АМЕРИ ОПСЕДНУТИ РУСИЈОМ: Тврде да је Путин довео Џонсона на власт у Британији

AMERI OPSEDNUTI RUSIJOM: Tvrde da je Putin doveo Džonsona na vlast u Britaniji

29 jula 2019

Amerikanci su definitivno, bez ikakve dileme, opsednuti Rusijom. Nakon što su mejnstrim mediji u SAD optužili ruskog predsednika Vladimira Putina da je Donalda Trampa doveo na vlast u Americi, sad tvrde da je šef Kremlja odgovoran i za to što je Boris Džonson izabran za premijera Britanije.ZLI AGENTI KREMLJA

Američka televizija MSNBC Džonsonov ulazak u Dauning strit 10 nazvala je velikom pobedom Rusije. Voditelj popularne emisije „Poslednja reč“ na  MSNBC Lorens O’Donel izneo je tezu da je Džonson, kao i Tramp, na vlast došao uz Putinovu pomoć.

– Agenti Kremlja napali su britanski sistem za glasanje i pomogli da struja koja se zalagala za Bregzit, na čijem je čelu bio Džonson, pobedi na referendumu 2016. – naveo je O’Donel.

On je podsetio da je za izlazak Britanije iz EU glasalo samo malo više od polovine izašlih birača, 51,9 odsto, što mu je glavni „dokaz“ da je Rusija umešala prste u referendum.

– Takav rezultat referenduma direktna je posledica gomile lažnih vesti koje su Rusi objavljivali – naveo je O’Donel.

To se odnosilo na ranije optužbe da se Moskva mešala u britanski referendum tako što je na društvenim mrežama postavljala poruke koje su podržavale Bregzit. Te tvrdnje su, međutim, odbacili i Fejsbuk i Tviter, kao i bivši vicepremijer Britanije Nik Kleg, koji je izjavio da ne postoji nijedan dokaz da se Rusija na bilo koji način mešala u glasanje o Bregzitu.

Uprkos tome, O’Donel je u emisiju doveo dva analitičara koja su potvrdila njegovu tezu. Jedan od njih, Džeremi Baš, analitičar nacionalne bezbednosti i bivši šef operative u CIA, naveo je da postoje jaki dokazi da je Rusija kriva za to što su Britanci izabrali da izađu iz EU.

To, međutim, nisu prve spekulacije koje su se pojavile o Džonsonovoj povezanosti s Putinom. Pojedini američki mediji su ranije objavili da bi Džonson mogao da bude agent Kremlja jer su ga doveli u vezu sa ruskim oligarhom Aleksandrom Temerkom. Međutim, nejasno je kako bi to mogao da bude dokaz da novi britanski premijer radi za Moskvu, budući da je Temerko pobegao iz Rusije, gde se tereti za proneveru u naftnom gigantu „Jukos“ i Putin mu je jedan od najvećih neprijatelja.Zvanična Moskva nije želela ni da komentariše spekulacije o Džonsonovoj navodnoj vezi s Putinom, ali su ruski analitičari naveli da te tvrdnje nemaju nikakvog smisla.

– Amerikanci tvrde da je Boris Džonson došao na vlast zahvaljujući Putinu, koji mu je pomogao da građani glasaju za Bregzit. Međutim, Britanci su za izlazak iz EU glasali 2016, a onda je na vlast došla Tereza Mej. To bi značilo da je Putin uspeo da nagovori evropske lidere da sa Mejovom ne naprave sporazum o Bregzitu, da bi ona podnela ostavku na funkciju i umesto nje na vlast došao Boris Džonson. To stvarno zvuči kao scenario za loš triler – navode ruski stručnjaci.

Dokaz rusofobije

Oni dodaju da najnovije optužbe da je Putin doveo Džonsona na vlast pokazuju samo kolika je rusofobija u Americi.

– Trampovi protivnici u Americi i mejnstrim mediji očigledno su navikli da kad god im se nešto ne sviđa, upere prstom u Rusiju. Putin im je dežurni krivac i u svemu nalaze rusku vezu – objašnjavaju analitičari.

EU neće popustiti Džonsonu u vezi sa Bregzitom

Najviši zvaničnici EU odbacili su u petak novi predlog za Bregzit britanskog premijera Borisa Džonsona. On želi da iz sadašnjeg sporazuma ukine granicu koja bi bila postavljena između Severne Irske i Republike Irske kad Britanija napusti Uniju, i primorava London da ostane u carinskoj uniji sa EU.

Glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije poručio je da je ukidanje te granice, nazvane „bekstop“, neprihvatljivo. Pored toga, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, koji je telefonom razgovarao sa Džonsonom, ponovio je da je stav EU da je sporazum o izlasku Britanije iz bloka najbolji mogući i da neće biti promenjen.

S druge strane, francuski predsednik Emanuel Makron bio je malo blaži. On je pozvao Džonsona da dođe u Pariz, ali je naglasio da će njegove ideje o Bregzitu teško proći.

Inače, Džonson je u četvrtak u obraćanju poslanicima u donjem domu parlamenta izneo svoj stav o Bregzitu, koji je obećao da će sprovesti do 31. oktobra.

– Nijedna zemlja koja ceni svoju nezavisnost i svoje samopoštovanje ne bi mogla da se saglasi sa sporazumom, kojim se odbacuju naša ekonomska nezavisnost i samouprava. To upravo čini ovaj „bekstop“ – rekao je Džonson.Uneće psa u Dauning strit 10

Boris Džonson je u petak nagovestio da će nabaviti psa za kancelariju u Dauning stritu 10, koja je tradicionalno dom mačkama i u kojoj se trenutno nalazi mačak Lari.

– Obraćajući se osoblju, nakon što je prvi put u ulozi premijera ušao u Dauning strit 10, on ih je pitao da li bi voleli da imaju psa, a oni su sa oduševljenjem odgovorili pozitivno – preneo je izvor upućen u dešavanja na tom sastanku.

Inače, već 300 godina u Dauning stritu 10 žive mačke. Tamo je već mačak Lari, koji nosi zvaničnu titulu „glavni lovac na miševe vladine kancelarije“. On je na tu dužnost „imenovan“ 2011. i već je ispratio dvoje premijera – Dejvida Kamerona i Terezu Mej.

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

  1. milorad2 says:

    Ovo su gluposti,izlazak britanije iz EU je u KORIST amerike.JEDINI oni imaju političke ekonomske i VOJNE koristi od toga i oni su to i pokrenuli preko svojih krugova u londonu.Jednostavno, koriste posledice svoje tajne političke operacije kod neinformisanih za dodatni porpagandni efekat i onako prenapumpane antiruske histerije u londonu, koju birači uglavnom NE KUPUJU, što zbog katastrofalne apolitičnosti prosečnog engleza,( to je isto tako proizvod njihovog socijalnog inženjeringa i bilo je jako korisno dok se bombardovalo levo desno, bez nezgodnih pitanja od strane biračkog telam,ali sad počinje da bude veoma opasno, jer razjeda jedinstvo i spremnost države) što zbog totalne PROVIDNOSTI i IMBECILNOSTI same kampanje koju je lako demaskirati od strane bolje informisanih birača.Ovo što se dešava sa čitavim sistemom američke meke,špijunsko subverzivne sile u z.evropi, počinje da pokazuje,otprilike koji idioti ustvari vode USA.Jer oni očigledno više ne znaju gde je levo bre.Narkomanija je BOLEST, a bolesnici jednostavno nisu u stanju da donose racionalne odluke pogotovo na duži rok što se i sada vidi kroz spoljnu i unutrašnju politiku te super-sile, koja će samu sebe da uruši.Trap je zaoista američki PATRIOTA ali to je prošlo vfeme jer američka NACIJA je razvodnjena do nepostojanjam tamo sada postoje samo interesne grupe podeljene po etničkom, rasnom ili finansijskom principu i te grupe stalno fluidno menjaju stavove u medjusobnim sukobima ili trenutnim alijansama iz koristi, što potpuno onemogućuje bilo kakvo upravljanje na racionalnom nivou i vodi ka anarhiji tajnih intee+rsnih grupa koje koriste državne instrumente za svoje planove,jer države tamo više NEMA i to se sprema i ENGLEZIMA,

  2. Vesko says:

    To je samo taktika zuti mrav, optuzi protivnika i za ono sto nije istina, kako bi ga stavio u polozaj da demantuje i dokazuje suprotno od optuzbi, i radi stvari koje se od njega ocekuju kako bi time 'dokazao' suprotno od optuzbi!! Psiholoska manipulacija monstruma koji gube kontrolu.

  3. uf says:

    Nisam mogao ni da zamislim da je Putin ovoliko mocan. Najmocniji je covek na planeti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *