АЛИЈАНСА ПРЕПЛАШЕНА: Амерички магазин представио како би изгледао рат Русије и НАТО!

ALIJANSA PREPLAŠENA: Američki magazin predstavio kako bi izgledao rat Rusije i NATO!

26 marta 2019

Magazin “Nešenel interest“ je modelirao početak rata između Rusije i NATO-a u Evropi i predložilo Alijansi načine kako da se “neutralizuje“ Moskva.

Autor teksta Majkl Pek se poziva na istraživanje američkog Centra za strateške i budžetske ocene, po kojem u slučaju hipotetičnog konflikta Rusija može da zauzme deo Estonije, Letonije i Litvanije, pre nego što se umešaju njihovi saveznici.

– Posledice poraza čak i u ograničenom ratu sa Rusijom na evropskom kontinentu mogu biti fatalne za jedinstvo Alijanse – citira dokument Pek.Eksperti smatraju da nesposobnost da se zaštite saveznici značajno slabe poverenje članica Alijanse prema Vašingtonu, što će dovesti do geopolitičkih izmena u Evropi.

Kako se navodi, osnovna prednost Moskve će biti geografski položaj i položaj ruskih vojnih baza.

Za sprečavanje takvog scenarija analitičari su predložili “zaštitnu šemu“ po kojoj će Poljska postati ključ za odbranu istočne Evrope. Autori dokumenta su pozvali NATO da rasporedi na teritoriji zemlje američke divizije, piše magazin.

Eksperti smatraju da bi naoružana poljska vojska za vreme rata mogla da zatvori deo teritorije, da pomogne da se ojača NATO i da bavi se obaveštajnim poslovima.

Pritom, autori dokumenta su naglasili da je poljska sovjetska tehnika zastarela, dok modernizacija vojske po zapadnim standardima zahteva značajna finansijska ulaganja.

– Ako za obuzdavanje Rusije bude malo jedna američka brigada, da li će biti dovoljna jedna divizija – pita se autor.

Podsetimo, NATO planira da u naredne dve godine u Poljskoj izgradi skladište za američku vojnu tehniku.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad2 says:

    bla bla stara dobra šema plašenj javnosti radi otimanja para za naoružanje koje ne radi i uopšte kolektivnu pljačku budžeta mnogih nacija u ime "odbrane" od izmišljene opasnosti.NATO ekipa jako dobro zna da ruisja nema nameru da upada u baltičke protektorate, takodje im je jako poznata činjenica o lopovluku poljaka, i eto milione , da zajedno krademo od EU.Najveće pare u jugoslovenskim ratovima su u stavri pokradene od EU korz lažnu humanitarnu pomoć i "odbranu" od srpske agresije, ali ta priča je potrišena tada i više neće proći nikada.

  2. Kašubijanac says:

    Baka prestaje pričati unucima priču o baba-Rogi kad deca zaspe, al ovi ne zaklapaju 24h/d, 365 d/godišnje.Kad mozak ugmili, primaju eumani svaku žvaku. Žao mi samo Poljske, koja će biti kremirana jer neobuzdana mržnja prema Rusima ih zaslepljuje pa ne vide da će biti žrtveno jagnje Zapada u borbi Satane sa Slovenima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *