АМБАСАДА САД у Москви позвала све Американце да одмах напусте Русију

AMBASADA SAD u Moskvi pozvala sve Amerikance da odmah napuste Rusiju

29 septembra 2022

AMBASADA Sjedinjenih Država u Moskvi pozvala je sve Amerikance da odmah napuste Rusku Federaciju.

Tekst poziva objavljen je na sajtu ambasade. Sa preciziranjem:„Građani SAD ne bi trebalo da putuju u Rusiju, a oni koji žive u njoj ili putuju u nju – treba da je odmah napuste“.

Istovremeno je i Ministarstvo spoljnih poslova Poljske preporučilo građanima svoje zemlje da „izbegavaju bilo kakva putovanja u Rusku Federaciju“.

Poljsko ministarstvo je takođe ukazalo da je vazdušni saobraćaj između Poljske i Rusije obustavljen.

Američki državni sekretar Entoni Blinken saopštio je 27. septembra da Vašington nema ništa protiv da Kijev zapadno oružje koristi protiv Donbasa, Zaporoške i Hersonske oblasti.

Dakle: i nakon što postanu sastavni deo Ruske Federacije.

Blinkenove reči prokomentarisao je portparol predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov, rekavši da su SAD sve bliže tome da postanu strana u sukobu u Ukrajini.

Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD, rekao je 22. septembra da „sada nije vreme da se sa Rusijom komunicira kao obično”.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    "Blinkenove reči prokomentarisao je portparol predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov, rekavši da su SAD sve bliže tome da postanu strana u sukobu u Ukrajini." Pa, ako to niste do sada shvatili, Gospodine Peskov, onda ste ili totalna budala ili radnik Cije. Druge mogucnosti nema. Rusi se sve vise brukaju iz dana u dan. Ubijaju civile, a finansijere i glavnokomandujuci kadar Ukro-nacista ne smeju da dirnu. Idi, begaj. Dok ne udarite po Berlinu, Londonu, Parizu, Vasingtonu, ne javljajte se. Nije veliku uspeh ubijati zapadne sluge, udarite na Zapad ili zamuknite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *