АЛИЈА ИЗЕТБЕГОВИЋ ЈЕ СРБИН, ПРЕЗИВАО СЕ ЖИВКОВИЋ! Бошњаци ову причу крију као змија ноге

ALIJA IZETBEGOVIĆ JE SRBIN, PREZIVAO SE ŽIVKOVIĆ! Bošnjaci ovu priču kriju kao zmija noge

11 aprila 2019

Koliko je Bosna i Hercegovina podeljena država odavno je poznato, a o tome kako su nastali današnji Bošnjci ispričane su mnoge priče, a svaka vodi do toga da su nekadašnji pravoslavci na teritoriji Bosne iz straha od odmazde prihvatali islam.

Ove reči potvrdilo je mnogo ljudi, a među njima i proslavljeni režiser Emir Kusturica koji je javno priznao da je otkrio svoje pravoslavno poreklo i uzeo ime Nemanja.Verovali ili ne jedan od Srba, koji je odbacio pravoslavlje i prihvatio islam, odnosno njegovi preci je i nekadašnji lider Bošnjaka Alija Izetbegović.

Da, dobor ste pročitali Izetbegovići su nekada bili Srbi, prezivali su se Živković, a poreklo vode sa današnjih prostora Ade Ciganlije, koju su u doba Karađorđa baš oni držali.

To da Alija Izetbegović, otac današnjeg lidera SDA Bakira ima srpsko poreklo tvrdio je i lider SPO Vuk Drašković u jednom od svojih intervjua.

„Lider bosanskih muslimana i bivši predsednik Bosne i Hercegovine Alija Izetbegović bio je poreklom Srbin, a njegova porodica bila je vlasnik Ade Ciganlije! To mi je lično priznao lider bosanskih muslimana“, rekao je Drašković.

Da je Alija srpskog porekla i on je sam naslućivao kada je izjavljivao da je “Srbin muhamedanske veroispovesti”, a kako smo imali priliku da se uverimo sam Izetbegović je potpisivao njegova dokumenta na kojima je pisalo da je Srbin.

Izetbegovići postaju tek kada su pobegli iz Srbije 1868. godine i uzeli su prezime od bega Izeta, a do tada su se prezivali Živković, tačnije na turskom Jahija.

Ta porodica prema istorijskim arhivima živela je na imanju gde se danas nalazi Narodno pozorište i „Klub književnika“.

Još jedna povezanost Alije sa Srbijom je i ta da se porodica Izetbegović nakon bekstva iz Srbije preselila u Bosanski Šamac.

Baš u toj  kući rodio se 1952 .godine prvi demokratski premijer SR Jugoslavije Zoran Đinđić.

(Espreso)

KOMENTARI20 komentara

 1. samostalan says:

  Bas me zabole sta je bio i ko je, za mene je mrtav Iso na federe skace.

 2. ! says:

  A kojeg je porekla Hašim Tači?

  • Natalija kosanovic says:

   Hasima Tacija, mislim da je pradeda bio Srbin i to svestenik, ili neko drugo svesteno lice. Tako bar kazuoni koji su mu dobro poznavali poreklo.

 3. Velika Metla says:

  Pa i dan danas imamo pravoslvace koji prihvataju,na ovaj,ili onaj,način,vatikanstvo,islam,amerikanizam,,germanizam...........,prihvataju sve šta može korito iz kojega loču i kusaju napuniti!

 4. Ivana says:

  Mi Srbi smo najgori narod ne poštujemo svoju veru i naciju puna je Hrvatska velikih hrvatina i katolika bivših Srba pravoslavaca a tako i Bosna puna bošnjaka muslimana u biti poturčenih Srba. Jedino je Srbin beda i menja veru za večeru a ni jedan se iz islama ili katolicizma ne vraća u pravoslavlje, dobro možda poneki ali masovno ne.

  • Za Srbiju says:

   Zato što nas stotinama godina udaraju po glavi: 1. Monstruozni Vatikan sa svojim satrapima i izvođačima radova, od nemaca, austrougara, italijana, hrvata i dr. 2. Brutalna Otomanska imperija nekada i sada, kao i svi muslimani Bliskog istoka, Azije i Afrike. 3. Frankenštajnska Anglosaksonska imperija. 4. Marionetski režimi u Srbiji, koji se postavljaju da bi nas uništavali iznutra i širili defetizam. ..........Neće oni stati dok nas ne dovrše, jer Sile Kneza Tame vladaju svetom. Zato nam je toliko teško ostati svoj. Samo što nam niko nije objasnio da je bolje da mremo kao ljudi, nego da živimo kao neljudi. Jer ovaj život je trenutak u odnosu na večnost.

   • Za Srbiju says:

    Kako se proveo Alija, kada je oči zatvorio zauvek? To je pravo pitanje. Kako su prošli svi koji su napustili svoj Rod i Boga? Takvi se nazivaju otpad od Roda ili Tuđinci. U prevodu, paraziti i demoni. Pa ko voli, neka izvoli.

   • samostalan says:

    Objasnila je narodna epika, Njegos i mnogi drugi.

 5. Komentar says:

  Baš u toj kući rodio se 1952 .godine prvi demokratski premijer SR Jugoslavije Zoran Đinđić. Vanbračno dete sluškinje u kući Izetbegovića. Major Đinđić mu je samo dao prezime, oženivši njegovu majku.

  • Pravda says:

   Za takve se kaze kopile.

 6. Pravda says:

  Za takve se kaze da su poturice.

 7. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Sačuvaj nas bože ovakvih srba; on ni ne liči na Srbina nego je doživeo i fizičku metamorfozu i pretvorio se u nekakvu kreaturu.

 8. Milan says:

  Sta ce ti takav Srbin?

 9. 4c says:

  pa bosnjaci su svi SRBI kao i hrvati samo sto se po veri razlikujemo ... ili moze se i reci nesvesni Srbi ...

 10. Amir Čamdžić says:

  Ja sam Srbin a Izetbegovići me ne zanimaju šta su bili. Šta god da su bili poništili su sve svojim zlom prema Srbima.

 11. TOZA says:

  A vi meni ne verujete ya Tozu!!!

 12. test01 says:

  Sta je tu cudno, pa 99,999% tzv bosnjaka su u stvari Srbi. Zato cenim g. Kusturicu, covek je istrazio svoje porodicno stablo i lepo pronasao i priznao da je Srbin. Mnogima se zamerio sa time ali to pokazuje njegovu velicinu kao covek (izmedju mnogih ostalih stvari). Pa i dan danas se znaju familije u kojima je jedan brat promenio veru u Islam a drugi ostao pravoslavac, Zasto? Da bi se spasila familija posto muslimani nisu placali takse (harac). Turci su isti princip primenili u Africi, to sam cuo kada sam proveo neko vreme u Egiptu. Sada ke Egipat 90% muslimanski...

 13. Teuta says:

  Zašto je Srbima bitno što je predak nekog Alije, ili nekog Ante, ili Hašima, ili Djukanovića... bio Srbin? Srbi m o r a j u da znaju da svi ti "bivši" Srbi, kao konvertiti, postaju AntiSrbi, i to je njihov j e d i n i identitet. I svrha postojanja. Sve ostalo što karakteriše jednu naciju, jezik, istorija, teritorija, kultura-je Srbsko. A oni su samo zombi-falanga u funkciji devastiranja Srbije i Srbskog sveta. I kao takve ih treba - držati na oku.Njihovi tvorci - Britanci i Germani, nisu završili sve zamisli sa njima-i nama. Pa i Wiena nosi naziv po germanskom nazivu za Srbe(Wienden) - nekadašnja Wiende Bona, pa je bila najveći izvor zla za Srbe.Jedino je Srbi zovu Beč(Peč),jer sebe ne nazivahu Vendi(Wienden).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *