АМЕРИ НЕШТО СПРЕМАЈУ! Повећали своје присуство у ваздушном простору ове земље после инцидента са Русима!

AMERI NEŠTO SPREMAJU! Povećali svoje prisustvo u vazdušnom prostoru ove zemlje posle incidenta sa Rusima!

27 septembra 2020

Koalicija koju predvode SAD nedavno je povećala vazdušno prisustvo nad severoistočnim regionom Sirije, izvestili su ove nedelje lokalni aktivisti u guvernorati Al Hasaka.

Prema aktivistima, američke vojne konvoje u pokrajini Al Hasaka sve više prate njihovi vojni helikopteri, posebno u oblastima u kojima su prisutne ruske snage.Povećano prisustvo u vazdušnom prostoru dolazi samo nekoliko nedelja nakon što je američka vojska učestvovala u saobraćajnoj nesreći duž jednog od putevau oblasti Al Hasaka.

Koalicija predvođena SAD-om krivila je rusku vojsku za nesreću, jer su rekli da su zbog njene agresije na putu američki vojnici pretrpeli povrede.

Nakon ovog incidenta, američke i ruske snage počele su da koriste svoje helikoptere za pratnju svojih vojnih konvoja; ovo je dovelo do retkog događaja ranije ovog meseca kada su njihovi helikopteri leteli blizu jedan drugog.

Otkako je ruska vojska započela raspoređivanje na severoistoku Sirije, umešani su u nekoliko incidenata sa američkim snagama, uključujući niz presretanja duž puteva koji vode do i iz gradova Al Kamišli i Al Malikija.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *