АМЕРИ ПРЕТЕ: ЗАРАТИЋЕМО СА РУСИМА НА БАЛКАНУ!

AMERI PRETE: ZARATIĆEMO SA RUSIMA NA BALKANU!

12 marta 2021

NATO general Filip Bridlav, inače blizak prijatelj novog američkog ministra odbrane Lojda Ostina, najavljuje nove sukobe u našem regionu.

Bivši komandant Alijanse poručuje da će šef Bele kuće Džozef Bajden vratiti vođstvo Amerike na Balkan i da će potpuno potisnuti Rusiju.– Godina 2021. će biti godina rastućih sukoba između Zapada i Rusije za budućnost zapadnog Balkana. Novi predsednik će vratiti Ameriku u Evropu da bi tamo ponovo bila deo vođstva nakon 12 godina američkog povlačenja s kontinenta – rekao je Bridlav na video-konferenciji koju su organizovali Hrvati.

Strahove Zagreba zbog jačanja srpske vojske američki general je ocenio kao opravdane, dodajući da i on Srbiju vidi kao problem.

– Moskva će nastaviti da se žestoko protivi napretku BiH prema Evropskoj uniji, a Srbija će sprovoditi svoj takozvani projekat „velike Srbije“ po pitanju Kosova, Crne Gore i BiH – naveo je NATO general.

Govoreći o prošlogodišnjoj poseti Sergeja Lavrova Srbiji i Republici Srpskoj, Bridlav je rekao da je to deo plana Moskve da sprovodi politiku razjedini, pa vladaj. Istakao je da će dolaskom Bajdena na vlast to biti zaustavljeno:

– Mislim da ćete videti primerenu vrstu pažnje SAD.

Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije, kaže da je ovo samo još jedna lažna kampanja kojom se upire prst u Srbiju.

– Srbija kao neutralna zemlja je konstruktivni partner svima, pa i NATO, Srbija želi da sačuva svoje nacionalne interese i svoj narod, koji je u kontinuitetu četvrt veka ugrožen u regionu, i to samo zato što su Srbi – ističe Miletić.

Ističe da je postala praksa da penzionisani generali populizuju sebe napadima na Srbiju.

– Bridlav je deo struktura koje bi da vrate region u devedesete tako što bi optuživale Srbiju i pokušavale da je uvuku u neku hladnoratovsku konfrontaciju – ocenjuje Miletić i dodaje da su sve aktivnosti naše države usmerene ka zaštiti od pretnji i ataka na suverenitet zemlje.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI16 komentara

 1. Miraš says:

  Nije ovo samo lažna kampanja protiv Srbije, nego izjava Bridlava je deo hibridnog rata da bi SAD konačno postigle svoje stare ciljeve na Balkanu. Zato ne čudi da je ovu video konferenciju organizovao baš Zagreb. Ne plaši Hrvatsku vojna sila Srbije, nego šta ako još više oslabi moć i prisutnost Amerike na Balkanu. Da li će se tada Zagreb naći u "neobranom groždju", a za teritorije Rvatske zainteresovane su i Italija i Madjarska. Kolo sreće se okreće, Zagreb bi da zaustavi okretanje tog točka.

 2. milorad 5 says:

  Nema vremena i nema resursa.Svako tamo pokušava da vuče pare i moć na svoju vodenicu i svi izmišljaju unutar birokratske mašinerije, razne "scenarije" da bi opravdali sredstva i zadobili prestiž unutar hijerarhije,pa tako i ovaj general koji je malo skrajnut po njegovom mišljenju, traži "teren" za isticanje i vuče mamu za rukav tražeći sisu.Ali ZVER je sada skoncentrisana samo na jednu stvar i samo na jedno mesto a to NIJE balkan,sprema se napad u ukrajini i SVE što je u vezi sa tim strateškim planom.Možda na kraju to uvuče i nas u haos ali tek NA KRAJU.Takodje ZVER ima probleme kod kuće i tek će tamo da bude haosa, i to mnogo brže nego što je iko od nas mogao da pomisli da će to da se desi.Nisu u pitanju ni decenije ni godine, u pitanju su meseci do početka otvorenih i teških političkih sukoba u USA koji će vrlo brzo rezultirati u ulične nerede i možda čak i otvorene, oružane, urbane borbe.Očigledna namera "demokrata" da zacementiraju svoju vlast bez pravih i fer izbora u nekoliko sledećih decenija koje dolaze, već sada izaziva OŠTRE reakcije a tek će da se dohvate oni medjusobno.Pokušaj uvodjenja diktature uske grupice dripaca iz vašingtona i pentagona neće proći bez reakcije i to BRZE reakcije,jer sve veći broj u plebsu i ostalim političkim i ekonomskim strukturama USA, vidi da im se radi O GLAVI i da će uskoro imati OTVORENU vojno-policijsku HUNTU na vlasti, ako ne reaguju.PREVARA sa ovim izborima im je ZA DLAKU prošla. i to se više neće ponoviti niti će moći više da tako nešto rade.Jadnim amerikancima je PUKLO pred očima sada KO im je predsednik i KO im vlada državom,još su masovno u šoku od tog gnusnog otkrića ali uskoro će to proći a sledeća stepenica je BES prema lopovima i uzurpatorima koji vode i čine REŽIM u USA.Sledeća ŽRTVA klintonove i njoj sličnih su upravo SAMI AMERIČKI GRADJANI i ta DRŽAVA i to je postalo jasno vidljivo.

 3. milorad 5 says:

  nema ništa od toga,nema vremena niti resursa,ZVER je skoncentrisan sad na ukrajinu i sve što je u vezi sa tim strateškim planom napada na rusiju.Balkan je trenutno sporedan,iako im se ne svidjaju neke stvari,ali to je mali problem za njih i ostaviće ga za KASNIJE.Na svu sreću za nas, tog "kasnije" NEĆE BITI, jer će ZVER i ekipa koja je obožava biti sada SRUŠENA u PEPEO iz kog je izašla.

 4. šiško says:

  Trabunja Bridlav. Neka ga. Valjda mu je to posao.

 5. radmila says:

  Sta je babi milo to joj se i snilo.

 6. ko says:

  Jese te govedinu, bando lopovska.

 7. M says:

  USA-Zapad vojno kasni na Balkanu,koji je p-ostao slabi trbuh Europe!Kasno Marko na Kosovo stiže!Najmanji problem ako tuda prodru Rusi,ali daleko veći problem ako tuda i dalje prodru Blistok i Daleki istok,s Rusima,ili nakon Rusa,ili bez Rusa,svejedno!Mnogo će vremena tada proći prije nego iz ovoga gorja zasija zorja!

 8. Archelay says:

  To sto ovaj prica nije mu jasno kako to da je vreme proslo a nisu se im snovi ostvarili.

 9. Si Ju Leter Aligeder says:

  Taj je baš dementni čičica, stalno priča jedno te isto, valjda se tako uopšte i podseća šta je u stvari hteo, nadam se da mu kongres na vreme menja pelene jer ovome mnoge moždane funkcije nisu aktivne. Neka mu je sa srećom jer koliko god da ga ljudi ne vole nekako je simpatičan i izgubljen u svemiru. I love persida.

 10. Covid GEJts 2 .598 says:

  Kromanjonci pokusavaju svoj ekonomsko-demografski kolaps da zamaskiraju gledajuci preko plota umesto da resavaju svoje problemcuge. Tako cemo samo brze da pomerimo plot zapadno.

 11. Pingback: NATO general: Srbija pravi „veliku Srbiju“, ali Bajden vraća SAD na Balkan

 12. I Love Jesus says:

  Zaratite sa Rusima i onda ste ga ugasili jer će vam to biti i poslednji rat. A zatim Isus dolazi i nastaje večno i pravedno carstvo Božije.

  • persida says:

   Znaci Isus ne moze da dodje jer Rusi jos nisu pobedili Amerikance. Nisam znala da je to najveca tajna hriscanstva.

 13. Pingback: NATO general: Srbija pravi „veliku Srbiju“, ali Bajden vraća SAD na Balkan | ISKRA

 14. Pingback: NATO general: Srbija pravi „veliku Srbiju“, ali Bajden vraća SAD na Balkan | ASinfo Portal

 15. petrovgrad says:

  S-300, znači domet od 300 km. To mu dodje tačno iznad Zagreba. Čim krenu ovioni iz Avijana mi ih čekama i prizemljuemo zajedno sa tovarom u okolini lepog Zagorja. Lično mislim da Zagorci su male bebe kakvi su Hercegovci prema Srbima. Ovog reda mogu da budu koletaralna šteta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *