АЛИЈИН СИН БЕСАН И ЉУТ: „Шмит мора да реагује“

ALIJIN SIN BESAN I LJUT: „Šmit mora da reaguje“

11 decembra 2021

LIDER Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović nazvao je odluke Narodne skupštine Republike Srpske “direktnim udarom na Dejtonski mirovni sporazum i ustavnopravni poredak” u BiH.

Izetbegović tvrdi da glasanjem za odluke kojima se, kako je naveo, najavljuje formiranje parainstitucija i napušta Dejtonski mirovni sporazum, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i njegovi politički partneri uvode BiH u neizvesnost i nestabilnost, “čije posljedice mogu biti nesagledive”.“U svom destruktivnom djelovanju ove snage moraju biti spriječene”, rekao je Izetbegović.

On je ocenio da su pravosudne institucije BiH dužne da odlučno reaguju i hitno preduzmu korake iz svoje nadležnosti.

Istu obavezu, kako je naveo, imaju i visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit i zemlje garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Izetbegović kaže da ne sme biti “nikakvog odlaganja ili čekanja rokova od šest meseci”.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zaključke u vezi sa informacijama o prenosu nadležnosti, tako da se zakoni i drugi propisi kojima je izvršen prenos nadležnosti sa RS na institucije BiH neće primenjivati na teritoriji RS.

NSRS je zadužila Vladu Srpske da u roku do šest meseci uputi na razmatranje i usvajanje u NSRS zakone i druge propise koji ce omoguciti nesmetano funkcionisanje Republike Srpske.

KOMENTARI10 komentara

 1. padre says:

  Ostavio je to tebi, jer ti bolje znaš Dejtonski sporazum, pošto ti je babo bio potpisnik, pa imaš njegovu kopiju u fijoci!

  • Momčilo says:

   Babo, on neće da navija za nas!

   • Portopranco says:

    Mi Srbi i oni bosanski muslimani smo dva ekstremno najrazličitija naroda na kugli zemaljskoj. Srbi vole slobodu i samostalni su, a bosanski muslimani sami ne mogu ništa i za sve trebaju tutora. Mi i oni, to su dva svijeta, nešto apsolutno nespojivo. Zato ta dva naroda treba jednom zauvijek razdvojiti, da svako uživa svoj smisao života i ljudsku civilizaciju.

 2. Ovcoizovani covid idiot says:

  Mozete da pusite i ti i Smit.

 3. Rocky says:

  Jedi gomna islamonacisto i gubi se u saudijsku pustinju,marš sa svete srbske zemlje smrdljivi poturčeni ološu.

 4. Crbija cveta says:

  Šmit neka jede šnit, i šampite sa baščaršije bolan. Ako vi budale ne znate same da se dogovorite i bude vam lepo neka vam se sam šmit posere na vaš dejton na koji se svi pozivate i niste njime zadovoljni. Vi ste alije balije pa to ti vidi posle pred Alahom ako si išta ikad bio u pravu. I vi ste srbi samo na vaš bošnjački način sa turskim prelivom.

 5. Kulak says:

  Crkni gnjido balijska!

 6. VRSK says:

  Pusto tursko

 7. Beli Orao says:

  Zovi šmita da ti sačuva “ B-alijsku Tepsiju “ .?!!!

 8. 1389 says:

  Bakir Izetgovnović će tek da shvati, da jim NATO i EU nemogu pomoći...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *