Амбасадор БиХ раширио „ратну“ заставу на Црвеном тргу

Амбасадор БиХ раширио „ратну“ заставу на Црвеном тргу

1 марта 2018

Амбасадор БиХ у Русији Мустафа Мујезиновић се заједно са групом студената из БиХ сликао са ратним заставама тзв. Армије БиХ на Црвеном тргу у Москви.

То је шеф дипломатије Игор Црнадак оштро осудио, а Младен Иванић најавио да ће тражити његово разрешење, преносе бањалучки медији.

Како наводе медији, амбасадор је на тај начин честитао је „Дан независности“ БиХ, који Република Српска не признаје.

Група од 700 студената, наводно из свих крајева БиХ, у склопу пројекта и организације Студентски походи, који је подржао и Студентски парламент Универзитета у Сарајеву, током посете Москви, састало се и са амбасадором Мустафом Мујезиновићем.

Из кабинета српског члана Председништва најавили су да ће Младен Иванић на првој наредној седници затражити разрешење Мујезиновића, чији потез сматра непримереним, преноси РТРС.

И министар иностраних послова Игор Црнадак најоштрије је осудио Мујезиновићев потез и потврдио да је о томе већ информисао Председништво БиХ.

Србе у Републици Српској и БиХ 1. март подсећа на нелегални референдум о независности БиХ, спроведен 1992. године, на који већина Срба није изашла и на којем су прегласани од друга два народа – Бошњака и Хрвата.

Истог дана су муслимански екстремисти убили српског свата испред Старе православне цркве на Башчаршији у Сарајеву, што је за многе била најава почетка рата у БиХ.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Posmatrač says:

    Pokušati ću bez pretpostavki i navijanja reći svoj stav na ovu "vijest" i informaciju. Mnogo je, koliko sam upoznat sa činjenicama, iskrivljenih informacija u ovom tekstu kojeg su objavili gotovo svi mediji u Srbiji. Prvo - ambasador nije donio zastavu na taj skup. Drugo - ne postoji nikakav epitet "tzv." pred Armijom BiH. Treće - ukopavanja "neutralne" JNA oko BH. gradova je počelo mnogo ranije od tragedije sa svatovima (ni krivi ni dužni su stradali - pokoj njihovim dušama). Republika Srpska je dio Bosne i Hercegovine ali svi ovi problemi se tiču BiH i njenih naroda - kako konstitutivnih tako i ostalih. Ove probleme trebaju rješavati oni između sebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u