АМБАСАДА САД у Москви позвала све Американце да одмах напусте Русију

АМБАСАДА САД у Москви позвала све Американце да одмах напусте Русију

29 септембра 2022

АМБАСАДА Сједињених Држава у Москви позвала је све Американце да одмах напусте Руску Федерацију.

Текст позива објављен је на сајту амбасаде. Са прецизирањем:„Грађани САД не би требало да путују у Русију, а они који живе у њој или путују у њу – треба да је одмах напусте“.

Истовремено је и Министарство спољних послова Пољске препоручило грађанима своје земље да „избегавају било каква путовања у Руску Федерацију“.

Пољско министарство је такође указало да је ваздушни саобраћај између Пољске и Русије обустављен.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен саопштио је 27. септембра да Вашингтон нема ништа против да Кијев западно оружје користи против Донбаса, Запорошке и Херсонске области.

Дакле: и након што постану саставни део Руске Федерације.

Блинкенове речи прокоментарисао је портпарол председника Руске Федерације Дмитриј Песков, рекавши да су САД све ближе томе да постану страна у сукобу у Украјини.

Џон Кирби, координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност САД, рекао је 22. септембра да „сада није време да се са Русијом комуницира као обично”.

(Факти)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. persida says:

    "Blinkenove reči prokomentarisao je portparol predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov, rekavši da su SAD sve bliže tome da postanu strana u sukobu u Ukrajini." Pa, ako to niste do sada shvatili, Gospodine Peskov, onda ste ili totalna budala ili radnik Cije. Druge mogucnosti nema. Rusi se sve vise brukaju iz dana u dan. Ubijaju civile, a finansijere i glavnokomandujuci kadar Ukro-nacista ne smeju da dirnu. Idi, begaj. Dok ne udarite po Berlinu, Londonu, Parizu, Vasingtonu, ne javljajte se. Nije veliku uspeh ubijati zapadne sluge, udarite na Zapad ili zamuknite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u