АЉБИН КУРТИ ПРИПРЕМА ТЕРЕН: А иза свега стоји…

ALJBIN KURTI PRIPREMA TEREN: A iza svega stoji…

10 novembra 2019

Na najavu Pokreta Samoopredeljenje da će za Dan državnosti Albanije, 28. novembra, izvesti „Marš za jedinstvo“, reagovao je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

Kozarev je tom prilikom uporedio lidera ovog pokreta Aljbina Kurtija sa „nacistima tridesetih godina prošlog veka“, a njegov pokret okarakterisao je kao „fašistički projekat“, piše „Kossev“.Parada Kurtijevog Samoopredeljenja u Albaniji, na Dan zastave Albanije, „prst je u oko čitavom miroljubivom svetu i šamar svim pacifistima u demokratskoj Evropi. To će biti parada povampirenja mračne prošlosti…“, piše Kozarev.

A na šta to Kurti, „korak po korak“, priprema javnost, objašnjava: „Kurti na ovaj način, po sistemu kuvanja žabe, priprema međunarodnu javnost na nasilnu prekompoziciju Zapadnog Balkana. Svima danas mora biti jasno da zastava Albanije, pod kojom Kurti prima strane diplomate, nije dekorativni predmet, već simbol velikoalbanske ideologije, čiji cilj može biti ostvaren samo ratom i krvoprolićem“.

Kurti koristi, ocenjuje dalje Kozarev, „ravnodušnost i ambivalentnost međunarodnih centara moći i multilateralnih institucija“.

„Oni koji se pitaju da li je najstrašnije stradanje u istoriji sveta bilo moguće izbeći da se delovalo pravovremeno, treba da nauče istorijsku lekciju i izbegnu ponavljanje fatalnih grešaka iz prošlosti“, kaže on.

KOMENTARI6 komentara

 1. Ivana says:

  Ma koje gluposti pišete pa zapadnjaci Evropa, Amerika i Vatikan daju savete šiftarima kako uništiti Srbiju. Kao šta su pomogli u svakom pogledu genocid i proterivanje i etničko čišćenje Srba iz Krajine i Hrvatske. O čemu niko od zapadnih slugu koji vode Srbiju ne sme ni da pisne dok Hrvati cele dane bruje o ćetnicima. Mi imamo uškopljene izdajnike na vlasti.

 2. Mitar says:

  Sjasi Kurta da uzjasi Murta,čivša none

 3. Djoka Brica says:

  Kakav ruzan primat. Molimo Boga da se vrati Srpska policija i vojska u nasem KiM, Amin.

 4. Kromanjonac kontejnerac says:

  Za KiM treba da kupimo Iskandere, Buratino visecevne bacace raketa i tenkove, dosta sa PVO-ima, njih imamo dosta, treba ofanzivnih oruzja sad nakupovati.

 5. Ivan Grozni says:

  Zasto se zamenjuju teze po pitanju delanja politicara KiM i Srbije. Kurti se bori za ono u sta veruje. Zar nije nas PRETSEDNIK juce u Ohridu potpisao brisanje granica,protok ljudi, robe i kapitala, ukidanje radnih dozvola, pravo na otvaranje firmi na celoj teritoriji Albanije,Srbije, Severne Makedonije. Sto kriviti Kurtija za nesto sto nas pretsednik radi.

 6. petrovgrad says:

  Kurti je Koštunicin saborac, zajedno su se borili protiv Miloševića, zato ga je oslobodio iz zatvora. Kurti je Nemački djak a ne američki. Od kada su Ameri došli na KiM, iselilo se oko pola miliona Šiptara. Danas ih na KiM ima oko 600.000. Lep učinak za nas. Neka ostanu još dvadeset godina i Šiptara će biti 300.000 Tada možemo da razgovaramo. Vreme radi za nas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *