АМБАСАДОР ХИЛ ПОНОВО О ТЕРИТОРИЈИ СРБИЈЕ: Косово као територија треба да има перспективу међународног положаја

AMBASADOR HIL PONOVO O TERITORIJI SRBIJE: Kosovo kao teritorija treba da ima perspektivu međunarodnog položaja

23 novembra 2022

PITANJE registarskih tablica na Kosovu i Metohiji treba odložiti na godinu dana i posvetiti se rešavanju ključnih pitanja, poručio je danas ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

Hil je – odgovarajući na pitanja novinara, nakon što je prisustvovao primopredaji nove biotehnološke opreme Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo u Beogradu – naveo da je na Kosovu potrebno da se nađu dugoročna rešenja i da ta teritorija treba da ima perspektivu međunarodnog položaja.Sa druge strane, kaže, Srbi na KiM treba da imaju perspektivu kako će njihov život izgledati i na koji način će ga živeti.

– Ovom regionu je potrebno da se strasti smire – kazao je Hil.

Dodao je da situacija na Kosovu treba da se smiri kako bi i tamo mogli da se stvore uslovi za izgradnju biotehnološkog centra i razvoj.

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Beli Orao says:

  Ovaj kreten opet po starom, kad će ga Srbija već jednom protjerati pa nek sa daljine smrdi !

 2. Istina says:

  Mars nacisto.

 3. 1389 says:

  ...da smirite strasti, koje ste uznemirili? Treba objaviti tiralicu za teroriste, koji su ubijali i klali ljude za organe. Hil je sedeo sa tim teroristima...

 4. padre says:

  Dobro je, barem ga je nazvao pravim imenom "teritorij"!

 5. milorad5 says:

  kosovo je kao teritorija ,teritorija republike srbije.Okupirana teritorija a mi nećemo da priznamo okupaciju:) i tu je problem za okupatore,pošto im je klimava politička kao i vojna pozicija na toj teritoriji.Da oni mogu vojno jače da podrže "kosovsku državu" ne bi oni kukali da mi priznamo kosovo,ali znaju da svakog momnenta kad preteraju mogu da izlete odatle a bez našeg prizanja i UN grance su NEPROMENLJIVE,sem ako se MI saglasimo sa time i onda u tom slučaju nto nije RAT nego specijalna vbjna antiteroristička organizcij protiuv terorističke organizacije "UČK" ili još koliko ih ima tamo.Onog momenta kada ovaj kristofer i njemu slični ološ budu sklonjeni u USA tog mmenta ide sasvim druga priča od strane šiptara,sami će da traže autonomiju unutar srbije jer znaju da će leteti iz zemlje ako nastave pobunu.Tada treba videti ŠTA SA NJIMA i KAKO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *