Albansko selo „fabrika marihuane“

Albansko selo „fabrika marihuane“

12 avgusta 2013

2006-09-12t060132z_01_nootr_rtridsp_2_oukwd-uk-albania-cannabisAbansko selo Lazarat godišnje proizvodi 900 tona marihuane i „izveze“ narkotika u vrednosti od neverovatnih četiri i po milijarde evra, izjavio je u Tirani direktor italijanske policijske avijacije Stefano Bastani na zajedničkoj pres konferenciji sa generalnim direktorom albanske policije Hisni Burgajem, prenosi Televizija Crne Gore.

Italijanska policijska avijacije je uključena u akciji otkrivanja parcela sa nasadima marihuane na teritoriji Albaniji. Fotografisanje je potvrdilo da su realne procene da se u selu Lazaratu proizvode 900 tona marihuane godišnje.

Kilogram kanabis sative, kupljen na veliko u ovom selu, prosečno košta oko 350 evra po kilogramu.

Lica koji prodaju drogu u selu dodaju dopunsku taksu, pa je narko švercerima nude po 500 evra za kilogram. Velike grupe, koje raspolažu čamcima i kamionima, drogu švercuju najčešće morskim putevima u Grčku i Italiju, gde ona dostiže cenu od oko 800 evra za kilogram.

Lazarat je selo u regionu Đirokastro na jugu Albanije i njegovim stanovnicima je uzgajanje droge najvažnija delatnost. Od ukupnog posla sa marihuanom u selu ostaje blizu pola milijarde evra.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *