“Alija Izetbegović je korumpirani fundamentalista”

“Alija Izetbegović je korumpirani fundamentalista”

28 novembra 2014

Alija Izetbegović - CopyAlija Izetbegović nikada nije bio partizan i antifašista, već korumpirani fundamentalista, koji je pripadao ustaškoj i ideologiji „Handžar divizije“, tvrdi stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

Galijašević ističe da je izjava predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o učešću Alije Izetbegovića u „Handžar diviziji“ bazirana na činjenicama koje su, uglavnom, objavljivane u federalnim medijima.

Galijašević je naveo da su te činjenice iznesene i u jednom specijalnom izdanju „Slobodne Bosne“, pod nazivom „Ko je bio Alija Izetbegović“, autora Adnana Buturovića.

„Laž je da je Alija Izetbegović ikada bio partizan. On je pripadao pokretu `El-Hidaje`, to je takozvana ustaška omladina spremna za regrutaciju za `Handžar diviziju` i to je tačan podatak“, rekao je Galijašević.

Navodeći da su „El-Hidaje“ bile ogranak i tadašnje „muslimanske braće“, Galijašević je rekao da zato nije ni čudo što i danas Izetbegovići sarađuju sa „Muslimanskim bratstvom“ iz Egipta.

On je podsetio i da je Alija Izetbegović bio osuđen na tri godine zatvora jer je 1946. godine izbegao služenje vojnog roka, upravo iz verskih razloga, a bio je osuđen i za islamski fundamentalizam.

Galijašević je napomenuo i da je u Alija Izetbegović u zatvoru, za vreme služenja trogodišnje kazne, bio vrbovan od tadašnje Službe državne bezbednosti i postao njihov „blagi saradnik“, ali da se nikada nije odrekao islamističke ideologije, koju je najbolje iskazao kroz „Islamsku deklaraciju“.

„On je ideju islamske države iznio već tada jasnije nego što je objavljuje Ebu Beker El Bagdadi, vođa takozvane ‘Islamske države“, ističe Galijašević.

Kabinet bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića demantovao je danas izjavu predsednika Srpske Milorada Dodika da je Alija Izetbegović bio pripadnik „Handžar divizije“ koja je klala i ubijala Srbe, te zatražio da se javno izvini.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da ne vidi razlog zašto bi se izvinjavao zbog izjave da je Alija Izetbegović bio pripadnik „Handžar divizije“, kad su to mnogo pre njega objavili brojni istoričari i mediji, među kojima i ugledni list „Njujork tajms“.

KOMENTARI



Jedan komentar

  1. Marko says:

    Zašto da se izvinjavamo Baliji Izmetbegoviću? Možda zato što su neki Srbi preživjeli Hanžar diviziju i njene zločine?Danas se u federaciji svi pozivaju na USAOJ,AVNOJ,ZAVNOBIH a svi su ratovali u ustašama protiv partizana i još imaju obraza proslavljati te datume.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *