АМЕРИ КРЕЋУ У НОВИ РАТ! СВЕ ЈЕ СПРЕМНО! Могући снажни ваздушни удари, а онда…

AMERI KREĆU U NOVI RAT! SVE JE SPREMNO! Mogući snažni vazdušni udari, a onda…

10 januara 2019

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da je predsednik SAD Donald Tramp voljan da ponovo preduzme akcije u Siriji. Ova odluka dolazi u vreme kada SAD pripremaju svoje trupe za povlačenje, za koje Pompeo kaže da će se nastaviti uprkos kritikama.

Pompeo je dodao da će Sjedinjene Američke Države povući svoje trupe iz Sirije nastavljajući da završavaju borbu protiv terorista Islamske države (ID). On smatra da je Amerika “sila dobra” na Bliskom istoku i da, kada se Amerika povuče, sledi haos.– Pretnja radikalnog islamskog terorizma je stvarna. ID nastavlja, mi se borimo protiv njih u mnogim delovima zemlje. Naša posvećenost nastavku sprečavanja rasta ID-a je stvarna. Nastavićemo to. Uradićemo to, na neki način, na jednom određenom mestu — Siriji — drugačije. Sjedinjene Američke Države, predsednik (Donald) Tramp, doneli su odluku da se trupe povuku. Učinićemo to – rekao je Pompeo na konferenciji za medije u Egiptu.

On je naglasio da će SAD nastaviti da vrše vazdušne napade na Bliskom istoku sa pojavom meta.

– Naši vazdušni napadi nastaviće se sa pojavom meta – rekao je Pompeo.

On je dodao da će Vašington ostati stabilan partner na Bliskom istoku.

Mediji su u decembru javili da je Tramp naredio Pentagonu da razvije plan za povlačenje oko polovine od 14.000 američkih vojnika iz Avganistana, što se poklopilo sa predsednikovom najavom da će 2.000 američkih vojnika napustiti Siriju. Prema podacima američkih zvaničnika, povlačenje američkih trupa trajaće između 60 i 100 dana.

Međutim, nekoliko američkih zvaničnika kritikovalo je Trampovu odluku o povlačenju trupa iz Sirije što je rezultiralo sa dve ostavke — američkog ministra odbrane Džejmsa Matisa, koji je objavio da se njegovo gledište više ne poklapa sa Trampovim, i Breta Mekgurka, specijalnog izaslanika predsednika za američku koaliciju u Siriji.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. uf says:

  Ja ludaka, izgubljen i nezna sta hoce?

  • Deda Micko says:

   Nije Tramp lud nego mu je gazda Natanjahu naredio da ne moze da radi sta hoce, Izrael ne zeli da se Amerika izvuce iz Sirije.

 2. Budi Bog s nama says:

  Uplatili su na račun kampanje u Siriji. Sada će Donald Baja sve više da traži para. Ulaganja u campaign i da preti prestankom kampanje, svidelo mu se kako pljušte milijarde u trezoru Patka Baje. Znate li da je dobio Nobelsovu nagradu za "Mir" ali je to pre Rat i Mir, rat prilikom uplate i mir do nove uplate za novu kampanju. Nama je bitno da Melany sedi kod kuće i manikira si se, a šta će?

 3. test01 says:

  Nikakva novost, Tramp je samo figura i vladajuce korporacije uvek dobiju sta hoce. Stara vlast je na snazi u USA u Tramp ne moze da se izbori sa njima...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *