АМЕРИ ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Руски Циркон много бржи него што се мислило! За 5 минута стиже до Пентагона и ништа не може да је заустави! (ВИДЕО)

AMERI OVO NISU OČEKIVALI: Ruski Cirkon mnogo brži nego što se mislilo! Za 5 minuta stiže do Pentagona i ništa ne može da je zaustavi! (VIDEO)

9 aprila 2019

Supersonična raketa „Cirkon“ pokazala se kao znatno brža nego što su pretpostavljali zapadni eksperti.

„Pošto je brzina rakete 11.000 kilometara na sat, pet minuta bi bilo dovoljno da ona stigne do Pentagona i da ga uništi“,  naveo je nemački časopis Štern.Prema navodima lista, zapadni eksperti su pretpostavljali da brzina „Cirkona“ neće prelaziti 6.000 kilometara na sat. Raketa je, međutim, nadmašila ta očekivanja. Zbog njene brzine i prečnika dejstva od hiljadu kilometara, gotovo je nemoguće je presresti i uništiti pre nego što stigne do mete.

„Takvim raketama efikasno mogu da se suprotstave samo elektronski sistemi protivvazdušne odbrane i lasersko oružje“,- zaključio je Štern.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom obraćanja Federalnoj skupštini Rusije 20. februara saopštio da će nova supersonična raketa „Cirkon“ imati brzinu devet maha i domet veći od 1.000 kilometara.

Inače zgrada američkog Pentagona se nalazi na vrhu spiska mogućih ciljeva u Americi koji je predstavila državna televizija Rusija 1. U slučaju da američke rakete zaprete Rusiji, pored Pentagona u Vašingtonu, u kojem se nalaze visoki organi upravljanja Oružanih snaga i Komitet načelnika štabova, tu su još i vladin kontrolni centar Kemp Dejvid, kontrolni centar predsednika SAD i komandni centar Komiteta načelnika štabova Fort Riči, u državi Merilend.

(Kurir)

KOMENTARI8 komentara

 1. A akoM says:

  Cirkon ne može biti elektronski ometan jer kontrolni i konačni nadzor k cilju vrši dresirani skočimiš!

 2. well says:

  a sta ako ga obore na sekundu?????

 3. e. says:

  Rusi ne znaju da naprave moderne cipele,savitljive mobilne telefone,životare od izvoza sirovina - a CIRKON sevne i........

  • Dani says:

   ...rasturi cipele i savitljive mobilne telefone i sve sto su drugi osmislili i stvorili raznese u jednom delicu sekunde(izvini morao sam da se nadovezem na tvoj komentar,"sevnuo mi CIRKON u glavi" hahaha...)

 4. Dragan says:

  U to ime da "cirnemo" nešto!

 5. namćor says:

  Izračunajte: Metak AK47 (Kalašnjikov) leti brzinom od oko 700m u sekundi. Znači, oko 2520km na sat! Aj obori taj metak? A Cirkon leti 4 puta brže!

  • samostalan says:

   Kako da ga iko obori kad nikada nece poleteti. Amerika najblize moguce saradjuje sa Rusijom, svaka prica o vojnom sukobu je zvaka za kudaka.

 6. Budi Bog s nama says:

  Cirkon ne prašta, on leti tamo gde mu gazda kaže, a jedini način da se spreči cirkon ako se nalazite na spisku za cirkon, jeste da odmah lepo nazovete Putina i zamolite ga da vas ne ubije cirkonom, za uzvrat naravno ispunite sve njegove zahteve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *