АМЕРИ ГЛЕДАЈТЕ И УЧИТЕ, ОВАКО ДЕЈСТВУЈЕ ‘ИСКАНДЕР’: Спектакуларно лансирање руске ракете која је заледила НАТО! (ВИДЕО)

AMERI GLEDAJTE I UČITE, OVAKO DEJSTVUJE ‘ISKANDER’: Spektakularno lansiranje ruske rakete koja je zaledila NATO! (VIDEO)

5 marta 2018

Ruske raketne snage ispalile su taktičku raketu kratkog dometa Iskander-M tokom vežbe. Spektakularno lansiranje je zabeleženo na video snimku.

Vežba se je održala na poligonu za testiranje „Kapustin Jar“ u južnom ruskom okrugu Astrahanj u petak. Lansiranje je bilo ispit za taktičku raketnu jedinicu nakon što je preobučena da koristi savremene Iskander-M komplekse. Lansiranje je prošlo uspešno, a raketa je pogodila metu udaljenu oko 100 kilometara.

– Sve je kako treba. Raketa je pronašala svoju metu – rekao je oficir koji nadgleda obuku trupa.

Moderne rakete „Iskander“ koju trenutno koristi ruska vojska, dolaze u dve varijante – taktičke balističke rakete Iskander-M i krstareće Iskander-K.

Dok kompleksi dele istu lansirnu opremu, oni imaju različite mogućnosti. Iskander-M, koji je korišćen tokom vežbe, sposoban je za visoko-precizne udare u rasponu do 500 kilometara.

Sistem je dizajniran da zameni taktičke zastarele projektile Točka-U. Iskander, koji ima širok spektar konvencionalnih bojevih glava, može biti opremljen i nuklearnim.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Vojna I ojdeSe says:

    Ojde see... Dolazi Nova zemja. Sve che da Goriiiiiii , od londona do tokia. Indijanci biche oslobogeni od ruletaaa... Nova vlast Bozhja na zemju, nema vishe ni pare, manekenka, ostache samo polomljena gitara... Uuuurrrrrraaaaaaaaa!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *