АЛИЈИН СИН: Рат на Балкану је могућ само ако српски лидери тако одлуче

ALIJIN SIN: Rat na Balkanu je moguć samo ako srpski lideri tako odluče

28 decembra 2017

BOŠNJAČKI član Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je danas da je rat na Balkanu moguć samo u jednom slučaju.

„Mislim da je ratovanje na Balkanu završeno, osim ako srbijanski lideri drugačije ne odluče, jer nikad nije bilo do nas“, kazao je Izetbegović na konferenciji za novinare u Sarajevu.

On je naveo da je u kontaktu s hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Mogao bi lider SDA, prezivao se on Izetbegović ili ne, biti sa svima njima u dobrim odnosima da ne terate pravdu i istinu. Da ih pustite da vam koriste ogromne resurse, prave mostove gde god hoće i da nadležnosti iz BiH prenesu na Beograd. Onda biste bili dobri. Predate interese vlastitog naroda i svi bi vas tapšali po ramenu“, rekao je Izetbegović.

On je rekao da su u BiH proteklu godinu obeležili vraćanje u prošlost i završetak rada Haškog tribunala koji je okončan izricanjem Ratku Mladiću i nekadašnjim visokim funkcionerima Herceg-Bosne, čime je, kako je ocenio, dat pečat etničkom čišćenju i stravičnim zločinima počinjenim u BiH.

„Presude su donete protiv pojedinaca, a one su bile prilika da se skine hipoteka s naroda i omogući proces pomirenja, ali srpski i hrvatski političari nisu iskoristili ovu šansu i, bez saosećanja sa žrtvama, okrenuli su se negiranju presuda“, kazao je Izetbegović.

On je ocenio da je protiv interesa BiH u ovoj godini najviše radio predsednik RS Milorad Dodik, dodavši da je Dodik „majstor spina, koji kontroliše medije i bankarski sektor, te da on jako dobro živi“.

„Razlozi za višegodišnju huškačku politiku Dodika su prozirni. Dodik je nastavio da podriva Dejtonski mirovni sporazum, nastavio da krši zakone i odluke o ulasku BiH i NATO, da bošnjačkoj deci zabranjuje da uče svoj jezik, da lansira izjave o povratnicima Bošnjacima… Dodik je završio na crnoj listi Stejt departmana, a završiće i na sudovima BiH zbog izjava o povratnicima i angažmanu Alije Izetbegovića“, rekao je Izetbegović.

Govoreći o sastancima Dodika s predsednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Draganom Čovićem, Izetbegović je ocenio da se na njima dogovaraju nesprovodive stvari, kao i da se Bošnjaci ne mogu isključivati iz dogovora.

Fakti

BONUS VIDEO: 

RATKO DMITROVIĆ: Lako je razumeti Bakira

KOMENTARIJedan komentar

  1. Batina says:

    Pa Srbima je dosta laveza dzukaca oko nje, pa da ih smjesti tamo gdje pripadaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *