Амбасадор БиХ раширио „ратну“ заставу на Црвеном тргу

Ambasador BiH raširio „ratnu“ zastavu na Crvenom trgu

1 marta 2018

Ambasador BiH u Rusiji Mustafa Mujezinović se zajedno sa grupom studenata iz BiH slikao sa ratnim zastavama tzv. Armije BiH na Crvenom trgu u Moskvi.

To je šef diplomatije Igor Crnadak oštro osudio, a Mladen Ivanić najavio da će tražiti njegovo razrešenje, prenose banjalučki mediji.

Kako navode mediji, ambasador je na taj način čestitao je „Dan nezavisnosti“ BiH, koji Republika Srpska ne priznaje.

Grupa od 700 studenata, navodno iz svih krajeva BiH, u sklopu projekta i organizacije Studentski pohodi, koji je podržao i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, tokom posete Moskvi, sastalo se i sa ambasadorom Mustafom Mujezinovićem.

Iz kabineta srpskog člana Predsedništva najavili su da će Mladen Ivanić na prvoj narednoj sednici zatražiti razrešenje Mujezinovića, čiji potez smatra neprimerenim, prenosi RTRS.

I ministar inostranih poslova Igor Crnadak najoštrije je osudio Mujezinovićev potez i potvrdio da je o tome već informisao Predsedništvo BiH.

Srbe u Republici Srpskoj i BiH 1. mart podseća na nelegalni referendum o nezavisnosti BiH, sproveden 1992. godine, na koji većina Srba nije izašla i na kojem su preglasani od druga dva naroda – Bošnjaka i Hrvata.

Istog dana su muslimanski ekstremisti ubili srpskog svata ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji u Sarajevu, što je za mnoge bila najava početka rata u BiH.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Posmatrač says:

    Pokušati ću bez pretpostavki i navijanja reći svoj stav na ovu "vijest" i informaciju. Mnogo je, koliko sam upoznat sa činjenicama, iskrivljenih informacija u ovom tekstu kojeg su objavili gotovo svi mediji u Srbiji. Prvo - ambasador nije donio zastavu na taj skup. Drugo - ne postoji nikakav epitet "tzv." pred Armijom BiH. Treće - ukopavanja "neutralne" JNA oko BH. gradova je počelo mnogo ranije od tragedije sa svatovima (ni krivi ni dužni su stradali - pokoj njihovim dušama). Republika Srpska je dio Bosne i Hercegovine ali svi ovi problemi se tiču BiH i njenih naroda - kako konstitutivnih tako i ostalih. Ove probleme trebaju rješavati oni između sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *