АМБАСАДА СРБИЈЕ ДОБИЛА НОТУ: „Нисмо признали Косово, Албанци лажу“

AMBASADA SRBIJE DOBILA NOTU: „Nismo priznali Kosovo, Albanci lažu“

20 februara 2021

KAKO piše Kosovo Onlajn Komorska ostrva ne priznaju tzv. Kosovo kao nezavisnu državu, iako je nedavno lider ANK i nekadašnji „ministar spoljnih poslova“ tzv. Kosova Bedžet Pacoli objavio da je ponovo uspeo da obezbedi priznanje.

Uvidom u zvaničnu Notu koja je dostavljena Ambasadi Srbije u Najrobiju u Keniji, može se videti da je Ministarstvo spoljnih poslova Komorskih ostrva obavestilo svoje srpske kolege da Nota o ponovnom uspostavljanju diplomatskih veza sa tzv. Kosovom, i navodi u pojedinim medijima o tome, nije potekla iz tog Ministarstva i da bi trebalo da bude tretirana kao da ne postoji.Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Komorskih ostrva izražava poštovanje Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju i s pozivom na notu br. 071/2021 od 17. februara 2021. o informaciji koja se pojavila u inostranim medijima o navodnoj noti komorskog ministarstva inostranih poslova u vezi sa takozvanom državom Kosovo, ima čast da je obavesti da navodna nota ne potiče iz komorskog Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje i mora se smatrati ništavnim dokumentom.

Ministarstvo obaveštava ambasadu da stav Komorskih ostrva po ovom pitanju ostaje nepromenjen.

Ministarstvo inostranih poslova i međunarodne saradnje Komorskih ostrva zahvaljuje Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju na ljubaznoj saradnji i koristi i ovu priliku da joj ponovi izraze svog izuzetnog uvažavanja“, stoji u zvaničnoj Noti Ministarstva spoljnih poslova Komorskih ostrva.

Komorska Ostrva tzv. Kosovo su priznala 19.5.2009 godine, kao 59. država u svetu koja je to učinila.

Međutim, to priznanje je povučeno je 7.11.2018. godine, kako je objavio tadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, i taj stav Komorskih ostrva je, kao što se može videti iz navedene note, ostao nepromenjen.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *