АЛБАНСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ТВРДИ: Руси су већ на Косову

ALBANSKI OBAVEŠTAJAC TVRDI: Rusi su već na Kosovu

8 jula 2018

Bivši agent Obaveštajne službe Kosova(SHIK), Naim Miftari, tvrdi da je Rusija u Evropi prisutna skoro svuda, naročito u sferi trgovine i finansija, dok je kroz  različite nevladine organizacije i trgovinu naftom prisutna na Kosovu i Metohiji i da uz pomoć Srbije ima nameru da preuzme kontrolu nad Balkanom.“Ali, Rusija i dalje ima svoje teritorijalne i vojne pretenzije u baltičkim zemljama, dok su ove pretenzije aktuelne na Balkanu gde kroz Srbiju, koju u tišini naoružava, namerava da preuzme kontrolu nad Balkanom, kao što je bio pokušaj državnog udara u Crnoj Gori i Makedoniji. Dok je rusko prisustvo na Kosovu kroz navodne nevladine organizacije na severu i humanitarne centre odnosno ruski centar u Nišu koji se klasifikuje od strane NATO kao balkanski špijunski centar, ali i kroz trgovinu naftom, ruska “LUKOIL“ funkcioniše bez dozvole Vlade Kosova koja treba da pošalje protesnu notu ruskoj Vladi pošto ne priznaje državu Kosovo, ali ima kancelariju za vezu u Prištini od završetka rata“, ocenjuje Miftari za albanski list “Bota sot“. On naglašava da su glavni ruski protivnici na Balkanu Albanci i Hrvati zašto što je reč o narodima koji su prozapadni i proamerički.

Bivši albanski obaveštajac upozorova da treba obratiti pažnju da antizapadne političke stranke uz pomoć ruskog novca ne osvoje vlast, kao i da je cilj Rusije propast NATO i EU. Antizapadni, verski terorizam, prema njegovim rečima, takođe se finansira ruskim novcem, ali je prisutan i uticaj Srbije na vehabije na Kosovu.

Kako piše “Bota sot“, srpske službe su određenoj meri uticale na širenje radikalizma i nasilnog verskog ekstremizma, dok se veliki uticaj širio i u ucenjivanju funkcionisanja Kosova, pokušavajući da se u očima međunarodne zajednice Kosovo predstavi kao nefunkcionalna država.

(M. Ćurčić, Vidovdan)

KOMENTARI8 komentara

 1. Zivoder iz Oseka i Ovcare says:

  Ovaj je sve pomeso ili je rodjen zbunjen...verski terorizam??? Pa koji ako ne islamski i katolicki??? Srbija drzi vehabije na KiM??? Bistar momak :-)))

 2. goran says:

  Udarila ga vrucina, pa bulazni.

  • E.Lirsch says:

   Bas vala….

 3. miros says:

  Ja bih ga opet vratio u sluzbu i pustio da radi covek svoj posao kako on misli da treba pa valjda bi se pozlatilo jednog dana ko zna ,zna?!

 4. DonDon says:

  Siptarski obavestajac. Snaso se u poslu ko prase u Teheranu

 5. ! says:

  U strahu su velike oči!

 6. Velika Metla says:

  Nažalost Rusi nisu,još uvek,na Kosovu i Metohiji! Ali šipac ne zaboravi, istorija se ponavlja! Znaš li kakva vam je bila istorija do sada? Bez brige ako ne znaš,potsetićemo te i vas uskoro!

 7. Za Srbiju says:

  Ovakve nebuloze ne treba ni komentarisati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *