АМБАСАДОР СКОТ: „Нисам добро разумео Вучића“

AMBASADOR SKOT: „Nisam dobro razumeo Vučića“

3 februara 2017

kajl-skot_620x0

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da nije razumeo premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je izjavio da su određeni ambasadori pokušali da vrše uticaj, pa čak i na to gde će biti smeštene srpske jedinice u Srbiji.

„Vučića treba pitati na šta je konkretno mislio“, rekao je Skot, odgovarajući na pitanje novinara da li se prepoznao u jučerašnjoj Vučićevoj izjavi o pokušaju pojedinih ambasadora da utiču na Beograd u vezi s dijalogom sa Prištinom.

Skot je rekao da je važno da se Beograd i Priština vrate za pregovarački sto i da se nastavi put stabilizacije odnosa, te dodao da treba izbegavati izjave koje bi podizale tenzije.

Što se tiče bezbednosne situacije na Kosovu nakon poslednjih događaja i tenzija u odnosima Beograda i Prištine, Skot je ocenio da je to „samo mala neravnina na putu pregovora“.

„Ali, bitno je da se vratimo za pregovarački sto i da razgovorima nastavimo put stabilizacije“, naveo je on.

Vučić je sinoć, u pauzi razgovora sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, koji su održani u Raški, izjavio novinarima da ne dozvoljava da Srbiji strani ambasadori određuju da li će srpska policija biti u Vršcu, Subotici ili Kuršumliji.

KOMENTARI3 komentara

 1. Ivan Grozni says:

  Kao i obicno. Vucic glumi junaka koji ne dopusta nikom da se mesa u unutrasnju politiku Srbije, dok resto sveta nema pojma o cemu prica. Brine izjava da ce Vucko ponavljati njegov stav DOK GA NE SMENE. Znaci da su ga postavili cim mogu i da ga smene. Koliko je maco man naredjenja svojim ministrima izdaje na konferenciji za stampu. CUJES LI ME STEFANOVICU. Pa Srbijo! Ako nam nisu svi psihijatri otisli na rad u druge zemlje, imaju siguran posao u Srbiji. Nek se malo pozabave ovim covekom.

  • milovan says:

   Psiholozi bi se trebali pozabaviti onima koji ga biraju.Za njega je kasno,on odavno izgubljen slucaj.

 2. Lajla says:

  Bezi Vucicu,spasavaj sebe i Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *