АЛЕКСАНДАР СОКУРОВ: Србија никад није подржала Русију

ALEKSANDAR SOKUROV: Srbija nikad nije podržala Rusiju

1 marta 2015

aleksandar-sukurov 8767Srbija nikada nije podržala Rusiju ni u jednom njenom konfliktu, izjavio je danas ruski reditelj Aleksandar Sokurov, inače dobitnik nagrade FEST Beogradski pobednik za doprinos filmskoj umetnosti.

Prema njegovim rečima Srbija nije podržala Rusiju ni u konfliktu sa Čečenijom, ni sa Gruzijom, ali ni u bilo kom drugom njenom sukobu.

„Mnogi Rusi smatraju Srbe svojom braćom, kao i Srbi Ruse, a ja postavljam pitanje kada su Srbi nama pomagali? To je politika, ali i istorija. Činjenice su tu i ne treba biti u zabludi“, rekao je Sokurov na okruglom stolu u okviru FEST-a.

On je rekao da će se situacija sa Ukrajinom završiti jako loše.

KOMENTARI8 komentara

 1. Mare says:

  Bem ti FEST gde se politika razmatra. Drugo, Srbija je smesna zemlja i nema nikakav uticaj da bi mogla da pomaze Rusiji, ali isto tako nikada nije joj ni odmagala.

 2. Draga says:

  traggedija je našeg naroda,što ne pamti kada je imala vlast koju zaslužuje. Bez obzira što se dobija vlast koja se zaslužuje, ipak kod nas je slučajveoma ekstreman. Veliki deo naroda vrlo dobro zna da su nam Rusi jedini prravi prijatelji, ipaknaša vlast srlja u zagrljaj sotone.Tu postoji više objašnjenja za to.Mnogi su zaboravili da nas je Rusija oslobodila od fašista, drugo takođe se zaboravlja da nama je mesto sa našom pravoslavnom braćom koja nam uvek nudi prijateljstvo. Mislim da će narod rešiti sa kvislinškim vladama sam i to veoma brzo!

 3. deda mraz says:

  Ovo je sa jedne strane tacno posto od 1945 pa do 1980 katolik lesinar Tito je sve uradio da nas zavadi sa Rusima i koliko je puta istorijsko NE raeceno Rusiji i sve je uradio da budemo odvojeni od Rusije da bi nas isti ti 1999 bombardovali.Narod Srbije je uvek bio i bice uz Rusiju ali i sada imamo iste lesinare na vlasti kao sto je bio Tito i isto nas odvajaju od Rusije i isporucuju katolickim fasistima da bi legalizovali otimacinu Kosova i ilegalno postavljanje Americkih baza u Srbiji i posle toga bicemo totalno unisteni kao Srbska drzava.

 4. BMStalker says:

  Srpski i Ruski narod političari vekovima pokušavaju da zavade. Ta praksa se nastavlja i danas. Sve jedno, rezultata nema.

 5. milanm says:

  Kako ono se kaze, znam ja nas je.o ja nas! Vidim bolest koja se inace sizofrenijom zove. Zapad ili Rusija pitanje je sad! Slusam momka zavrsio fakultet u Moskvi ima prijatelje Ruse, mladice i govori protiv Rusa! Iz Hercegovine je, Srbin....mozda iz mesanog braka, mati iz porodice muslimanske vere, ali intelektualka. Zasto ovo pisem? Pisem jer dozivim asocijaciju na onaj lik koji se zove V.draskovic. Dok su mali u politici dok se dizu tada koriste Ruse i pravoslavlje na putu ostvarivanja svojih ambicija. Kad postignu, misle da su postigli svoje ciljeve, tada trce, besomucno nebili se uvukli u dupe zapadnim politickim probisvetima. Od tude taj privid otudjenja od Ruskoga naroda. Ja sam dosta star skoro da pamtim i nfobiro.....nikada nism imao negativan osecaj naspram Ruskoga narodi, Rusije, dapace divim se tome narodu. Mnogo su zla doziveli i opstali na vlastitoj krvi. Krvlju su platili i placaju svoju samosvojnost i svesni su da to tako mora biti. Nema onoga, sto bi se moglo pripisati nama Srbima....kalkulisanja! Interesanto, citam opravdavanje one mesine od Dacica, koje kazuje Kerry-ju, da nas Rsija ne primrava da se odredimo sa ili/ili. Kako to da to govori Kerry-ju, a ne govori to Lavrovu? Kome se to on opravdava, prema kome je usmeren? Pametnom dosta!

 6. milanm says:

  Tip feleri, Rusija i primorava. To sam video! Izvinjavam se!

 7. Andrej says:

  Provokacija Maidan. Makedonija na silite na NATO ja zajakna lokalnata opozicija http://svpressa.ru/politic/article/114292/

 8. Za Srbiju says:

  Zaslužni smo što je Rusija imala vremena da se pripremi za ono što je čeka, jer smo mi uvek bili prvi na redu. Jednako je istina da vodimo politiku dvostrukih standarda prema Rusiji i da uvek imamo govna na vlasti, što nam nije opravdanje. Nismo dostojni svoga imena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *