AMERIČKI POLITIČAR I BIVŠI PREDSEDNIČKI KANDIDAT: Rusija je na strani Boga, a Amerika na strani đavola

AMERIČKI POLITIČAR I BIVŠI PREDSEDNIČKI KANDIDAT: Rusija je na strani Boga, a Amerika na strani đavola

4 aprila 2014

Buchanan PatrickRusija je na strani Boga. A Zapad je Gomora. U kulturnom ratu za budućnost čovečanstva Moskvi pripada uloga Svetog grada i centra borbe protiv moralnog propadanja i neopaganizma, rekao je bivši predsednički kandidat u Americi i političar, Patrik Bjukenen.

U govoru posvećenom ulasku Krima u sastav Rusije, Vladimir Putin je nabrojao značajne događaje na tom poluostrvu.

Na Krimu se, prema Putinovim rečima, nalazi „drevni Hersonesa, gde je kršten knez Vladimir. Njegov duhovni podvig je odredio razvoj ruske kulture i civilizacije. Ta činjenica spaja narode Rusije, Ukrajine i Belorusije.

Taj govor predstavlja nastavak njegovog obraćanja Federalnom parlamentu kad je izjavio da se Rusija protivi stavovima „natrulog Zapada“:

„Vidimo da su mnoge zapadne zemlje faktički krenule putem odricanja od svojih korena, između ostalog, od hrišćanskih vrednosti, koje čine temelj zapadne civilizacije.

Negiraju se moralna načela i bilo kakav tradicionalni identitet: nacionalni, kulturni, verski, čak i polni. Sprovodi se politika koja stavlja u istu ravan porodicu sa više dece i istopolno partnerstvo, veru u Boga i veru u satanu“.

Šta se dešava? Dešava se novi rat religija i Rusija je u njemu na strani Boga, a Zapad na strani Gomore.

O predsedniku Rusije se može imati različito mišljenje, ali Vladimir Putin vrlo odlično zna šta radi.

Prvi Rim je bio sveti grad za celo hrišćanstvo. Drugi Rim bio je Konstantinopolj (današnji Istanbul), čija je era završena turskim osvajanjem 1453. godine. Treći Rim je u svesti vernika – Moskva.

Putin daje Moskvi ulogu Svetog grada i centra borbe protiv neopaganizma i paganizma. U kulturnom ratu za budućnost čovečanstva on čvrstom rukom stavlja zastavu Rusije na stranu tradicionalnog hrišćanstva.

U njegovim poslednjim nastupima čuju se odjeci govora Jovana Pavla II, čija je enciklika Evangelium Vitae iz 1995. godine bila izazov Zapadu koji čini moralni zločin, negira celovitost čovekovog života i živi „kulturu smrti“ koja prezire slabe.

Šta je papa Jovan Pavle imao u vidu pod frazom „moralni zločin“?

Imao je u vidu kapitulaciju Zapada pred seksualnom revolucijom, razvodima, nezadrživom raspuštenošću, pornografijom, homoseksualizmom, feminizmom, abortusima, istopolnim brakovima, eutanazijom, zamenom hrišćanskih vrednosti vrednostima Holivuda.

Spisateljica Maša Gesen, autor knjige o ruskom predsedniku, istakla je da „Rusija pozicionira sebe kao lidera antizapadnog sveta“.

U 2013. godini Kremlj je zabranio gej propagandu, abortuse posle 12 nedelja trudnoće, kao i vređanje osećanja vernika.

Da li je to novi ideološki rat? I na čijoj je strani Bog?

KOMENTARI2 komentara

  1. Miloje says:

    Odlicno, proci ce kao i ostali koji su se ikada opirali civliizaciji i zastupali religiju - eno ih na smetlistu istorije. Proslo je i popovsko, sad je novo doba. U stvari neka se bave duhovnošću ko im brani. Zašto se oni stalno guraju u državne poslove i uz države, šta to ima veze sa verom? A možda im je krivo što im je neko provalio fazon koji prodaju već 5000 godina pa im preoteo mušterije za mužu i što više niko ne veruje u njihova naprđivanja o boljem svetu koji nekoga čeka teka kad opandrkne, a na ovom svetu treba da se moli za one na vlasti i za popove i da uzgred rmba u znoju lica svog pa takvima da daje zvečeću monetu koju zaradi. Pa nisu više svi sisali vesla da padaju na te priče od pre pet milenijuma. Napredak, šta tu. Neka se i popovi osavremene pa neka promene priču ako hoće da nahvataju novo meso i nove klijente za seksualno zlostavljanje dece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *