Амбасадоре Кирби, хвала што сте нас бомбардовали!

Ambasadore Kirbi, hvala što ste nas bombardovali!

20 marta 2015

vnsdkjh3478 kirbi 6546Pre godinu dana, ili tačnije, 29.aprila 2014. Majkl Kirbi, ambasador SAD u Beogradu izjavio je da Srbija ne treba da očekuje odštetu za bombardovanje 1999. godine. Tada je rekao: „Mislim da bi trebalo da se koncentrišemo na budućnost, a ne na prošlost. Možete se baviti prošlošću, ali ako mnogo vremena potrošite na to, nećete se nikada okrenuti budućnosti“. Pošto je želeo da izbegne pitanje odgovornosti za bombardovanje i govori o kršenju prava, Kirbi je pričao o budućnosti. Nećemo o prošlosti, jer smo krivi za to što se Srbiji desilo. A dodatak o ratnoj odšteti je usledio, jer mu se tako moglo. Vlasti Srbije nisu pokazivale preteranu želju da ulaze u rasprave sa ambasadorom SAD. Srbija je tada bila slaba. Šta se dešava godinu dana kasnije? Isti diplomata na službi u Beogradu 18.marta 2015. izjavljuje da su sankcije protiv Srbije bile opravdane i da su Amerikanci „ispravno postupili“. Sada, ne samo da mu niko neće odgovoriti, već postoji mogućnost da neki predstavnici vlasti usvoje ovo kao svoj stav. Nekada je bilo: glas naroda-glas Boga. U današnjoj Srbiji to je: glas američkog ambasadora-glas Boga. Za samo godinu dana Srbija je prešla put od slabe zemlje, do potpuno okupirane zemlje. Sledeća izjava Majkla Kirbija biće kako su nas bombardovali sa razlogom, a ne treba isključiti mogućnost da neko iz vlasti onda predloži da sami sebe ponovo bombardujemo, jer smo tako zaslužili. Sve, samo da se dodvore američkom ambasadoru. Bilo je teških trenutaka u istoriji Srbije, ali se čini da nikada do sada ovako brzo nije doživljen potpuni poilitički, ekonomski i moralni slom. To će ostati i upisano kao ključna karakteristika vladavine Aleksandra Vučića.

(Fond strateške kulture)

KOMENTARI11 komentara

 1. miloš says:

  Nikada do sada....jebo nam je majku šiptar !

 2. rade Bukara says:

  vucic je instalirani piun amerike a kirbi mu postavlja zadtke samodokle narod nije dao mandat vucicu da ga ovoliko ponizava jedan ambasadorzemlje koja nam je nanela mnogo zla

 3. Cika Vukasin iz Jasenovca says:

  Samo vi radite svoj posao ambasadore!

 4. Svetislav says:

  Prevezli su nas zedne preko vode, samo zahvaljujuci negativnoj selekciji u Beogradu, koji je odavno okupirani srpski grad. Svi Srbi koji vrede su ili ispod zemlje ili su oterani van Srbije davno. Uzivajte u okupaciji i ostatka Srbije posle Kosmeta.

 5. milan says:

  Gospodine ambasadore sram te bilo

 6. Apis says:

  G. Kirbi istice vam rok trajanja. Pretvarate se u organsko đubrivo, narodski receno u govna. Evropa proizvodi hemijska đubriva tako nam americka govna ne trebaju.

 7. sjajko says:

  Neznam koju težinu imaju naši komentari ovde, razumljivo je da svoju gorčinu iskazujemo putem pera , jer i nemamo druge mogućnosti , sačuvajmo dostojanstvo (u koliko ga jos imamo) i na sledećim izborima pokažimo svoje nezafovoljstvo , opet kroz pero !! Do tada želim svima nama puno uspeha u norbi za preživljavanje !!

 8. Zoran Matijević says:

  Vučić, da li se to može nazvati čovekom, a SAD svoju licemernu i prljavu politiku dosledno sprovode. Nadam se samo da to neće još dugo moći.

 9. Milan says:

  gospodine ambasadore sto bi nas narod reko jedi go/na

 10. Sveti Putin says:

  kirbi kirbi popuši mi

 11. dejan milevin says:

  Putin ci ih nauciti pameti za se sto rade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *