АЛИЈИН СИН: И Срби су „Добри Бошњани“, а најбољи „Добри Бошњани“ смо који смо служили Турској

АЛИЈИН СИН: И Срби су „Добри Бошњани“, а најбољи „Добри Бошњани“ смо који смо служили Турској

22 новембра 2021

У ЛУКСЕМБУРГУ је одржана „свечана трибина“ на којој се присутнима обратио заменик председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ и лидер СДА Бакир Изетбеговић.Изетбеговић је током обраћања истакао да време бржих и олакшаних комуникација омогућава и снажнију везу између Босне и Херцеговине и њене дијаспоре, те да је уверен да ће се дио дијаспоре једног дана почети враћати у своју земљу.

– Босна вас воли, Босна вас чека да се вратите. Морамо направити уређен систем, савладати отпоре. Морамо направити модерну и ефикасну државу, земљу владавине закона, која гарантује једнакост људи, и омогућити повратак свакоме ко то жели – поручио је Изетбеговић.

БиХ, истакао је, може да збрине двоструко већу популацију у односу на тренутну. Изетбеговић је у том контексту издвојио пољопривредне, енергетске и друге ресурсе којима БиХ располаже. Говорећи о историји БиХ, указао је на специфичност земље, а њену верску и етничку разноликост је оценио као једно од највећих богатстава.

– Становници БиХ су прије неколико вијекова били један народ, Бошњани, Добри Бошњани, а нације су се формирале у 19. и 20. вијеку. То је био лов на душе људи и о томе постоје јасни трагови. Босанци су способни, храбри људи, ратници, духовити. У Отоманском царству су, од укупно 602 године, чак 114 година велики везири били људи из Босне – казао је Изетбеговић, преноси Фена.

Подсетио је замјеник председавајућег Дома народа ПСБиХ да су „Бошњаци током посљедње агресије били суочени са физичким нестанком, а држава БиХ под пријетњом уништењем.“

Данас је, подсетио је, годишњица Дејтонског мировног споразума, у којем су предвиђене измјене његовог Анекса IV, односно Устава БиХ. У том процесу су, како је казао, учествовали сви парламентарци, па и они из СНСД Милорада Додика.

Говорећи о актуелним потешкоћама са којима се БиХ суочава, Изетбеговић је издвојио сецесионистичке политике које предводи СНСД. Истакао је да такве политике прете миру и стабилности у БиХ.

– Штетност те политике је страховита. Она је упропастила стотине хиљада судбина младих људи, који су напустили земљу, а нарочито РС. Не може Додик побиједити. Може нас увести у неки лимб, кризу, али не може побиједити – поручио је Изетбеговић.

Такође је указао на настојања СНСД и ХДЗ БиХ да цели пробосански блок, који има 60 посто руку у Парламенту БиХ, сузбију у имагинарну “бошњачку квоту” од 33 одсто. Говорећи о изменама Устава и изборног законодавства, Изетбеговић је поновио да је нужно променити овлаштења и надлежности домова народа, а да је могуће решити и питање избора чланова Председништва БиХ.– Ако ХДЗ не буде спреман на компромис, онда неће добити ништа – казао је Изетбеговић.

Изетбеговић је позвао дијаспору да се региструје и гласа на предстојећим изборима, нарочито у Српској, гдје ће пробосанске странке, како је казао, коначно понудити јединствену заједничку листу.

– Нама треба 80.000 гласова у РС, да у Народној скупштини РС-а добијемо 10 или 12 мандата. Када то урадимо, онда је друга прича у БиХ. То је један дан у четири године. Бирајте кога год хоћете, али бирајте оне који воле БиХ – поручио је Изетбеговић.

Манифестацији су организовали Бошњачко удружење ЦЦИН и Центар за дијаспору “Мрежа”.

KOMENTARI19 коментара

 1. Strsljen says:

  Ma ti si debil sa sve sinom....konvertitu jedan. Ti si Zivkovic po Dedi. Sta reci. Promenili ste veru za veceru. Papa.

  • Ivana says:

   Smeće jedno bedno u Bosni su svi SRBI samo su jedni slabići primili islam a drugi su ga primili od pape ;) poznati pod hrvatijanci ili hercegovci koljači svoje braće.

  • Portopranco says:

   Poturici nije dosta njegove izmišljene nacije. Sad se dosjetio da izmisli još jednu.Pazi narode,ta nova nacija se zove "dobri bošnjani"!!! Znam da ima mitomana,ali bakir je definitivno najveći mitoman Ovo njegovo mitomansko lupetanje je nešto najgluplje što sam ikada čuo.

 2. da da says:

  Dalje prste od Republike Srpske, Živkoviću poturčeni,lažovu i probisvete.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Ovo što je nalupetao poturica i konvertit Živković koji se nakon prelaska na islam nazvao "izetbegović", najbrutalnije je vrijeđanje Srba i Hrvata u kompletu koje je iko ikada izrekao.On kao balija i pripadnik izmišljene nacije ukida i Srbe i Hrvate i izmišlja još jednu novu naciju,nekakve "dobre bošnjane"! Nenad..bivi kreten!

 3. Luka says:

  E, jadni muslimani, bosnjaci, a sad vidim i bosnjani! Skinuli su gace svima: americi, evropi, natou, a na prostituisanje sa turskom su cak veoma ponosni (izgleda da misle da je to bila prava, romanticna, mladalacka ljubav). I opet nista. Ostali su za sve samo potrosna roba za unistavanje Srba, toalet papir koji odmotavas upotrebis i bacas... dok ga ima. Kad ga nestane nema veze, nabavice oni drugi. Srpska prica je jako tuzna, ali muslimanska je hiljadu puta tuznija, jer pociva na hiljadu puta vecim lazima.

  • ralence says:

   Бакирбегу и његовим агама не треба клозетски папир, он пере гузицу водом и левом руком као што раде сада Арапи у Сарајеву и шире. Поноси се Османлијама а Турци су их поспрдно звали Босанџијама који веслаају на Босфору. Исто тако су их хвалили да су “ Пси који верно чувају Падишахове капије Стамбола” .У Османском Царству ако си био Потурица по рођењу увек си био грађанин другог реда у Турском друштву. Велика је била разлика код Турака између простих потурица и школованих јаничара са Балкана.

  • Srbski vitez says:

   Ovaj poturčeni smrad se opet prejeo bunike pa ni sam ne zna šta mrsomudi...da nije tužno bilo bi smešno... No ipak, ovaj duhovni virus besnila još uvek opstaje živeći i mutirajući u ( duhovnim )mrcinama kao što je ovaj smrad!

 4. padre says:

  Dobro, šta je pa sad to "Bošnjani", kad je toliko star, kako to, da nikad nisam čuo za taj termin?

  • За Србију says:

   Bošnjani su nova nacija u koju ulaze bošnjaci-poturice, hrvati i Srbi. To je najnoviji projekat.

   • Косовац says:

    @ За Србију, …..Добро си рекао. И ја сам приметио да ове Бошње често за себе кажу да су Босанци, значи од оног старог жаргона када се као „Босанац“ подразумевало да то може бити и Србин, Југословен, или било ко који живи у Босни. Географска одредница, али и језичка, као што је Врањанац, Нишлија, Лала, Црнотравац,….. Тако би они и Србе који живе у Дедовини светог Саве хтели да прикључе у свој ешалон измишљене нове нације. Види се то и по томе што више не признају „бошњачки језик“, него су уместо „бошњачки“ чак и на интернету успели да убаце као „босански“ језик. Наравно тај фалсификат „босански“ есперанто им је омогућио аустроугарски елемент формирања нових нација, у које нове нације укључујем и „Албанце“. ……………Интересантно да је ту транспарентан и твој закључак да су и неки Хрвати у новој фази конвертизма, ту је пример Жељко Комшић, који се видели смо, онако арогантно понашао пред српским новинаром који није хтео да понови мантру „сребреница“.

    • Biogradlija says:

     Neka mi komšić odgovori gdje je grobnica hrvatskog kralja Tomislava?

 5. Kulak says:

  Mitomanske budalaštine komičnog konvertita.Istina je samo jedna,a ta je da su balije izmišljena nacija.I to bi bilo to.

 6. Biogradlija says:

  Čujte i počujte poštovani građani! Kreće nova nacija,a zove se dOBRI bOŠNJANI. Naciju sklepao bakir izetbegović.Cirkus.

 7. Косовац says:

  Стварно је тешко живети са оваквим људима чији је представник овај мали Изметбеговић. И заиста, већ се озваничило сазнање шта то Србима ради Евроатланта. Злочиначка Евроатланта, са својим системом демократског новог фашистичког поретка. Европска Унија (Немачка, Аустроугарска, Енглеска, Француска….) се из петних жила труди да Србе на силу угура да буду поданици ових Измета. Сада сваки нормалан Србин види и препознаје у Европској Унији и Дубокој Америци великог непријатеља, не само Срба него и целог човечанства. Разоткривају се и показују злочиначка сорошоидна деловања Европске Уније, саветујем и онима који нису Срби да је крајње време да почну да резонују мозгом, а не срцем и васпитањем, тако да покушају да стану на страну тренутно угрожених, е да не би и њих то стигло у наредном периоду када (ако) се са Србима буде завршило. . ………………..Успут, да скренем пажњу на заставе са ове слике Изметбеговића. На десној страни је постављена застава укинуте Републике Босне и Херцеговине. Они љиљани. То је застава нелегално проглашене независне Републике БиХ, усвојена након контраверзног референдума који је изазвао рат. Изглед ове заставе утврђен је уредбом председништва виртуелне Републике БиХ, која је објављена у њиховом службеном листу бр. 4, 20. маја 1992, а њена употреба је регулисана уредбом која је објављена 5. септембра 1992. То је бела застава са штитом са љиљанима који је преузет од првог српског босанског краља из 14. века Стефана Твртка I Котроманића. Тада нико није ни сањао да ће се вековима касније јавити као власници неки „Бошње“, „Бошњани“, „Бошњаци“, ни они сами не знају како се зову. Исти штит са сличном заставом је користила српска босанска војна јединица за време Косовског боја против Османског царства. И ето белаја, ови Бошње рекламери Турске усвајају за себе заставу која је распорила Цара Мурата од учкура до бијела грла. Ментално заиста. Зато је високи представник заштитник Карлос Вестендорп Фебруара 1998, прогласио нову званичну заставу БиХ, чиме је ова застава десно, Републике БиХ дефинитивно повучена из употребе. Та нова званична застава (сада се зове „БиХ“) то је она у средини на слици. Све је то у реду, све је одлично, Изметбеговић је стао под својом првом злочиначком заставом украденом од Срба која је за јавност укинута од стране Високог Карлоса, стао је под званичном заставом Високог Карлоса Вестендорпа, али ја контам и никако да сконтам ову трећу лево заставу. Ова трећа лево застава представља Хрватски распоред словенске тробојке. Случајно таква је и застава домаћина овог Изметбеговића, Луксембурга. Окрени, обрни, овај Изметбеговић је наређао камару застава, е да би ето неки неупућени помислио да овај Бошња отвара неке Олимпијске игре.

 8. persida says:

  Sto se ne preselis u Tursku, kad ti je toliko mila. Budi Turcin, pa da te ceo svet razume, a ne ovako da mrsomudis i glumis nesto sto ne postoji.

 9. Kulak says:

  Dosta je o mitomanskim iluzijama i fantazijama bosanskih muslimana pisao Ivo Andrić. Oni kao izmišljena konvertitska nacija koja je sklepana otpadom od onih Srba i Hrvata koji su pod turskim zulumom prelazili na islam formirali su jedan poseban pogled na svet. Osnova njihovih mitomanskih iluzija je fantaziranje o unitarnoj muslimanskoj Bosni i Hercegovini koju gledaju kao jedinu branu od u svemu nadmoćnih i superiornih Srba i Hrvata koji ih posvuda okružuju. Iako su oni u osnovi slovenska i evropska grupa ljudi, njihovo fantaziranje o nekakvim Turcima koji će dojahati na belim konjima i njih kao muslimane učiniti dominantnom rasom na ovim prostorima stvorilo je kod njih ambvivalentan odnos prema evropskoj civilizaciji. Bosanski muslimani Evropu i evropsku civilizaciju donekle prihvataju, ali je istovremeno i mrze. Oni su svesni da ih bez obzira na njihov uvlakački mentalitet koji je karakterističan za sve konvertite Evropa neće prihvatiti iz jednostavnog razloga što su muslimani. Taj mentalni sklop konvertita, ulizica i mitomana koji je karakterističan za grupu ljudi koju Srbi i Hrvati zovu balije, poturice ili muslimani i doveo je do ovih sumanutih izmišljotina bakira izetbegovića o nekakvim "dobrim bošnjanima". Tako da bakir te svoje nebuloze može obesiti mačku o rep

  • Rocky says:

   Nema tu pomoći,a ova zapadna gamad konstantno pravi haos na ovom nesretnom Balkanu huškajući sve i svakog na Srbe.Što se tiče muslimana ja sam još u osnovnoj školi shvatio da se oni u potpunosti poistovjećuju sa Turcima.Kad god se na satu istorije učilo o borbi Srba ili ostalih balkanskih hrišćana protiv turskog terora moj školski cimer musliman bi redovno pravio kiselu facu čim se spomene srbska pobjeda,a nije mogao nikad sakriti podrugljivo smijuljenje kad bi turska gamad porazila i na kolac nabila srpske ustanike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u