Алмодовар снима „мушки“ филм

Almodovar snima „muški“ film

28 aprila 2018

JEDAN od najpoznatijih evropskih reditelja, španski oskarovac Pedro Almodovar najavio je da će u julu početi snimanje novog filma „Bol i slava“. To će biti njegovo 21. ostvarenje, ali informacija koja je izazvala najviše pažnje je Almodovarova najava da će „Bol i slava“, za razliku od ostalih, biti „muški“ film.,

Višestruko nagrađivani španski reditelj proslavio se filmovima „Veži me“, „Kika“, „Visoke potpetice“, „Sve o mojoj majci“… u kojima je veličao žene, ali ovoga puta glavni protagonisti biće muškarci. Almodovar je najavio da će glavne junake igrati Antonio Banderas i Asijer Ećeandija, ali će se, u novom filmu, „naći mesta“ za epizodnu ulogu njegove muze Penelope Kruz.

– Film „Bol i slava“ govori o seriji ponovnih susreta, nekih aktuelnih, i drugih kojih se, decenijama kasnije, priseća reditelj u poznom životnom dobu – rekao je Almodovar u pismu objavljenom na sajtu njegove producentske kuće „Deseo“.

U nastavku saopštenja, španski oskarovac objašnjava dalje šta su teme njegovog novog filma:

– Rediteljeva sećanja o prvim i drugim ljubavima, majci, smrtnosti, jednom glumcu sa kojim je reditelj radio, o šezdesetim i sedamdesetim godinama, o sadašnjem trenutku. I o beskonačnoj praznini zbog nemogućnosti da nastavi da snima.

ČIN STVARANJA

Almodovar objašnjava da će „Bol i slava“ govoriti i o teatru, činu pozorišnog i filmskog stvaranja, ali i nemogućnosti odvajanja umetnosti od života.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *