АМБАСАДОР НОРВЕШКЕ: Србија има права да брани позицију војне неутралности

AMBASADOR NORVEŠKE: Srbija ima prava da brani poziciju vojne neutralnosti

20 februara 2023

Srbija s punim pravom brani svoju poziciju vojne neutralnosti i ja to vrlo poštujem. Istovremeno je u Partnerstvu za mir i jedan od naših najdragocenijih partnera, sa kojim obavljamo odličan posao, izjavio je ambasador Norveške u Beogradu Jern Eugen Jelstad.

Dodao je kako uviđa da postoji odlična razmena mišljenja između Brisela i Beograda.„Norveška takođe ima saradnja sa Srbijom u oblasti bezbdnosti, zato bi ministrar odbrane veoma rado došao u Srbiju i to će se dogodiiti u maju. Zadovoljni smo što se i ovde razmišlja u istom pravcu. Srbija se drži pozicije neutralnosti i to neće biti tema razgovora tom prilikom“, rekao je ambasador Jelstad.

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević izjavila je danas da se u Vladi Srbije ne razgovara o promeni odluke o vojnoj neutralnosti.

„Nismo nikada razgovarali o izmeni stava prema vojnoj neutralnosti“, rekla je Miščević novinarima posle konferencije o zelenim projektima koji se sprovode s nordijskim zemljama.

Ona je dodala da je reč o rezoluciji parlamenta kojom je proklamovana vojna neutralnost i da se promena te pozicije nikada nije pominjala ni u Vladi, ni u parlamentu.

Izvor: Kosovo onlajn/RTV

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *