АМБАСАДA СРБИЈЕ У МОСКВИ: Иконе и дечји радови

AMBASADA SRBIJE U MOSKVI: Ikone i dečji radovi

19 jula 2017

IZLOŽBA ikona i reljefa naših savremenih umetnika i slika ruske dece po motivima iz knjige „Srpske bajke“ otvorena je u Ambasadi Srbije u Moskvi. O važnosti upoznavanja građana bratske Rusije sa ovom vrstom umetnosti, kroz koju se vide i naše istorijsko nasleđe i koreni, govorili su ambasador Slavenko Terzić i vladika Antonije (Pantelić), starešina Podvorja srpske patrijaršije u Moskvi.

Organizaciju te izložbe pomogli su Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i naša ambasada, a izložba je prikazana i u Međunarodnom fondu slovenske pismenosti i kulture u Moskvi.

Izloženi su radovi Petra Davidovića iz Kragujevca, Branka Radovića i Slobodana Lukovića iz Niša, Bojana Miljkovića iz Kraljeva i njegovih zemljaka, skulptora Ivana Markovića, Jelene Milunović i Milanka Jemuovića, kao i Bojane Kešelj iz Sarajeva, koja je ikonopis učila u manastiru Žiča.

„Srpske bajke“ na ruski je preveo bivši ruski ambasador u Beogradu Valerij Jegoškin, na velikom konkursu učestvovala su deca iz cele Rusijek, a njihovi radovi su bili izloženi u galeriji čuvenog moskovskog slikara i kipara Zuraba Ceratelija.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *