АМБАСАДОР ДОБИО ЗАСТРАШУЈУЋУ ИНФОРМАЦИЈУ: Војска на ногама, Америка спрема удар на руске градове?!

AMBASADOR DOBIO ZASTRAŠUJUĆU INFORMACIJU: Vojska na nogama, Amerika sprema udar na ruske gradove?!

19 oktobra 2020

Moskva će adekvatno odgovoriti na američko raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa u azijsko-pacifičkom regionu, saopštio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

– Ako američke rakete budu raspoređene u azijsko-pacifičkom regionu, a sinoć su mi još jednom to potvrdili, tada će domet tih raketa dosezati do Rusije i njenih strateških objekta za taktičko nuklearno obuzdavanje – rekao je Antonov.Diplomata je podsetio da je u februaru 2019. godine Rusija preuzela na sebe jednostrane obaveze da ne raspoređuje rakete srednjeg i kratkog dometa sve dok se američke ne pojave u određenom regionu.

– Sinoć sam još jednom dobio potvrdu da će tako i biti i ja sam odmah saopštio da će ruska strana preduzeti adekvatne korake – naglasio je on.

​Ranije je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O’Brajan saopštio da predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o produžavanju Sporazuma o smanjenju i ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) na godinu dana bez preduslova, ali bez zamrzavanja određenog broja nuklearnih bojevih glava, nije opcija za rešavanje tog pitanja.

KOMENTARI25 komentara

 1. Miraš says:

  Informacija služi da Rusija bude uvučena u trku u naoružanju te da se ekonomski iscrplljuje. Udara na Rusiju neće biti jer znaju kakav bi bio kontraudar.

  • Željko says:

   Ukrajina, Kazahstan granica oko 7000 km se odriče ćirilice i uzima latinicu, Kirgistan nemiri i odlazak "ruskog" predsjednika, Turkmenistan i Uzbekistan isto, Armenija odlazak "ruskog" premijera i sada rat oko Gorskog Karabaha, Azerbajdžan otišao ka NATO, Gruzija također, Moldova, Litva, Latvija i Estonija ne mogu Ruse očima smisliti, Bjelorusija u tijeku je svrgavanje "ruskog" predsjednika, znači čeka se novi predsjednik "velikog brata" i šah mat "majke" Rusije !!

   • test01 says:

    Eh samo kada bi to bilo tako lako kao sto vi ustase sanjate...

   • Milan says:

    Bezveze ti to nabrajaš, pišeš gluposti. Zbog izgubljenih teritorija sorošoidni Pašinjan i njegova sorošoidna vlada mogu da izgube vlast. To bi značilo da Jermenija se vraća u orbitu Rusije. Azerbejdžan ni sada nije izašao iz orbite Rusije, niti će ubuduće moći to da uradi. Gađajući "latinicom" iz Kazahstana neće pogoditi gradove Rusije. U Moldaviji još uvek preovlađuje proruska opcija. Lukašenko jeste stariji, ali kadgod se bude povlačio iza sebe će ostaviti prorusku vlast u Belorusiji. U Kirgiziji nisu problemi te vrste.

   • Gardista says:

    Bunike ti mozak popile a Nato dusu iscrpio. Ostade samo klepetavi krostur...hocu reci kostur. Samo da znas da kad padne pravoslavlje, sotona ce za vladati svetom, a ti ces biti ponizni sluga bez igde ikoga.

   • Nikoletina says:

    Pa šta ako nisu Rusi - to je njihova zemlja - nije ni Staljin bio Rus

   • Slobodanka says:

    Turska će leteti iz NATO-a najverovatnije početkom iduće godine. Lepše rečeno NATO ALIJANSA POČINJE DA SE OSIPA. Takva procedura je već pokrenuta u SAD. Razlozi: 1. Turska daje otvorenu podršku Azerbejdžanu u sukobu sa Karabahom i Jermenijom. Avion F-16 (dakle turski borbeni avion američke proizvodnje) leteo je na nebu Jermenije i Arcaha da bi gadjao razne ciljeve, do kraja oboren je od strane Jermenije. I to sve u vreme kada NATO poziva na prekid tog sukoba. 2. Turska koristi teroriste Al Kaide i ID za napade na Arcah, 3. Turska je stavila u funkciju sistem S-400 uprkos svim ranijim primedbama NATO-a. 4. Turska prema Grčkoj koja je članica NATO-a ima sve češća i sve veća provokativna dejstva. Napomena: Kanada je već zabranila sve isporuke naoružanja Turskoj. Na Zapadu i u samom NATO-u sigurno ne žele da zbog agresivnosti Turske u Jermeniji izgubi vlast vlada koja je prozapadno orijentisana. Drugih nevolja sa Turskom imaju napretek, one u Libiji ni ne pominju a jesu krupne jer su vodile ka medjusobnom sukobu NATO članica i stavljale su pod znak pitanja ranije američke sporazume sa Egiptom. U Izraelu, koji se za sve pita, sad ocenjuju da je za njih najveća opasnost Turska a ne Iran. Inače sad skoro Erdogan je izjavio da Jerusalim pripada TURSKOJ.

   • Slobodanka says:

    SAD i NATO priželjkuju da Erdoganove Turske više ne bude, da ona bude udavljena ali ne njihovim rukama nego rukama Rusije. Zato će isključiti Tursku iz svoje alijanse, da Turska postane slobodna meta. Medjutim Rusija to neće uraditi jer i dalje važi konvencija iz Montrea. Po toj konvenciji ako su Turska nadje u ratu (iz bilo kojih razloga) ruska crnomrska ratna flota imaće zabranu izlaza u Sredozemno more kroz prolaz Bosfor i Dardaneli. Dakle ruski brodovi neče moći bezbedno da doplove do Sirije. U takvu zamku Rusija neće upasti, nego smisliće nešto drugo.

   • Slobodanka says:

    Turska je već punih 68 godina članica alijanse, od februara 1952 godine. U nekim ranijim tumačenjima postojale su tvrdnje da ni Vašington ni Brisel ne mogu pokrenuti isključenje neke bilo koje članice NATO-a, nego da zahtev o napuštanju pokreće država članica alijanse. Ako većina članica ograniče isporuku naoružanja Turskoj, kao što je uradila Kanada, to bi moglo da podstakne Tursku da pokrene takav zahtev.

   • Slobodanka says:

    Pompeo je već boravio na grčkom najjužnijem ostrvu Krit, da bi se nuklearke iz Turske smestile u zaliv Souda. To je za 400 km dalje od najjužnijih delova Rusije (Krim,Soči) nego kad su one smeštene u turskom Indžirliku. Umesto sadašnjih 800km biće udaljene oko 1200 km, to je ipak bolje za Rusiju. U praksi sve je suprotno od ove vesti.

 2. persida says:

  Rusi ce omoguciti Amarima da ih ovi bombarduju. Izdaja je u toku. Uzvratice samo jednom, tek da se ne pomisli da nista nisu pokusali. Putin, Lavrov, Sojgu, NIJEDAN NIJE RUS.

  • Rusofilus Serbianus Patriotus Putinofilus, Samo Jako i do Kraja, bre. says:

   u stvari mi Srbi smo veći Rusi od njih, ali kako da odbranimo, našu braću u dijaspori?

  • javorac says:

   Bila si na krštenju kod Ptina i Lavrova pa znaš da nisu Rusi. Pametnije je da ne lupetaš svašta.

  • Suzuki Vitara says:

   Mozda oni nisu Rusi, ali se tako izjasnjavaju, ali ti perso sigurno nisi Srbin. Zato prestani da se foliras.

  • padre says:

   Pa Rusija je savezna država i nikad nisu tvrdili, da u njoj žive samo Rusi po narodnosti!

  • Jela says:

   Što ne kažeš ko su onda? Ne izmišljaju! Ni jedan Srbin ne razmišlja tako nakaradno!

 3. FILIP says:

  Pitam se da li uz ovakve igre Amerike postoji razlika između Bajdena i Trampa ili je to samo navlačenje Rusije na tanak led koji se ne zna kad će da pukne a isto tako se ne zna da li će inicijalni igrači dobiti ovu bitku. Pa čak i ako je dobiju poželeće da se nisu rodili

  • milos says:

   Bajden i Tramp su u pricipu samo portparoli za stampu . Odluke donosi neko iz pozadine .

 4. Mir brate mir says:

  Da, sad ili nikad, Rusija je malo oslabljena sankcijama, okružena bratskim neprijateljima: Ukrajinom, Litvanijom i Poljskom, Tatarima i ko zna možda padne neki prevrat unutar zemlje, a i Putin je malo ostareo pa ga sada valja pritisnuti. Ako Rusija uzvrati istom merom biće proglašena agresorom i neprijateljem čitavog sveta, Sotona ima dobre ideje i trikove, ali da li će uspeti, videćemo šta će dozvoliti dobri Bog. Otac nebeski je prorekao da će ustati narod na narod i carstvo na carstvo, objašnjava da su to poslednja vremena pred dolazak večnog carstva Božijeg.

 5. M says:

  Ako USA uspije izvršiti planirane pripreme u tijeku(lociranje,destabilizaciju,itd.)i iznenada prva napadne Rusiju,uništit će je u prvih pola sata,a Rusija neće uspjeti adekvatno odgovoriti!Jer,nisu blesavi to sve u-činiti ako, nisu sigurni da to mogu tako izvesti!Daklen,oni imaju pameti,odlučnosti i sredstava za to,i neka se nitko ne vara i sumnja u to,jer su pripreme u toku!

 6. da da says:

  Dok Rusija ima nuklearne podmornice,aktivnih sigurno 100 komada,nema brige,da ne spominjem balističke rakete velikog dometa,neuhvatljive za bilo koga.Amerika ovo radi jer misli,da ona sama neće moći odgovoriti,ako Rusi prvi napadnu.

  • Gospodi Pomiluj says:

   USA ako nekog označi kao svog potencijalnog neprijatelja a Rusi su im to po tradiciji, onda USA ne čeka, već hoće prva da napadne, što u ovom slučaju može da im bude samo prvi pravi i prvi poslednji napad na Ruse jer je USA ionako raspala zemlja po mnogim pitanjima, valjda pošto to i sami znaju oće da ispune svoju poslednju želju - da napadnu Ruse. Kakva glupost kakvih glupih ljudi u kako glupom kongresu. Ne znaju šta čine, Bog im to neće oprostiti jer će ovog puta samo da posmatra u šta su se zaglibili.

 7. Roza says:

  Pokusajte vec jednom,pa da nestanete...

 8. šiško says:

  Mada države moraju biti krajnje oprezne kad se radi o pitanjima rata i mira, mislim da trenutno ne treba računati sa direktnim napadom sad na Rusiju. To pre svega zbog toga što je jasno kao dan da bi one iz takvog rata izvukle deblji kraj. Osim toga postoje i indirektni znaci da se to

  • šiško says:

   ... neće desiti: oprezno čačkanje oko granica Rusije ukazuje na to da se oni vrlo uzdržavaju od direktnog sukoba. Može se, naravno, desiti da napujdaju neku budalu kao što je erdogan da pokuša tako nešto, ali i to će im biti jako teško jer niko, pa čak ni erdogan, nije baš toliko glup da nasrne na teritoriju Rusije. Ali zato ima mnogo drugih načina da se ugroze ruski interesi van njenih granica i svi oni će te načine složno koristiti u pokušaju da doakaju Rusiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *