АМЕРИ НИСУ СВЕСНИ ШТА ИХ ЧЕКА АКО НАПАДНУ! Иран прави армију од чијег марширања ће се трести цела Азија!

AMERI NISU SVESNI ŠTA IH ČEKA AKO NAPADNU! Iran pravi armiju od čijeg marširanja će se tresti cela Azija!

1 septembra 2018

Mohamad Ahadi, zamenik ministra odbrane za međunarodne poslove, predstavio je planove iranske vojne nadogradnje, objavila je u subotu novinska agencija IRNA.

– Povećanje kapaciteta balističkih i krstarećih raketa … i stvaranje boraca nove generacije i velikih brodova dugog dometa i podmornica sa raznim sposobnostima naoružanja su među novim planovima ovog ministarstva – rekao je Ahadi.

Zvaničnik je naglasio da međunarodne sankcije protiv Teherana nisu uspele da uguše iransku industriju, naročito ne proizvodnju oružja Islamske Republike.

– Imamo potrebnu infrastrukturu i ono što treba da uradimo je istraživanje i razvoj, a istovremeno nadograđujemo i jačamo odbrambenu industriju, oslanjajući se na veoma visoke naučne kapacitete zemlje i na desetine hiljada diplomiranih studenata iz tehničkih oblasti i inžinjeringa – naveo je on.

Ranije je Teheran odbio da raspravlja o svom raketnom programu sa drugim državama, naglašavajući da je u pitanju njegova odbrambena priroda i da nema veze sa nuklearnim sporazumom iz 2015. godine, takođe poznatijem kao Zajednički sveobuhvatni plan akcije (JCPOA).

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad says:

    Mislim da će sada iran ubrzano da razvije nukelarni hipersonični balistički program, to će onda da bude tek veselje amerikancima, uopšte nije problem u teorjskim postavkama , samo su u pitanju inženjerijki zahvati i rešenja a mnogi su veoma blizu funkcionalnih rešenja, imaju i amerikanci svoj program ali oni pate od gljivične korupcije unutar svog istraživačkog programa koja ne moiže da se siskoreni sem prekim sudovima i zato nikada oni neće uspeti da dovrše mnoge bajke o kojima pričaju u sferi naoružanja.

  2. M says:

    Autor je vjerovatno htio reći da će USA-Izrael-Zapadni pokušaj rušenja Irana,pokrenuti Rusko-Kinesko-Iranske-itd.vojske,od čijeg će se marširanja tresti cijeli Blistok,a kasnije i šire!Pojedinačno su preslabi,ali zajedno su jači!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *