АМБАСАДА СРБИЈЕ ДОБИЛА НОТУ: „Нисмо признали Косово, Албанци лажу“

АМБАСАДА СРБИЈЕ ДОБИЛА НОТУ: „Нисмо признали Косово, Албанци лажу“

20 фебруара 2021

КАКО пише Косово Онлајн Коморска острва не признају тзв. Косово као независну државу, иако је недавно лидер АНК и некадашњи „министар спољних послова“ тзв. Косова Беџет Пацоли објавио да је поново успео да обезбеди признање.

Увидом у званичну Ноту која је достављена Амбасади Србије у Најробију у Кенији, може се видети да је Министарство спољних послова Коморских острва обавестило своје српске колеге да Нота о поновном успостављању дипломатских веза са тзв. Косовом, и наводи у појединим медијима о томе, није потекла из тог Министарства и да би требало да буде третирана као да не постоји.Министарство иностраних послова и међународне сарадње Коморских острва изражава поштовање Амбасади Републике Србије у Најробију и с позивом на ноту бр. 071/2021 од 17. фебруара 2021. о информацији која се појавила у иностраним медијима о наводној ноти коморског министарства иностраних послова у вези са такозваном државом Косово, има част да је обавести да наводна нота не потиче из коморског Министарства иностраних послова и међународне сарадње и мора се сматрати ништавним документом.

Министарство обавештава амбасаду да став Коморских острва по овом питању остаје непромењен.

Министарство иностраних послова и међународне сарадње Коморских острва захваљује Амбасади Републике Србије у Најробију на љубазној сарадњи и користи и ову прилику да јој понови изразе свог изузетног уважавања“, стоји у званичној Ноти Министарства спољних послова Коморских острва.

Коморска Острва тзв. Косово су признала 19.5.2009 године, као 59. држава у свету која је то учинила.

Међутим, то признање је повучено је 7.11.2018. године, како је објавио тадашњи министар спољних послова Србије Ивица Дачић, и тај став Коморских острва је, као што се може видети из наведене ноте, остао непромењен.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u