Алијин син: Одлука о војном неутралитету РС је деструктивна, сецесионистичка и антидејтонска

Алијин син: Одлука о војном неутралитету РС је деструктивна, сецесионистичка и антидејтонска

19 октобра 2017

РЕЗОЛУЦИЈА о војној неутралности РС коју је усвојила Народна скупштина РС у крњем саставу, без заступника опозиције и коалиције „Домовина”, представља континуитет антидејтонске и антиуставне политике руководства Републике Српске, саопштио је данас Бакир Изетбеговић, бошњачки члан Председништва БиХ.

Он је рекао да Резолуција не може имати никакве правне последице, јер спољна политика и одбрана нису у надлежности Републике Српске, већ је то у искључивој надлежности државних органа.

Председништво БиХ је раније консензусом утврдило опредељење за приступање НАТО-у, те поднело формални захтев за приступање МАП-у.

„Чланом 84. Закона о одбрани БиХ, донесеним уз подршку и заступника СНСД-а, утврђено је да ће Парламентарна скупштина, Вијеће министара Босне и Херцеговине, Председништво, те сви субјекти одбране, у оквиру властите уставне и законске надлежности, провести потребне активности за пријем Босне и Херцеговине у чланство НАТО-а”, саопштено је из Изетбеговићевог кабинета.

Он сматра да јасно евроатлантско опредјељење, активирање МАП-а и наставак пута ка чланству у НАТО-у шаље поруку да је БиХ сигуран простор за инвестиције.

„Овакви ставови руководства енитета РС, које је под очигледним страним утицајем, покушавају БиХ оставити на сигурносној ветрометини и шаљу лошу поруку потенцијалним инвеститорима.

Стога је ова резолуција у супротности са интересима свих грађана БиХ. Доношењем овакве резолуције руководство ентитета РС наставља са провођењем деструктивне, сецесионистичке и дестабилизирајуће политике, која прави проблеме не само Босни и Херцеговини, него ће имати и последице по регију, али и целу Европу”, саопштио је Изетбеговић.

KOMENTARI4 коментара

 1. Barakuda says:

  Alijin sin ne može dalje od babine ideologije.....

 2. Trifun says:

  Puna podrska RS i Dodiku! Svi zakoni i rezolucije RS o pristupanju NATO su sada ponisteni. Skupstina RS je najvisi organ vlasti i ima 100% pravo i obavezu da donosi zakone RS u bilo kojoj stvari koja se tice RS, ukjucujuci pitanje pridruzivanju vojnim savezima. RS ne moze odluciti o tome za cijelu BiH, ali moze za RS. Na novou BiH odluke se donose koncenzusom, a to znaci da BiH moze da rukovodi spoljnom politikom i odbranom samo na osnovu koncenzusa dva entiteta i tri konstitutivna, kada taj koncenzus ne postoji ne postoji ni zajednicka spoljna politika, niti zajednicka odbrana, niti zajednicke odluke po nekom pitanju. Posto NATO sada i SAD postaju otvoreni tumaci nasih zakona i Ustava i direknto vrse pritisak na RS i nase instituticije na ilegalan nacin protivno medunarodnom pravu i njihovim obavezama, RS ce se ubrazno kretati ka proglasenju potpune nezavisnosti, to je sada sasvim jasno. Nema nazad.

 3. padre says:

  Ovome je sve "anti dejtonsko".Kad mu žena (valjda je oženjen) zatraži razvod, i to će biti "anti dejtonsko"!

 4. Rep.Srpska says:

  Sabane, znamo mi sta je nas interes i pravo ,a vama balijama niko ne brani da idete gde god ocete, ja bi vam prijateljski preporucio da se gonite u pakao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u