu akciju“ na severu Kosova u subotu i da bi zato mogli da budu „organizovani neredi“. A u praksi najverovatnije neće biti nikakvih rizika za Policuju Kosova jer sve će preuzeti mirno. Nešto kao dogovorena primopredaja: ovi moji štićenici sa juga kreću sutra u šetnju na sever, a ti tvoji na severu neka budu mirni. Ako se sve bude odvijalo mirno onda nema potrebe ni da se na SB UN otvara rasprava na osnovu Rezolucije 1244 o obezbedjivanju mira i bezbednosti na KIM. Novi svetski poredak radi bešumno kao satić.

 4. MiLICA says:

  Prištinski mediji: pojavile su se ovih dana navodne informacije da će Srbi sa severa pokrajine sutra proglasiti autonomiju, a kao odgovor na to što Priština nije formirala ZSO. Povodom tih informacija usledila je sednica kosovskog saveta za bezbednost. Zatim kosovski premijer Ramuš Haradinaj preti Srbima na severu pokrajine da će biti odgovoreno na njihov eventualni pokušaj da proglase autonomiju, a nakon te sednice kosovskog saveta za bezbednost. Ali ne ovih dana nego koš pre više od 4 meseca, 27.03 2018. Igor Simić poslanik Srpske liste jeste najavio da će 10 većinski srpskih opština na Kosovu i Metohiji samostalno formirati ZSO, a u skladu sa principima navedenim u Briselskom sporazumu, ako to ne kosovske vlasti. Šiptari možda namerno nisu formirali ZSO u protekla 4 meseca da bi imali povod da okupiraju sever KIM. Time će zaokružiti teritoriju narko NATO Kosova, što im je celo vreme i bio cilj.

  • MiLICA says:

   " ako to ne URADE kosovske vlasti." Sve u svemu jedino znaju da provociraju. Nama na ruku ne ide ni Brisel tj. EU, igramo i samo igramo u pogrešnom kolu.

 5. Milos says:

  i onda ce zajednicu srpskih sta god, jos proglasiti velikom pobedom VUcica .............. e sve ti .... nebsko glupi srsPksi narodu , postkomunisticki izrode ....

 6. goran says:

  Rade sta hoce, a Rusi gledaju.

 7. Hruscov says:

  Vucicu salji svoje botove na Gazivode, hajde sad izadji iz misije rupe i pokazi ko si?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *