АМЕРИ НАЉУТИЛИ КИМА: „Извините се, иначе…“

AMERI NALJUTILI KIMA: „Izvinite se, inače…“

6 maja 2017

Sjedinjene Američke Države dužne su formalno da se izvine i kazne ljude koji su se spremali da organizuju atentat na lidera Severne Koreje, navedeno je u saopštenju koje je objavila zvanična severnokorejska agencija CTAK.

Pjongjang optužuje SAD i Južnu Koreju da su pokušale da izoluju i uguše republiku. Vašington se u saopštenju naziva „zakulisnim organizatorom čudovišnih akata državnog terorizma prema Severnoj Koreji, koji ne mogu da prođu nekažnjeno“.

Ministarstvo za državnu bezbednost će „počistiti“ obaveštajne organizacije SAD i Južne Koreje i likvidirati sve neprijateljske agente u zemlji „do poslednjeg čoveka“, tvrdi Pjongjang.

Ovo ministarstvo je ranije objavilo da je osujetilo tajnu zajedničku operaciju Amerike i Južne Koreje. Prema navodima Ministarstva, saradnici obaveštajne službe ovih država planirali su atentat na severnokorejskog lidera Kim Džong Una uz pomoć biohemijskih supstanci i infiltrirali su u Severnu Koreju svoje ljude.

Bela kuća i CIA odbile su da komentarišu ovo saopštenje.

Situacija u vezi sa Severnom Korejom pogoršala se u poslednje vreme usled raketnih proba u toj državi i zajedničkih vojnih vežbi SAD i Južne Koreje u Japanskom moru. Vašington ne isključuje mogućnost vojnih dejstava protiv Pjongjanga, ali saopštava da će prioritet biti ekonomski pritisak i sankcije.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Ne daj se Kimi, ljubomorni su na tvoju frizuru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *