АМЕРИ КРЕНУЛИ У ЖЕСТОКУ ОФАНЗИВУ

AMERI KRENULI U ŽESTOKU OFANZIVU

26 novembra 2019

Njujork tajms je u ponedeljak izvestio, pozivajući se na vojne zvaničnike, da je američka vojska, zajedno sa Sirijskim demokratskim snagama (SDF), koju su predvodile kurdske vlasti, sprovela veliku operaciju, kako je Pentagon potvrdio, protiv Islamske države (ID) terorističke organizacije u pokrajini Deir Ez Zor.

Prema izjavi američke koalicije u Bagdadu, kao rezultat operacije u pokrajini Deir Ez Zor, nekoliko terorista Islamske države je ubijeno ili ranjeno.„Tokom narednih dana i nedelja ritam borbe protiv ostatka ID-a će porasti“, rekao je general Kenet Mekenzi, glavni komandant Centralne komande SAD-a, u izjavi ove nedelje.

Ranije ove godine, Sirijske demokratske snage (SDF) proglasile su potpunu pobedu nad ID-om u gradu Bagu, okončavši takozvani ‘kalifat’ koji je proglasila ta organizacija, a koji se nekada proširio na područje do trećine Iraka i Sirije.

Najava SDF-a usledila je dan nakon što je predstavnica za štampu Bele kuće Sara Sanders objavila da je sirijska teritorija 100% očišćena od terorista ID-a.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *