АМБАСАДА РУСИЈЕ: Стејт департмент шири дезинформације

AMBASADA RUSIJE: Stejt department širi dezinformacije

8 marta 2018

Ambasada Rusije u SAD optužila je Stejt department za širenje dezinformacija u vezi sa organizacijom susreta šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Reksa Tilersona, prenose ruski mediji.

Kako ocenjuje Ambasada, situacija je prilično kompleksna, ali treba imati u vidu da će oba ministra biti u istom gradu u isto vreme, štaviše u istom hotelu, što je lepa mogućnost za razgovor koji ne bi išao preko medija.

Ministri bi bili u prilici da porazgovaraju o čitavom kompleksu nagomilanih pitanja, pogotovo u svetlu regionalne i globalne situacije, ističe se u objavi Ambasade na Fejsbuku.

Istovremeno, Ambasada Rusije je navela da je pored pitanja susreta Tilersona i Lavrova u toku i veliki talas plasiranja lažnih informacija, počevši od žestokog obraćanja Rusije građanima Istočne Gute, ali i o „heroizmu“ ukrajinskog predsednika Petra Porošenka po pitanju gasa.

– Uvek smo mislili da Heder Navert (portparolka Stejt departmenta) pažljivo prati sve događaje u svetu, ali izgleda da joj se nešto u kancelariji pokvarilo – dodaje se.

Ambasada je iskoristila priliku i da Navertovoj i svim ženama koje su zaposlene u Stejt departmentu čestita Međunarodni praznik žena koji se obeležava 8. marta.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Heder Navert je,uostalom,kao i svaka druga figura koja se ne meša u svoj posao,jer se za ništa,ama baš ništa,ne pita! Ona je,kao i ostali,samo stater! Izjave toga teletabisa,kao i sve ostale izjave ostalih teletabisa,ne treba shvatati za ozbiljne!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *