AMЕРИ ПРЕМЕШТАЈУ РАКЕТЕ! Циљ им је уништење атомског потенцијала Русије и Кине!

AMЕРИ ПРЕМЕШТАЈУ РАКЕТЕ! Циљ им је уништење атомског потенцијала Русије и Кине!

19 августа 2019

Американци неће довозити у Европу ракете средњег домета које су донедавно биле забрањене према старом договору, али ће их разместити у азијско-пацифичком региону, изјавио је одлазећи амерички амбасадор у Москви Џон Хантсман за радио Ехо Москве. Руски експерти су „дешифровали“ ту изјаву објашњењем да ће ракете бити довезене у Јапан и Јужну Кореју, одакле би могле, ако зарате, да гађају Русију и Кину.

Према мишљењу Константина Сивкова, потпредседника Академије геополитичких питања, те ракете би имале задатак да нанесу удар Кини тако што би уништиле центре за управљање интерконтиненталним балистичким ракетама, као и места дислокације кинеских подморница наоружаних балистичким ракетама. Тим америчким ракетама би било потребно мало времена да долете до циља, а Американци сматрају да Кинези још немају развијену противракетну одбрану.Сивков каже да би други задатак Американаца био да нанесу ракетни удар Русији, а гађали би, пре свега, подморничку базу у Петропавловску на Камчатки. Поједностављено речено, америчке ракете средњег домета би требало да онеспособе и униште руски и кинески атомски потенцијал у источним регионима.

Руски експерти објашњавају да ако Американци стварно поставе ракете у комшилуку, то ће представљати реални проблем, јер да би долетели до циљева било би им потребно од пет до осам минута. Поређења ради, лансираној ракети из Америке треба тридесетак минута лета до Русије, што је сасвим довољно да реагује руска противракетна одбрана.

Председник Комитета за међународне односе Савета Федерације Константин Косачов каже да речи америчког амбасадора нису никаква гаранција да Американци своје ракете средњег домета не довезу и у Европу.

– Пошто више није важећи договор о забрани употребе ракета кратког и средњег домета, ситуација је постала непредвидива и може бити забрињавајућа – објаснио је Косачов.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу каже да су Американци пре осам месеци одлучили да почну да праве ракете средњег и кратког домета, јер су за то предвидели новац у државном буџету. Он каже да Русија неће размештати ракете средњег или кратког домета у европском делу Русије све док Американци не довезу такве ракете у земље ЕУ. Као одговор Вашингтону, и Русија ће поставити своје ракете у Азију.

(Вечерње новости)

KOMENTARI3 коментара

  1. Velika Metla says:

    Не знају нацисти за ону "ко другоме јаму копа.........."!

  2. padre says:

    Ala su jih uplašili!Konačno da jim pokažu, ko je gazda!Kakvi Kinezi, kavi rusi, mi smo glavni!

  3. A akoM says:

    Rusi i Kinezi-gledajte! Ili adekvatno reagirajte! Neadekvatno reagirati nemorate,nema puno koristi! Ako vam nije jasna što trebate učiniti,onda probajte i vi metnuti svoje rakete na USA granice,npr.na Kubu,Mexiko,Kanadu!Pa gledajte što će USA na to napraviti,možda shvatite!//0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u