АМБАСАДОР НОРВЕШКЕ: Србија има права да брани позицију војне неутралности

АМБАСАДОР НОРВЕШКЕ: Србија има права да брани позицију војне неутралности

20 фебруара 2023

Србија с пуним правом брани своју позицију војне неутралности и ја то врло поштујем. Истовремено је у Партнерству за мир и један од наших најдрагоценијих партнера, са којим обављамо одличан посао, изјавио је амбасадор Норвешке у Београду Јерн Еуген Јелстад.

Додао је како увиђа да постоји одлична размена мишљења између Брисела и Београда.„Норвешка такође има сарадња са Србијом у области безбдности, зато би министрар одбране веома радо дошао у Србију и то ће се догодиити у мају. Задовољни смо што се и овде размишља у истом правцу. Србија се држи позиције неутралности и то неће бити тема разговора том приликом“, рекао је амбасадор Јелстад.

Министарка за европске интеграције Тања Мишчевић изјавила је данас да се у Влади Србије не разговара о промени одлуке о војној неутралности.

„Нисмо никада разговарали о измени става према војној неутралности“, рекла је Мишчевић новинарима после конференције о зеленим пројектима који се спроводе с нордијским земљама.

Она је додала да је реч о резолуцији парламента којом је прокламована војна неутралност и да се промена те позиције никада није помињала ни у Влади, ни у парламенту.

Извор: Косово онлајн/РТВ

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u