АМБАСАДОР „ЗАЛЕДИО“ ЦЕЛУ ЕВРОПУ: „Ангела Меркел остварила Хитлеров сан“

AMBASADOR „ZALEDIO“ CELU EVROPU: „Angela Merkel ostvarila Hitlerov san“

12 maja 2020

DA li je u današnjem svetu vest da je ambasador Malte u Finskoj Majkl Zamit Tabona podneo ostavku?

Sasvim sigurno – nije.Da li je vest da je Zamit Tabona bio prinuđen da podnese ostavku?

Nije, osim na Malti i u Finskoj.

Samo, to je ipak vest. Jer, Zamit Tabona je ostavkom platio ove svoje reči:

„Angela Merkel ostvarila Hitlerov san o kontroli Evrope. Pre 75 godina zaustavili smo Hitlera. Ali, ko će zaustaviti Angelu Merkel?!“

Ovo je odmah bilo protumačeno kao upoređivanje Merkelove sa Hitlerom…

Neki su otišli i dalje i pripisali Taboni da je nemačku kancelarku proglasio za novog Hitlera.

Njegovi kritičari, naravno, lukavo zaobilaze glavno u onome što je Maltežanion rekao: da se Nemačka sa Angelom Merkel domogla kontrole nad Evropom.

A ukazivanje da je Hitler želeo kontrolu nad Evropom – to je samo dodatak.

Da sve bude na istoj liniji, ministar spoljnih poslova Malte, Evarist Bartolo, već je saopštio da će poslati izvinjenje nemačkoj ambasadi jer vlada Malte želi „konsolidaciju snažnih i dugogodišnjih bilateralnih odnosa sa Nemačkom“.

KOMENTARI15 komentara

 1. rodja says:

  svaka mu čast!!! ambasador je pravi čovek, nije ništa izmislio već je izneo ono što mnogi isto misle, ali ćute. vidi se da nije pripadnik duboke države!!!

 2. Slobodanka says:

  Kasno su se setili da komentarišu Merkelovu. Nemačka jeste ostvarila koristi od jedinstvenog tržišta, ali Nemačka ni danas ne kontroliše Evropu. Druga strana EU "novčića" je NATO. U februaru 1992 kad je potpisan Mastriški ugovor on nije mogao nastati bez dozvole velikog brata, odnosno i tada su bili najvažniji interesi SAD. Spajanje dve Nemačke dogodilo se 1990 godine, raspad SSSR-a desio se krajem 1991 godine, i posle toga u roku od 2 meseca potpisan je Mastriški ugovor. U startu Ugovor o EU su potpisale: NEMAČKA, Luksemburg, Belgija, Holandija, Danska, VELIKA BRITANIJA, Irska, FRANCUSKA, Italija, Španija, Portugal, Grčka. Od njih 12 samo Irska nije članica NATO-a. Sem što su odmah dobili bivšu Istočnu Nemačku, dalja proširenja EU doprinela su proširenju NATO-a za još 10 država nekada članica Varšavskog pakta: Poljska, Češka, Madjarska, Estonija, Letonija, Litvanija, Slovačka, Rumunija, Bugarska, Albanija. U NATO su usisali još i 4 države delove bivše Jugoslavije: Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, S. Makedonija. Zatim kroz Istočno partnerstvo EU je privlačila još 6 država, a neke od njih je prilično privukla, to su : Ukrajina, Gruzija, Moldavija, Belorusija, Jermenija, Azerbejdžan. Veliki brat je ostvario svoj cilj, iz istočne i jugoistočne Evrope baš se primakao granicama Rusije. Da li će sada veliki brat da povede opšti napad na Rusiju? E, neće imati hrabrosti da vojno napadne Rusiju, jedino će nastojati da što više ekonomski iscrpljuje Rusiju: sankcijama i ekonomskom izolacijom. Bar tako je izgledalo. Ali sada vidimo nešto novo > veliki brat poveo bi mikrobiološki rat protiv svih svojih rivala. Aktuelna pandemija virusa korona je generalna proba takvog rata, a ako na predsedničkim izborima u SAD dobije Bajden , tek ćemo videti ozbiljniji mikrobiološki rat.

  • Kosovac says:

   @ Slobodanka, …..Dobro si opisala hronologiju zidanja briselske Vavilonske kule. ...............Međutim, NATO nisi stavila na dobro mesto. NATO ne vlada Evropskom Unijom, NATO samo osigurava (obezbeđuje) vladavinu sorošoida. Kao kaže Sara, sestra Čarlija Brauna: „Govori tiho, i nosi psa sa sobom“. Tako i Sorošoidi: na usta i nos im curi demokratija i ljudska prava, a iza leđa stoji NATO, najveća mirotvorna organizacija na svetu. ……………Sorošoidi vladaju i Amerikom, ali im je vladavina ozbiljno uzdrmana dolaskom Donalda Trampa za predsednika. Tako je njihova podzemna pozicija u Americi postala transparentna, razotkrivena, i obogatila novogovor izrazom „Duboka država“. Sada neki (Dejan Lučić, etcra) pokušavaju da relativizuju taj izraz razblažujući ga primenom na EU, VB, čak i na Rusiju. Ne, u Evropskoj Uniji ne vlada Duboka država, u Evropskoj Uniji vlada Sorošna država – vladaju Sorošoidi. I oni nikako nisu Duboko, oni su na površini, udišu svež vazduh, a njihova elita je čak vrlo visoko, na vrhu Vavilonske kule. Ti sa vrha Vavilonske kule („piramide“), oni postavljaju marionete i komitete, najpopularnija i najjača marioneta je Angela Merkel. Naprimer, trenutno vidljive glavne marionete njihove provincije zvane „Zapadni Balkan“, jesu promoteri „malog šengena“: Edi Rama, Milo Đukanović, Aleksandar Vučić i Zoran Zaev. Naveo sam ih po redosledu stepena njihovog položaja u sorošoidnoj hijerarhiji.

   • Slobodanka says:

    NATO jeste bitna poluga globalne dominacije SAD, na tu polugu itekako se oslanjaju sorošoidi bilo da su iz SAD bilo da su europski. Države članice EU u vojnom smislu kad su u pitanju njihove nacionalne armije tokom sedam decenija ove vojne alijanse postale su prilično zavisne od NATO-a tačnije od vojske SAD, praktično ne funkcionišu bez NATO-a. Čak i Francuska je u takvom zavisnom stanju a koja je nekad bila značajna evropska vojna sila. Pre ove pandemije Makron i još neki lideri pokazali su nezadovoljstvo NATO-om. Nakon ekonomskih posledica pandemije koliko će biti to nezadovoljstvo zbog još veće ekonomske nemoći da finansiraju tako skupu vojnu alijansu? Ni Rusija ni Kina ne predstavljaju direktnu vojnu pretnju za države EU, Rusija im jedino smeta na Bliskom Istoku ali ne i kod kuće u Eu-ropi. Koliko će europskim državama biti potrebni skupoceni izdaci za NATO, za NATO koji je sve manje efikasan, i to usred potreba da se obnovi narušena ekonomija? Ako na ovo ne obrate pažnju progutaće ih socijalni nemiri po Evropi.

   • Slobodanka says:

    EU-ropski sorošoidi jesu bitni i moćni, ali zgodno je da su i prilično glupi. Tramp je na samitu G7 (SAD, Francuska, V.B., Japan, Italija, Kanada) predlagao da se poprave odnosi sa Rusijom te da je vrate u grupu G-8, što su budalasti sorošoidi iz EU glatko odbili (izuzev Italije). Tramp nije prijatelj Rusije, ali time bi dobio veći manevarski prostor za obračun sa Kinom koja predstavlja glavnog rivala za SAD. Medjutim tupići iz EU baš sporo kapiraju. Za nas EU-ropski sorošoidi predstavljaju veliku opasnost, a najviše zbog tga što su Srbi postali nemisleći narod. Kažu sa Zapada da je prosečan IQ u Srbiji 89, u što ne verujem. Ipak da li je i 89 ako su Srbi ovoliki slepci?

    • Kosovac says:

     @ Slobodanka, …..Ne bih se složio sa tvojom konstatacijom da su sorošoidi glupi. Zaista, oni se samo prave glupi, to je njihova osnovna maska. I uspešna. Ja sam ih u početku ismejavao, naročito to debilno „otvoreno“ društvo, pa onda njihov novogovor u kome sve kažu a ustvari ništa ne kažu. Održivi razvoj, energetska efikasnost, rodna ravnopravnost, femicid, krovni dokument, nulta tolerancija, tolerisanje netolerancije, višegrađanstvo, feministička lingvistika, demitologija, moderator razgovora, uspešni polaznici radionica = dobri sorošoidi, da ne dosađujem više, ima još ovakvih debilnih izraza i jezičkih konstrukcija. I ja sam se cerekao ha, ha, ha, dok nisam primetio da mi rastu magareće uši primetivši kako oni elegantno osvajaju srpska ministarstva, predsedništvo vlade, većinski deo poslanika Skupštine Srbije, političke stranke svojim krticana. Kako? Korupcijom. Valjda znate da svi političari na svetu imaju veoma slab imunitet na korupciju. Za neke bi jedino delotvorna vakcina protiv korupcije bila „metak u čelo“. ……….Tako, i pre 2.000 godine, donose se zakoni, za koje svi kažemo „glupi“, vidi se odmah na prvi pogled. Na drugi pogled, primetimo da su to genijalni zakoni, odlično vrše svoju funkciju moralnog i finansijskog iscrpljivanja građana Srbije. A ko pravi te zakone? Pri svakom ministarstvu zvanično postoje kancelarije „otvorenog društva“, sorošoidne od glave do pete. Te kancelarije u ime sorošoidne EU nadgledaju i kontrolišu pisanje zakona između ostalog. Da ne bi neka srpska neznalica napisao zakon koji nije „glup“, pa samim tim ne bi mogao da „odgovara pristupnim pregovorima“. Sećamo se kada je predsednik vlade Ana Brnabić pred kamerama srdačno zahvalila nevladinoj vladinoj organizaciji NALED, na ogromnoj pomoći pri pisanju n-te varijante Zakona o izgradnji i građevinskim dozvolama. Nije bilo nijednog mulca u ministarstvu koji bi znao da to napiše, nego su morali da prihvate usluge „otvorenog društva“ NALED u ovom slučaju. Bolji zakon bi napisao neki iskusni referent u Opštini koji radi na poslovima izdavanja građevinskih dozvola. ……………Jeste, sorošoidi su glupi čim zinu, ali se mora priznati da umeju odlično da vladaju. Hipotetično, kada bi se kod nas našao neki političar kao Donald Tramp, ili grupa, moglo bi se razmišljati o otkazivanju poslušnosti sorošoidima. Međutim, ukoliko ti neposlušnici ne bi prošli u stilu Đinđe, tada bi eto stupio na scenu NATO pakt. Jedan uspešan privrednik mi je na jedvite jade priznao zašto se zalaže za EU, kaže ako odbijemo, bombardovaće nas. Naša šansa da izbegnemo još jedno bombardovanje „saveznika“ jeste u politici majčice Rusije, kao ovu koju trenutno vodi prema nama. Ne treba nam više, treba samo staviti na znanje NATO-u da će se Rusija angažovati kod nas kao u Siriji što se angažovala.

     • Slobodanka says:

      Moj prvi utisak o bilo kojim kriminalnim likovima, bilo da su manjeg ili većeg formata, uvek je bio da su nekako GLUPI. Zatim otkrijem da ti "glupaci" zapravo su kriminalni, a glupost im služi kao zaštitna maska da ne budu otkriveni i izolovani i da lakše varaju svoje žrtve. Medjutim u suštini sorošoidi jesu glupi jer otkad je ljudskog roda sve tiranije su prepoznate i poražene su. Šta je sorošoidna EU? Ona je zapravo od strane globalista prvi izgradjen model globalne vlade primenjen samo na Evropu, a slično tom prototipu hteli su da izgrade i novu svetsku vladu. Medjutim EU će nestati pre nego što završe izgradnju nove svetske vlade. Neće uspeti da završe projekat nove svetske vlade. Ovo vreme biće upamćeno po ogromnim devijacijama koje je mala i otrovna manjina nametnula većini ljudi.

      • Kosovac says:

       @ Slobodanka, …..Prihvatiću ovu tvoju prognozu o propasti projekta svetske vlade, u svakom slučaju ona je prijatna za uvo.

 3. Slobodanka says:

  Zato prestanite da se žalite zbog nepuna dva meseca vanrednog stanja u Srbiji i drugih mera. Nije stvar samo u popularizaciji vakcina i u masovnom čipovanju stanovništva. Nego sada je veoma bitno da države kao što su Kina, Rusija, Iran pokažu visoku sposobnost odbrane u novoj vrsti rata i da ekonomske posledice pandemije ne pogode značajno pomenute zemlje. Evropska unija će sigurno osetiti ekonomske posledice pandemije. Sem što je ekonomska politika EU obmanjujuća i prevarantska, druga strana EU novčića je NATO. Setite se 90-tih i ekonomske pljačke koja je posle usledila nad nama, i evo traje već dve decenije. Samo udaren mokrom čarapom po glavi žaliće zbog ekonomskog slabljenja i mogućeg raspada EU i zbog mogućeg raspada NATO-a. Sami su izjavili da je njihov NATO "mrtvog mozga". Srbi, šta je sa vašim mozgom? Ko sme da tuguje što će se raspasti EU (NATO)?

  • Doktor says:

   Dobar komentar.

  • E.Lirsch says:

   A kako bi bilo da umesto "da se pripreme za odbranu" pocnu i sami da napadaju i time pokazu akrepima da nisu neranjivi. Kontranapad pa da vidimo kako ce EU nacisti i NATO-fasisti da reaguju.

   • Slobodanka says:

    To bi bilo pogrešno jer ako bi Rusija prva napala tada automatski NATO bi se još jednom učvrstio i opravdao bi svoje postojanje. Ovako bez takvog napada Rusije gledamo proces u kom rasklimatani NATO sve više se raspada, jer gubi smisao kao nekakav navodno odbrambeni savez. Jednostavnije da objasnim i kraće. Recimo imam nezgodan komšiluk koji povremeno pravi mi velike probleme jer je agresivan pa hoće da se bije, da ratuje. Ali sada je moja odbrana tako organizovana da ne smeju da me napadaju. Agresivni jesu i sad nemaju kud nego da se svadjaju i tuku medjusobno. To i vidimo da veliko nevreme sa istoku Evrope (Ukrajina) kao da se sve više premešta u srednju i zapadnu Evropu i u same SAD. Lideri EU pričaju još uvek onako bleferski o Ukrajini, Krimu, Istočnom partnerstvu, ali objektivno to je sada sve manje značajna tema za EU. Ukrajina je trebala da bude ratno dvorište prepuno topovskog mesa i to slovenskog koje su hteli da iskoriste za svoj rat protiv Rusije. Od toga ništa se neće ostvariti jer većina Ukrajinaca neće nasesti na takav zadatak. Ovako je napisao jedan Ukrajinac još 2016 godine: Ukrajinu u svetu smatraju za hrpu govana koja se nalazi na ulaznim vratima Rusije. Amerikanci povremeno dolaze da palicama razgrću tu gomilu da bi ona što više smrdela, a zatim pritiskaju zvonce na ulaznim vratima Rusije. On je shvatio kvarnu igru Zapada sa Ukrajinom pa je napisao tako da iole ozbiljan čovek pored svih problema treba da se upita i gde je dostojanstvo države i samih Ukrajinaca. Plan sa ukrajinskom ratnom silom je propao, SAD i Zapad mogu da računaju samo sa sopstvenom silom, naprimer to su ratni brodovi i avioni SAD i NATO-a koji često vršljaju po Crnom moru. Čemu onda žurba da Rusija prva izvrši napad kad očigledno je da budalčine će prve napasti, to je najverovatnije samo pitanje vremena. Da bi se rat vodio neophodna je i ekonomska ssnaga za vodjenje rata, a moćni Zapad sve više ekonomski slabi. Za Rusiju je pametnije da ne žuri.

 4. Crni Petak says:

  Pa jeste, ona je ostvarila zapravo najveću Hitlerovu noćnu moru. To je da u Nemačkoj ne postoji takoreći ni jedan celi germanski građanin. Doduše Jevreja zaista nema, ali svih ostalih iz Afrike, Azije, sa istoka i ne arijevaca iz Evrope ima preko 80%. Za ovo stanje zaista je zaslužan Firer - Kancelar. On je to stanje u nasleđe ostavio Nemačkoj i njenim kancelarima - firerima. Čak i kada obrije firer brkove Angela tu više ništa ne može da učini. Možda vakcina za eutanaziju nije loša ideja, jer plimski talasi imigranata ogoleće Nemačku do koske.

 5. Cetnik says:

  Hičin san je bio da pokori i Rusiju, ali to se nikada neće dogoditi jer je Rusija duplo moćnija od svih njih zajedno.

 6. Za Srbiju says:

  Ko izgovori istinu, odmah dobije po glavi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *