AMERČKI DUPLI STANDARDI: Bajden sad nije za prekrajanje granica sa puškom

AMERČKI DUPLI STANDARDI: Bajden sad nije za prekrajanje granica sa puškom

24 maja 2014

Joseph-Biden 543Američki potpredsjednik Džo Bajden u utorak je boravio u jednodnevnoj posjeti Rumuniji. Tokom ove posjete, na manje od nedelju dana uoči važnih predsedničkih izbora u toj zemlji, glavna tema je bila situacija u Ukrajini.

,,Agresija na Krim… podsjeća nas zašto nam je potreban NATO„, rekao je Bajden u govoru u vazdušnoj NATO bazi Otopeni kod Bukurešta, dodajući da Rumunija koja deli dugu granicu s Ukrajinom ,,može da računa“ na SAD.

Manifestujući svoju osudu ruskog pripajanje Krima Bajden je rekao da granice ,,ne treba da se mijenjaju uz prijetnju pušaka„.

Ovom izjavom on je pokazao da će njegova politička karijera, sa aspekta političkih načela za koja se izjašnjava, biti prepoznatljiva po obrtima kojima je možda i sam htio da postigne efekat nepredvidivosti političkih poteza koje će preduzimati. Američku politiku na Balkanu krajem devedesetih godina, najočiglednije po pitanju Kosova, karakterisalo je opredjeljenje da granice treba da se mjenjaju uz prijetnju puškama. Bajden je bio jedna od perjanica takve politike pri čemu je uz sve izjavljivao i da nalazi etičku i svaku drugu vrstu opravdanja za nasilno prekrajanje granica.

Ne treba, ipak, očekivati da se Bajden u budućnosti izjasni i kao pacifista jer surova politička pragmatika neće imati osjećaja za Bajdenove vještine iznenadnih promjena stavova i neće mu ostaviti prostora da ih ispolji. Međutim, on je i ovim ipak pokazao da će ugroziti monopol Ronalda Regana na zvanje glumac u politici.

KOMENTARI3 komentara

  1. PRVOTIMAC says:

    SVE SU TO BITANGE KOJE TREBA VEŠATI!!!SAMO GLEDAJU SEBE I LIČNI INTERES,UBIJAJU,ZAVAĐUJU,CEPAJU ,KRŠE LJUDSKA PRAVA,LAŽU,NEMORALNI...UŽAS...TAKVI DANAS VODE SVET,A KUDA GA VODE???

  2. zuba zubic says:

    Banda americka Biden je kara, otese podplatise placene vlade{ kao I u Srbiji}, sirote zemlje koje se granice sa Rusijom. Nikada Bugarska, Rumunija Ceska, Slovakija ,balticke zemlje se ne bi tako brzo ukljucile u EU da nisu na granici sa RF. Sa Ukrajinom, kako bi bilo da USA ubaci trideset biliona $ da skinu Putina, kako su uradili po celom svetu na silu do sada. Problem je da Rusija nije vise Lenjcinova nego ojacana, snazna Carska, Pravoslavna

  3. zuba zubic says:

    A kako bi bilo da Rusija ubaci u Kanadu $ 30biliona da svrgne rezim I zabrani francuski jezik u toj granicnoj drzavi. Sta bi uradili ovi pederi. Zna se digli bi svo naoruzanje da "brane" svoje granice, pa mamu vam vasu,koga prcate,a mislite da ste sefovi, nece da moze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *