АМБАСАДОР СРБИЈЕ позван на разговор у МИП Црне Горе! СРБИЈА ХИТНО ОДГОВОРИЛА

AMBASADOR SRBIJE pozvan na razgovor u MIP Crne Gore! SRBIJA HITNO ODGOVORILA

3 januara 2020

Ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović pozvan je na razgovor u crnogorsko Ministarstvo inostranih poslova, koje je osudilo, kako navode, sinoćnji pokušaj paljenja crnogorske zastave ispred zgrade Ambasade u Beogradu.

„Nasrtaj na ambasadu i državne simbole susedne i prijateljske zemlje i članice NATO-a, a u stvari neometani nacionalistički pir, apsolutno je neprihvatljiv. Iako je atak na ambasadu bio najavljen još pre dva dana i trajao više od sat vremena, nerazumljivo je da organi bezbednosti Srbije nisu učinili gotovo ništa da onemoguće pirotehničke orgije i napad na državne simbole Crne Gore“, poručuju iz crnogorskog MIP-a.Obaveza zemlje prijema je da, kako navode, osigura normalno funkcionisanje i bezbednost diplomatsko-konzularnih predstavništava drugih država i da spreči ovakve incidente koji mogu negativno uticati na bilateralne odnose dve države, prenosi RTCG.

„Pozivamo Vladu Srbije da, u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama, hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prije preduzmu odgovarajuće mere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbednost prostorija Ambasade Crne Gore“, zaključuju u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Crne Gore.

SRBIJA ODMAH ODGOVORILA

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pozvalo je danas na razgovor otpravnika poslova Ambasade Crne Gore u Beogradu, saznaje Tanjug.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je tu informaciju i objasnio da je crnogorski ambasador Tarzan Milošević van Srbije, te da je stoga na razgovor pozvan otpravnik poslova crnogorske ambasade.

Ranije danas crnogorsko Ministarstvo inostranih poslova u Podgorici pozvalo je na razgovor ambasadora Srbije Vladimira Božovića, zbog sinoćnjeg pokušaja navijača da zapale crnogorsku zastavu ispred zgrade Ambasade u Beogradu, na protestu protiv pokušaja Crne Gore da preuzme imovinu Srpske pravoslavne crkve.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miraš says:

    Milogorska carska svita zamišljam da je najviše uvredjena sa dva skandiranja koja su se čula u više navrata: "Milo Šiptare ne damo ti svetinje" i "Milo Turčine napuši se kurčine". Na to zamislite narcisoidne i iskomplksirane vodeće face carstva Montenegro.

    • Ras says:

      @Miras,BRAVO!Hahahaaaa,definitivno najbolje"milo turcine..."umirem od smeha,jer mu taj slogan odlicno pristaje,hahaaa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *