Алијин син: Одлука о војном неутралитету РС је деструктивна, сецесионистичка и антидејтонска

Alijin sin: Odluka o vojnom neutralitetu RS je destruktivna, secesionistička i antidejtonska

19 oktobra 2017

REZOLUCIJA o vojnoj neutralnosti RS koju je usvojila Narodna skupština RS u krnjem sastavu, bez zastupnika opozicije i koalicije „Domovina”, predstavlja kontinuitet antidejtonske i antiustavne politike rukovodstva Republike Srpske, saopštio je danas Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsedništva BiH.

On je rekao da Rezolucija ne može imati nikakve pravne posledice, jer spoljna politika i odbrana nisu u nadležnosti Republike Srpske, već je to u isključivoj nadležnosti državnih organa.

Predsedništvo BiH je ranije konsenzusom utvrdilo opredeljenje za pristupanje NATO-u, te podnelo formalni zahtev za pristupanje MAP-u.

„Članom 84. Zakona o odbrani BiH, donesenim uz podršku i zastupnika SNSD-a, utvrđeno je da će Parlamentarna skupština, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Predsedništvo, te svi subjekti odbrane, u okviru vlastite ustavne i zakonske nadležnosti, provesti potrebne aktivnosti za prijem Bosne i Hercegovine u članstvo NATO-a”, saopšteno je iz Izetbegovićevog kabineta.

On smatra da jasno evroatlantsko opredjeljenje, aktiviranje MAP-a i nastavak puta ka članstvu u NATO-u šalje poruku da je BiH siguran prostor za investicije.

„Ovakvi stavovi rukovodstva eniteta RS, koje je pod očiglednim stranim uticajem, pokušavaju BiH ostaviti na sigurnosnoj vetrometini i šalju lošu poruku potencijalnim investitorima.

Stoga je ova rezolucija u suprotnosti sa interesima svih građana BiH. Donošenjem ovakve rezolucije rukovodstvo entiteta RS nastavlja sa provođenjem destruktivne, secesionističke i destabilizirajuće politike, koja pravi probleme ne samo Bosni i Hercegovini, nego će imati i posledice po regiju, ali i celu Evropu”, saopštio je Izetbegović.

KOMENTARI4 komentara

 1. Barakuda says:

  Alijin sin ne može dalje od babine ideologije.....

 2. Trifun says:

  Puna podrska RS i Dodiku! Svi zakoni i rezolucije RS o pristupanju NATO su sada ponisteni. Skupstina RS je najvisi organ vlasti i ima 100% pravo i obavezu da donosi zakone RS u bilo kojoj stvari koja se tice RS, ukjucujuci pitanje pridruzivanju vojnim savezima. RS ne moze odluciti o tome za cijelu BiH, ali moze za RS. Na novou BiH odluke se donose koncenzusom, a to znaci da BiH moze da rukovodi spoljnom politikom i odbranom samo na osnovu koncenzusa dva entiteta i tri konstitutivna, kada taj koncenzus ne postoji ne postoji ni zajednicka spoljna politika, niti zajednicka odbrana, niti zajednicke odluke po nekom pitanju. Posto NATO sada i SAD postaju otvoreni tumaci nasih zakona i Ustava i direknto vrse pritisak na RS i nase instituticije na ilegalan nacin protivno medunarodnom pravu i njihovim obavezama, RS ce se ubrazno kretati ka proglasenju potpune nezavisnosti, to je sada sasvim jasno. Nema nazad.

 3. padre says:

  Ovome je sve "anti dejtonsko".Kad mu žena (valjda je oženjen) zatraži razvod, i to će biti "anti dejtonsko"!

 4. Rep.Srpska says:

  Sabane, znamo mi sta je nas interes i pravo ,a vama balijama niko ne brani da idete gde god ocete, ja bi vam prijateljski preporucio da se gonite u pakao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *