AЛБАНСКИ ПИСАЦ НАПАО ЕДИЈА РАМУ: Коју ти војску имаш!? Да није ЕУ граница Србије би била усред Албаније

AЛБАНСКИ ПИСАЦ НАПАО ЕДИЈА РАМУ: Коју ти војску имаш!? Да није ЕУ граница Србије би била усред Албаније

28 новембра 2018

Након скандалозне заједничке седнице влада Албаније и тзв. Косова и антиевропских порука које су јасно упутили Еди Рама и Рамуш Харадинај, реакција има много, а једна од занимљивијих стиже од Фатоса Лубоње, албанског писца, аналитичара и дисидента.

Лубоња је оштро критиковао Рамине претње Европи, називајући их „последњим хорором“ од свих који изазивају проблеме у Албанији.

– Претње Европи су забрињавајуће. Колико пута су Албанци имали проблеме са овом апстрактном идејом Албаније – запитао се Лубоња.

– Ово је све уперено против Албанаца, ове приче о великој Албанији. Проблем у Албанији, али и на Косову, је то што Албанци беже из Албаније и са Косова због ове идеје? Ови људи који причају такве ствари су највећи непријатељи Албанаца, а не Срби и Грци. Да није Европе данас, границе Србије би биле код Кукеша (град на северу Албаније) – рекао је Лубоња.

Он се скандализује над начином на који је Европи поручено „ако нас не примите, ми ћемо сами да се ујединимо“ и назива ово „претњом која ће да отвори нове проблеме“.

На крају Лубоња пита Раму следеће:

– Да ли ти је спремна војска? Коју ти војску имаш ако почне рат? Све више Еди Рама не зна шта прича.

(Espreso)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Miraš says:

    Da li se mladoj i mladjoj populaciji Albanije gine zbog Raminih i Haradinajevih ambicija? Albanija jeste članica NATO-a, ali natovski princip kolektivne odbrane "svi za jednog jedan za sve" ipak funkcioniše tako da svaka zemlja pojedinačno za sebe donosi odluku sa kolikim snagama će da učestvuje u zajedničkoj odbrani neke članice. Evropa danas na dnevnom redu ima puno važnijih pitanja od Albanije. Zatim zbog Kosova i stvaranja Velike Albanije da li bi i sada rizikovali da krenu u sukob sa starim saveznikom Rusije? ... Podaci su još zanimljiviji ako se pretpostavi ozbiljnija kriza u SAD i raspad NATO-a. Oružane snage Albanije imaju u aktivnom sastavu 14.500 vojnika i još 5.000 u rezervnom sastavu, a broj sposobnih za vojnu službi u dobi od 18-49 godina života iznosi 1.571.050. Dok samo vojska susedne Grčke ima aktivni vojni sastav od 134.000 vojnika i 2.034.192 sposobnih za vojnu službu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u