ALEKSANDAR DUGIN: Srbijo izdrži još malo, Rusija se budi i sve će vratiti nazad

ALEKSANDAR DUGIN: Srbijo izdrži još malo, Rusija se budi i sve će vratiti nazad

18 oktobra 2014

Dugin-Ucrania 243Aleksandar Geljijevič Dugin,savetnik S. Nariškina – Predsedavajućeg Državne Dume Ruske Federacije, predsednik Međunarodnog Evroazijskog Pokreta, šef katedre Sociologije međunarodnih odnosa Moskovskog državnog univerziteta M. V. Lomonsov

Draga srpska braćo!

Ja vam se obraćam, jer veoma volim srpski narod i nisam ravnodušan prema njegovoj sudbini. Srbija je herojski narod koji je u poslednjim decenijama bio žrtva Velike Igre dve suprotne strane – Zapada koji ide ka svom duhovnom kraju, degeneraciji i gubitku ljudskog dostojanstva i svih evropskih vrednosti i pravoslavnog sveta, sa centrom u Rusiji, koji se hrabro bori (ne uvek uspešno i efikasno) da ljudi budu ljudi, da imaju pravo na slobodu, izbor svoje religije, pravo na normalnu zdravu porodicu, na sopstveni identitet.

U Srbiji su izbori i od njih mnogo zavisi. Šta konkretno? Šta je u pitanju? Danas se rešava sudbina Srbije: može li Srbija izdržati dok se u potpunosti probude ruska braća, dok se ne sruši propadajući atlantski Zapad, dok narodi Evrope ne sruše finansijsku oligarhiju, oslobode se ropstva i povrate sami sebi i izgrade slobodnu Evropu, zajedno sa Rusijom, sa ostalim pravoslavnim narodima, evropsku Evropu ili će se ona pokloniti pred diktatom svetske elite, vlastima dolara, američkoj hegemoniji, ustrojiteljima gej parada i huliteljima hrišćanskih svetinja i takva otići (i to nije sigurno) u takvu razrušenu Evropu, izdajući svoju istoriju, svoje Pravoslavlje, svoju zemlju, napustivši Kosovo, ostavljajući svoju braću u Republici Srpskoj i tako nestati.

Oni koji danas u Srbiji rade u službi savremene Evrope, SAD-a, liberalizma i „evropskih vrednosti“, ne izdaju samo Srbiju, ne samo Kosovo, ne samo pravoslavlje, nego i samu Evropu, jer je klasična hrišćanska Evropa danas porobljena totalitarnom finansijskom oligarhijom koja evropskom društvu nameće one vrednosti koje su mu suštinski potpuno strane.

Konačno, Srbi znaju koga da biraju i moj cilj nije da namećem svoje mišljenje. Ali, jedno je jasno: Srbi su dužni da biraju srpsku vlast, a ne kliku proameričkih izdajnika.Ja ne sumnjam, ako možemo izdržati još malo, onda cena koju je platila Srbija, vaše stradanje, vaše boli iz 90-ih i 2000-ih, onda sve nevolje Srba neće biti uzaludne. Vi vidite da se Rusija postepeno budi, suviše sporo, nedopustivo sporo, ali ipak…

Moskva je jasno pokazala da neće dozvoliti Sjedinjenim Američkim Državama da same vladaju u svetu – ni u svetu, ni u Evropi.

Rusija je oduvek bila saveznik pravoslavne Srbije. Što više Rusija postaje proruska, vraćajući se sama sebi, svojim pravoslavnim korenima, time ona sve više spoznaje neophodnost da podrži Srbiju. I u ključnom trenutku ruska Rusija je dužna da ustrojava srpsku Srbiju. Srbiju koja ne izdaje Kosovo, koja ne izdaje samu sebe. Srbiju koja nastavlja svoju strašnu herojsku borbu.

Snage svetskoga zla već teturaju. Globalna kriza uzrasta u još većim razmerama. Mi smo dužni da se uzdamo u sebe i u našu braću, prijatelje, u naš slovenski pravoslavni savez. Tako mi možemo stvoriti Veliku Evropu u kojoj će i Srbija naći dostojno mesto kao evropska avangarda pravoslavne civilizacije.

Ja pozivam Srbe da naprave patriotski izbor! Izdržite samo još malo, tamna noć biva samo pred svitanje! Sve ćemo povratiti nazad!

Živela Srbija!

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Mare says:

  Svaka cast brate Dugin... Napokon da neko posalje poruku Srpskom narodu. Napokon da neko opomene na potrebu promene ovog diskursa koji Srbiju vodi u totalni haos, zaboravljanje porodicnih vrednosti i prihvatanje svega nakaradnog sto nam servira EU i SAD koje su uzgred budi receno na svoju tradiciju odavno prestali da obracaju paznju. Jako je bitno da se vec sada patrita iz naroda izdigne i povede narod rame uz rame sa svojom Ruskom bracom, jer mi u celom prljavom svetu blizih i boljih prijatelja nismo imali niti cemo imati.

 2. Rade Bukarar says:

  samo uz pomoc rusije srbija ce povratiti sve srpske teritorije

 3. vasiljka dožić says:

  Poštovani i dragi gospodine i BRATE ALEKSANDRE DUGIN,ne možete ni da zamislite koliko nama znače ova vaša prava bratska pisma-najlepša na svetu pisma podrške -skoro nestajućem narodu na koji je skočilo svo zapadno satanističko smeće,a jedini razlog je Pravoslavlje,kao što je i sa vama braćom RUSIMA GDE NISU JEDNOM NEGO MNOGO PUTA PONOVILI ČAK I KONGRES AMERIČKI ZAKLJUČIO DA JE pravoslavlje neprijatelj broj 1 Americi.Bog je video da satanisti uništavaju svim sredstvima Pravoslavne narode,i najvećima poslao Velikog Vladimira Putina-spas Rusiji-Pravoslavlju i celom porobljenom svetu.Mi Srbi smo presrećni što se Rusija sa kolena digla u sam vrh i postala prva sila sveta,a satanistički zapad sa švercovanim papirnatim dolarom koji je sto godina živeo na račun celog sveta sada mora da propadne i već je na izdisaju.Pojava jednog čoveka na nebu velike Rusije promenila je i uništila sve projekte globalističkog satanizma.Hvala vam brate Aleksandre.ŽIVELA VELIKA RUSIJA!!! ŽIVELA NOVORUSIJA!!!ŽIVEO NAŠ BRATSKI RUSKI ROD!!! ŽIVEO NAJVEĆI LIDER I GENIJE NA SVETU PREDSEDNIK RUSIJE VLADIMIR PUTIN !!!

 4. kizobat says:

  SRBIJA hoce i mora da izdrzi,samo da li to hoce i zele ovi kojima se i ocevi boje njihovih postupaka!!!

 5. Rade says:

  Srbija se uzda u Gospoda, u Nebesku pomoć. Ne uzdamo se u čoveka. Mi ćemo postati slobodna teokratija pre Rusije, a u Rusiji će biti svrgnut sluga cionizma- Putin i uspostavljeno Rusko carstvo sa carem Mihailom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *